Indians murskasi SPV:n, Karhut voitti vihdoin – katso lauantain salibandytulokset

Indians oli tänään iskussa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Indians oli tänään iskussa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Lauantaina pelattiin kaikkiaan 14 kamppailua Salibandyn pääsarjoissa. Sekä miesten, että naisten liigaa väännettiin neljällä paikkakunnalla ja miesten Divaria kuudella.

Miesten Salibandyliigassa SPV koki kovia Espoossa, kun Indians pyyhkäisi seinäjokelaisilla Otahallin lattiaa lukemin 12-4.

Kotijoukkue Indians siirtyi Aaro Astalan kauniilla osumalla johtoon jo ajassa 2:46. Viitisen minuuttia myöhemmin Tuukka Kiviranta alusti loistavan suojauksen kautta Joni-Arttu Siepille tuhannen taalan paikan maalin eteen ja Sieppi latasi pallon yläkulmaan.

Indians siirtyi 2-1 -johtoon ajassa 9:44, kun Joonas Föhr neppasi kauniisti pallon läpiajossa ohi SPV-vahti Hannes Hannulan. Seuraavassa vaihdossa Santeri Toropainen pommitti isännät jo kahden maalin johtoon. Erän kahden viimeisen minuutin aikana Indians onnistui kaikkiaan kolmesti. Ensin Astala osui SPV:n Kuuselan istuessa jäähypenkillä ja sen jälkeen Tuomas Harjula ja Toropainen lisäsivät isäntien johdon 6-1 -lukemiin.

Toisessa erässä SPV:n Harri Karjala pelasi vahvasti kaksinkamppailussa ja laukoi SPV:n 6-2 -kavennuksen ajassa 28:12. Tuosta ei iloa irronnut kuitenkaan kuin minuutiksi ennen kuin Valtteri Kainulaisen lättysyöttö löysi Otto Lehkosuon, joka huitaisi pallon ilmasta kauniisti takakulmaan. Indiansin 8-2 -osuma olikin sitten Kaarlo Mahlbergin käsialaa. Läpi kentän surffannut ja ensimmäistä vaihtoaan ottelussa pelannut Mahlberg tinttasi todella tyylikkään rystylämärin. Maali oli nuoren hyökkääjän liigauran ensimmäinen. Heti perään Astalan illan kolmas vei espoolaiset jo seitsemän maalin johtoon.

Kolmanteen erään SPV-tolppien väliin vaihdettu nuori Juuso Pellinen ei ehtinyt torjumaan kertaakaan ennen kuin Teemu Venäläinen onnistui jo maalinteossa. Erän puolivälin tienoilla Henri Urmas kavensi Tommi Hakalan esityöstä. Jyrki Holopainen onnistui puolestaan SPV:lle heti seuraavassa vaihdossa. Kahteen pikamaaliin vastasi puolestaan nopeasti Heikki Iiskola 11-4 -osumallaan. Loppulukemat sinetöi Indiansin Föhr tyhjään maaliin.

Illan tehokkain oli pistein 3+2 ”heimon” Aaro Astala. Intiaanipuolustaja Otto Lehkosuo onnistui tehoin 1+3. Indians nousi voitolla SPV:n ohi sarjataulukossa. SPV:llä on nyt kasassa 21 pistettä, Indiansilla puolestaan 23. Joukkueiden tämän kauden kohtaamiset menivät espoolaisten nimiin voitoin 2-0 ja maalierolla 26-12.

Naisten Salibandyliigassa SB-Pro voitti jo kymmenennen kerran peräkkäin. Tällä kertaa joukkueen jalkoihin jäi oululainen SSRA lukemin 6-3. Ottelu pelattiin Oulussa, Kastellin monitoimitalolla.

Ottelussa Pro rynnisti jo 3-0 -johtoon ennen kuin 14 minuuttiakaan oli taulussa, mutta sen jälkeen SSRA hivuttautui hiljalleen tasoihin. 3-3 -osuma syntyi ajassa 46:35. Ottelun 48. minuutti oli kuitenkin kotijoukkueelle synkkä, sillä sen aikana Pro osui kahdesti. Loppulukemat vierailija iski tyhjään maaliin.

Pron tehokkaimmat olivat tänään kaksi maalia tehnyt Karoliina Kujala, sekä tehot 1+1 kerännyt Jaana Lirkki. SB-Pro on hävinnyt viimeksi 23. syyskuuta.

Miesten Divarissa Porin Karhut nappasi vapauttavan voiton kaadettuaan sarjakärki M-Teamin kotikentällään lukemin 10-4.

Ennen kauden alkua yhdeksi nousijakandidaateista oletettu Karhut on pelannut todella vaikean kauden, mikä johti hiljattain tapahtuneeseen päävalmentajan vaihdokseenkin. Jani Kannoston tilalle noussut Pekka Nylund ei saanut kurssia käännettyä vielä kahdessa ensimmäisessä luotsaamassaan kamppailussa, mutta tänään joukkueella oli niin sanotusti lentokeli.

Avauserän jälkeen peli oli vielä tasan 2-2, mutta toisen erän aikana Karhut karkasi neljän maalin johtoon, eikä luopunut tuosta asemasta enää kolmannessa. Karhujen tehomiehenä toimi vaisusti tällä kaudella aiempiin talviin verrattuna esiintynyt Benjamin Lepola, joka takoi porilaisten ykköskentässä kovat 3+2 -tehot. Kakkosvitjan Markus Hautaoja komppasi pistein 3+1. Ville Saloselle merkattiin tehot 1+2.

Karhut nousi voitolla 17 pisteeseen. Voitto oli vasta joukkueen kolmas varsinaisella peliajalla tällä kaudella. Edellinen voitto irtosi joulukuun puolivälissä jatkoajalla, mutta edellinen varsinaisella peliajalla saavutettu kahden pisteen potti tuli lokakuun lopussa. Voitolla Porin ylpeys katkaisi siis neljän ottelun tappioputkensa.

Miesten Salibandyliiga:
18:00 Indians-SPV 12-4
18:30 Happee-LASB 4-5 JA
18:30 SB Welhot-SalBa 5-3
18:30 Koovee-Steelers 5-6

Naisten Salibandyliiga:
15:00 TPS-Koovee 2-5
15:00 SSRA-SB-Pro 3-6
15:30 O2-Jyväskylä-ÅIF 3-0
18:30 PSS-NST 9-2

Miesten Divari:
15:00 Blue Fox-Tiikerit 7-6
17:00 NST-SB Vaasa 7-2
17:00 Josba-Loviisan Tor 3-11
17:00 Karhut-M-Team 10-4
18:00 ÅIF-Nurmon Jymy 5-6
18:30 LNM-FBC Turku 4-6

20 comments

  1. Kyllä tuo salban touhu aika surkealta vaikuttaa. Pelirohkeus puuttuu täysin ja palloa hingataan vain alhaalla. Taitaa divari kutsua.

  2. Nyt alkaa vaatimaan jo ihmeitä, jotta suorat säilyjät ei olisi selvillä. Huomenna selviää sekin, onko Welhoilla pienintäkään palaa playoffeihin. Varsinaisen peliajan voitto Welhoille ja asiasta voidaan keskustella.

    Oli kyllä kova voitto myös LASBille, sarjapaikka varmistui viimeistään siinä. Siellä on kotipeli vielä SPV:tä vastaan jäljellä ja tuon voittamalla eroa on yksi piste SPV:n hyväksi. Lisäksi SPV pelaa Classicia vastaan, LASB ei.

    Kooveelta oikein emäpupellus, tasoitat ilman maalivahtia ja onnistut vielä munimaan varsinaisella peliajalla neljän pisteen ottelun tappioksi kotona. Jos tarkoitus on syödä uskoa joukkueelta, niin tämä on loistava tapa siihen.

  3. Classic on ykkönen
    Salba on viimeinen
    Koovee toisiksi viimeinen
    Steelers kolmanneksi viimeinen

    Muu on vielä epäselvää

  4. Minäpahoitimieleni muuten kartalla, mutta Salba ja KVee vaihtavat paikkaa. Pantzsar pitää huolen että divaria pelataan Tampereella ensikaudella.

  5. Jos SalBa voittaa Kooveen kotonaan, niin SalBa tarvitsee mahdollisesti yhden ainoan pisteen. Esim. kotipelistään Welhoja vastaan.

    Toki Kooveekin voi vielä kerätä pisteitä, ei siinä mitään. Heilläkin on kuitenkin kotipeli Welhoja vastaan jäljellä.

  6. Tarkoitin vain, että Koovee tai kukaan Koovee-hahmo ei voi Salballe pisteitä antaa. Paitsi tietenkin keskinäisestä pelistä, mutta se ei vielä riitä.

  7. LASB voitti ! Hieno nousu tasoihin ja voitto jatkoajalla jo toisen kerran peräkkäin.

  8. Ärsyttää ettei Pääkallo kirjoita LASBsta yhtään positiivista, tänään taas voitto eikä juttua. Kuka on kiinnostunut Indiansin voitosta SPV:stä kun oikea onnistuminen on LASB. Herätys nyt Pääkallo.

  9. Ketään ei kiinnosta lasb. Tottakai jos spv murkataan ja vielä indianssin toimesta niin se on mielenkiintoisempaa

  10. Olen sinällään samaa mieltä, että päivän selkeimmin oman oletustasonsa ylittänyt oli LASB. Jos LASB jatkaa tällä tavalla ja varsinkin, jos SPV häviää huomenna, niin eiköhän sitä LASBistakin ala tulemaan juttua.

  11. Kuten sanottua, ketään ei kiinnosta Lahden Salibandyn suoritukset.

  12. Huono provo!!! Tosin LASB voitti. Hirviteatteri ei ole helpoin paikka voittaa. Kova suoritus. Taisi Speve lähteä takki auki peliin.

  13. Salban kohtalo ratkeaa kahdessa seuraavassa pelissä. Vastassa KooVee ja Steelers. Ainakin toinen täytyy voittaa että on edes mahdollisuus. Toki aikaisempinakin vuosina Salba on tiensä selvittänyt jollain ihmeellistä.

  14. KVee on valmennuksen osalta liikan selvästi heikoin ryhmä,joten Salballa on kyllä käytännössä varmat kaksi pojoa kotipelissään KVeetä vastaan tulossa.Sen jälkeen Steelers/Welhot peleistä kaksi pojoo niin KVee voidaan kuopata liikakartalta lopullisesi.

  15. Kyllä vääjäämättä näyttää siltä, että divari kutsuu SalBaa, eikä sieltä takaisin enää nousta. SalBan organisaatio on niin mätä, että on suuri ihme että SalBa ylipäätänsä vielä edes pelaa liigaa. Siitä lähtien kun pari tekijää savustettiin organisaatiosta pois, on homma ollut ihan vitsi. Jos jollain ihmeellä SalBa vielä säilyy, pitää muutoksen tapahtua ylempää, kuin penkin takaa..

  16. Huonolta näyttää kyllä Kooveen suhteen. Sitä en ymmärrä miksi täällä vallitsee yleinen ”lynkkaus”-ilmapiiri ajoittain Kooveen suhteen? Itse ainakin toivoisin joukkueen liigatasolla jatkavan. Ihan jo pelkästään uuden hienon hallin ja Liigan parhaan mediatuotannon vuoksi. Ja ei, en ole Kooveen miehiä vaikka Pirkanmaalla vaikutankin. Eri seuran puolesta liputan.

  17. En nyt tiedä yleisestä ilmapiiristä ainakaan tässä ketjussa. Yksi nimimerkki näyttäisi kooveen putoamisesta varma olevan. Minun puolestani se putoaa joka vähiten pisteitä tämän kauden pisteenlaskusysteemillä kerää ja sillä saletti.

  18. Alkaahan tämä loppupään silanne hahmottua. Ihmeitä pitää tapahtua jos viimeiset kolme eivät ole Koovee, Steelera ja SalBa. Ero on viisi pistettä, se on vähintään kuusi pistettä kolmesta pelistä per jäljellä olevat matsit, Ja SalBalla lohduttomat yhdeksän pojoa.
    Siis aikaa välttää viimeinen sija, ja hioa zydeemejä millä estää MTiimin paluu.
    Kas kun luulen että Nakkisormet palaavat aika varmasti.