Indians ja TPS jo toista kertaa rankkareille tällä kaudella – voitto jälleen Espooseen

TPS ja Indians tarjosivat taas tasaisen väännön sarjapisteistä. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigan TPS ja Westend Indians kohtasivat keskiviikkona Turun Kupittaan uudessa palloiluhallissa. Indians vei ottelun nimiinsä rangaistuslaukausten jälkeen 4–5.

Ottelu oli alkuun tasaista ja tiukkaa vääntöä. Avausmaali syntyi ajassa 8.59, kun Lauri Westerholm hiipi takatolpalle ja Aaro Astalan syöttö kulmavapaalyönnistä löysi puolustajan lavan. Maali oli Westerholmille kauden ensimmäinen.

TPS:n tasoitus syntyi ikään kuin varkain. Olli Laine nousi vasenta laitaa pitkin, ja laukoi pallon ohi Mikko Kirvesniemen ajassa 14.25. Tasoitusosumasta ei ehtinyt kulua kuin 25 sekuntia, ja Eetu Nykänen vei vieraat toistamiseen johtoon. Ainoastaan 39 sekuntia myöhemmin Heikki Iiskola oli jätetty täysin yksin TPS-luukulle, jonne pallo pelattiin vastahyökkäyksessä, ja laituri taiteili vieraat kahden maalin johtoon.

Indians oli ensimmäisessä erässä terävämpi ja loi enemmän maalipaikkoja. Indiansin pallollinen peli oli paremmalla tolalla kuin TPS:n, ja puolustus piti sangen hyvin.

Indians starttasi vahvasti myös toisessa erässä. Pyry Luukkonen torjui Santeri Toropaisen laukauksen ja Astala kävi laittamassa paluupallon verkkoon ajassa 20.27. Toisessa erässä ei nähty lisämaaleja.

Vierasjoukkue piti kakkoserässä erinomaisesti palloa ja rytmitti peliä mielensä mukaan. Tarkka pallollinen ja palloton puolustus aiheutti sen, että TPS ei päässyt juurikaan hyville maalipaikoille. Viimeiseen erään mentiin lukemissa 4-1 espoolaisten hyväksi.

TPS loi kolmannen erän ensimmäisellä kympillä kasan maalipaikkoja. Ajassa 47.10 TPS:n Ville Laine voitti pallon keskialueella ja pelasi sen taidokkaasti Nikolas Laaksoselle. Laaksonen sijoitti pallon varmanoloisesti Indians-maalin takakulmaan ja tilanne oli 4-2.

Ajassa 51.11 Otto Lehkosuo otti rangaistuksen mailaan lyömisestä ja TPS pääsi ensi kertaa ottelussa ylivoimalle. Minuuttia myöhemmin Olli Kinnunen osui ylivoimalla Eero Jalon syötöstä ja TPS nousi maalin päähän ylivoimaosumalla.

Vain 25 sekuntia kavennuksen jälkeen Kinnunen laukoi lujaa ja pallo jäi pyörimään Indiansin maalin eteen. Jani Hyytiäinen oli kärppänä paikalla ja sijoitti pallon maaliviivalta vieraiden verkkoon ja peli oli 4-4 ajassa 52.32. Lisämaaleja ei nähty lopussa, joten edessä oli jatkoaika.

TPS paransi peliään huomattavasti kolmoserässä ja Indiansin kaksi erää kestänyt pallonhallinta kääntyi kotijoukkueelle. Varsinaisen peliajan tehopelaajia olivat Kinnunen (1+1), Astala (1+1), Westerholm (1+1) sekä Toropainen (0+2).

Jatkoajalla ei nähty maaleja, joten edessä oli rankkarikilpailu. Sen voittajaksi nousi espoolaisvierailija Indians, kun Joonas Föhr ja Valtteri Kainulainen onnistuivat viimeistelyissään. TPS:lta ainoastaan Eemeli Peltonen upotti rankkarin verkkoon.

Myös kauden ensimmäisessä kohtaamisessa voitto meni Indiansille rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Kahdeksantena sarjataulukossa olevat espoolaiset nousivat voiton myötä 19 pisteeseen.