Liigat

Koovee voitti ensimmäisen kerran sitten lokakuun – katso perjantain salibandytulokset

12.01.
2018
17 Kommenttia
0
Liigat

Koovee juhli voittoa Espoossa. Kuva: Esa Takalo

Esport Oilers ja Koovee mittasivat toisiaan perjantaina miesten Salibandyliigan ottelussa Espoossa. Koovee haki Espoosta yllätysvoiton maalein 4-3.

Avausmaalia saatiin odotella yli 10 minuuttia, kunnes Jesse Ruokostenpohja avasi vieraiden maalihanat. Koovee johti erän loppuminuuteille saakka, mutta ei erätauolle saakka, sillä Alexander Nyman iski uransa ensimmäisen liigamaalin kreivin aikaan. Nymanin avausmaalin perään ehdittiin sopivasti kysellä otteluennakossa.

Toinen ennakossa parjattu pelaaja oli Teemu Suomalainen, joka vastasi huutoon naulaamalla Kooveen johtoon toisen erän avauskympillä. Jasse Kuusisto lisäsi vierasjohtoa erän puolivälin jälkeen, ja Riku Holopaisen osuma varmisti, että kolmanteen erään mentiin 3-2-vierasjohdossa.

Kolmannen erän avausmaalin iski Koovee ylivoimalla, kun Riku Reunamäki tarjoili Samuli Salomaalle tyhjän maalin ajassa 48.45. Viimeisen vitosen ensimmäisellä minuutilla Oilers karvasi pallon Koovee-puolustukselta ja Santeri Lindfors toi kotijoukkueen maalin päähän. Koovee kuitenkin kesti loppuun saakka ja voitti maalein 4-3.

Koovee katkaisi voitolla kahdeksan pelin tappioputken, ja edellinen voitto oli lokakuun lopusta (29.10.). Joukkue nousi voitolla sijalle 12. Oilersille tappio oli toinen putkeen ja espoolaisryhmä jatkaa sarjan seitsemäntenä.

Indians ja Happee kohtasivat perjantaina Espoon Otahallissa. Happee haki Espoosta sarjapisteet lukemin 9-5.

Maalitehtailun aloitti Indians, kun Teemu Venäläinen iski pallon nuottaan vahva nousun päätteeksi ajassa 4.04. Happee iski komean vastaiskumaalin ajassa 6.46. Panu Kotilaisen mainio syöttö löysi Vili Liposen, joka iski vieraat tasoihin takatolpalta.

Indians siirtyi toistamiseen johtoon komean yksilösuorituksen saattelemana. Tuomas Harjula taiteili maalipaikkaan siirretyn rangaistuksen aikana, ja sijoitti pallon yläkulmaan ajassa 14.13. Johto kesti ainoastaan puoli minuuttia, kun Happeen kolmosvitja jauhoi pallon Liposelle, joka nousi toistamiseen maalintekoon. Vieraiden kolmas maali syntyi ajassa 15.25, kun Jami Manninen iski Happeen 3-2-johtoon, ja niissä lukemissa mentiin erätauolle.

Ensimmäisessä erässä Happee oli varsinkin erän edetessä hallitsevampi osapuoli, mutta Indians esitti pallon saatuaan vaarallisia vastahyökkäyksiä.

Toisessa erässä avausmaalista vastasi Happee. Kolmosvitja pyöritteli jälleen hienon hyökkäyksen ja Asko Huisman iski 4-2-maalin ajassa 26.16. Erän puolivälin jälkeen Happee lisäsi johtoa Mannisen toisella osumalla, johon syötön tarjoili kaukaloon palannut Peter Kotilainen. Peter Kotilainen lisäsi johtoa vajaa kaksi minuuttia myöhemmin vapaalyönnistä tulleesta syötöstä.

Toinen erä oli sangen selkeästi jyväskyläläisten hallintaa muutenkin kuin maalien valossa. Happee vyörytti hyökkäyksiä erästä toiseen ja esitti erinomaista pallollista peliä. Kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 6-2 Happeen hyväksi.

Kolmannen erän avausmaalin naulasi Happeen Lassi Kotovaara maalin edestä. Indians haki kavennusta rohkeasti ilman maalivahtia, ja Peter Kotilainen iski tyhjään maaliin Happeen kahdeksannen maalin. Myös 9-2-maali syntyi tyhjiin Mannisen lavasta.

Peli ei ollut kuitenkaan vielä täysin pelattu, sillä Santeri Toropainen iski kotijoukkueen kavennusmaalin juuri ennen viimeisen kympin alkua. Seuraavan viiden minuutin aikana Teemu Karesniemi ja Valtteri Kainulainen toivat Indiansin neljän maalin päähän. Karesniemelle maali oli liigauran ensimmäinen.

Indians yritti iskeä lisämaaleja lopussa vielä ilman maalivahtia, mutta maaleja ei syntynyt enempää. Vieraiden voiton takuumiehiä olivat eritoten Manninen (3+1) ja Peter Kotilainen (2+1). Happee nousi voitolla liigan neljänneksi ja Indians jatkaa kahdeksantena.

Miesten Salibandyliiga:
Indians-Happee 5-9 Ottelutilastot
Oilers-Koovee 3-4 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga:
Koovee-ÅIF 7-4 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen