Joulukuun parhaat pelaajat valittu – TPS-vahti loisti liigassa

Pyry Luukkonen valittiin joulukuun parhaaksi pelaajaksi miesten Salibandyliigassa. Kuva: Esa Takalo

Pyry Luukkonen valittiin joulukuun parhaaksi pelaajaksi miesten Salibandyliigassa. Kuva: Esa Takalo

Salibandyliigan joulukuun Loiste-pelaaja on TPS:n maalivahti Pyry Luukkonen. Naisten Salibandyliigassa kuukauden pelaajaksi valittiin Kooveen MM-tähti Veera Kauppi ja Divarissa O2-Jyväskylän Iiro Kinnunen.

Pyry Luukkonen, 30, on Ruokolahden Rajun kasvatti, joka aloitti pääsarjapelit Lappeenrannan NST:ssä ja siirtyi kesällä 2010 Turkuun. Joulukuussa Luukkosen TPS voitti kaikki neljä pelaamaansa ottelua ja vaanii sarjataulukossa kuudentena vain kolmen pisteen päässä kolmossijasta. Pyry Luukkonen on nähty tällä kaudella myös maajoukkueessa, ja kaikkiaan hän on edustanut Suomea miehissä 15 kertaa.

Salibandyliitto ja Loiste lahjoittavat yhteistyössä 10 Superfinaali-lippua kuukauden pelaajan valitsemaan kohteeseen. Pyry Luukkosen hyväntekeväisyyskohde on Imatran Voiman 06-pojat.

Naisten Salibandyliigan joulukuun pelaaja on Kooveen hyökkääjä Veera Kauppi, joka ehti pelata myös upean naisten MM-turnauksen Bratislavassa. Hän oli MM-turnauksessa Suomen pisteykkönen saldolla 11+6, iski finaalissa Ruotsia vastaan kolme maalia ja ehdittiin arvioida Ruotsissa maailman tämän hetken ykköspelaajaksi. Liigassa Veera Kauppi, 20, komeilee pistepörssin kakkosena ja Koovee taulukossa kolmantena voitettuaan viimeisimmät neljä otteluaan.

Divarin kuukauden pelaaja on O2-Jyväskylän hyökkääjä Iiro Kinnunen. Oikealta laukova Kinnunen, 23, on laukonut kauden 15 ottelussaan komeat tehot 7+14=21, ja hänen johdollaan O2-Jyväskylä on sarjataulukossa kahdeksantena matkalla kevään pudotuspeleihin.

Salibandyliigan ja naisten Salibandyliigan kuukauden pelaajien valinnasta vastaavat maajoukkuevalmentajat. Divarin kuukauden pelaaja valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä.

Teksti: Salibandyliitto

4 comments

  1. Varmasti valitut pelaajat ansaitsevat täysin joulukuun pelaajatittelit mutta yhdelle pelaajalle annan vähintään papukaijamerkin Matias Veikkola SPV vasen pakki eli Joni-Arttu Siepin sanoin normaalistihan vasen pakki laittaa pallon katsomoon. Matiaksen joulukuuhun viisi peliä
    2.12.2017 Steelers 2+0
    3.12.2017 Oilers 2+0
    10.12.2017 Classic 1+0
    15.12.2017 Koovee 0+2
    30.12.2017 Salba 1+2
    eli kahden pisteen keskiarvolla 6+4 tehoin joulukuu, arvostan🏅

  2. Mate on kingi, ristus vieköön tällä suorituksella olis pitäny poika tulla kotiin. Tää on niin turkukeskeistä tämä säbä