Loppiaisviikonlopun helmenä Suomen Cupin välierät – katso aikataulut tästä

Koovee ja Classic taistelevat naisten Suomen Cupin finaalipaikasta lauantaina. Kuva: Esa Takalo

Koovee ja Classic taistelevat naisten Suomen Cupin finaalipaikasta lauantaina. Kuva: Esa Takalo

Tulevana viikonloppuna pelataan miesten Salibandyliigaa, naisten Salibandyliigaa, miesten Divaria sekä miesten ja naisten Suomen Cupin välieriä.

Miesten välierien toisessa parissa kohtaavat liigajoukkueet Classic ja OLS lauantaina Oulussa. Classic on ollut suorastaan ylivoimaisessa vireessä ja johtaa sarjaa 14 pelin voittoputken turvin. OLS on hävinnyt kolme ottelua putkeen, mutta on edelleen liigan sijalla yhdeksän. Joukkueet kohtasivat syyskaudella, jolloin Classic vei voiton numeroin 7-5.

Toisessa miesten välieräpelissä toisiaan mittaavat miesten Divarin kärkipään joukkueet Nurmon Jymy ja Loviisan Tor lauantain Nurmossa. Kotijoukkueen toimiva Jymy on sarjan neljäntenä, mutta on tasapisteissä ylempänä olevien Torin (3) ja SB Vaasan (2) kanssa. Ottelusta voi odottaa tasaväkistä ja syksyn kamppailussa Jymy oli parempi maalein 5-3.

Lue lisää miesten välieristä täältä

Naisten Suomen Cupin välierissä nähdään tamperelaisten kohtaaminen, kun Classic ja Koovee mittaavat toisiaan ensiksi mainitun kotikentällä. Sarjaa hurjan, lähes kahden vuoden voittoputken turvin johtava Classic on ennakkosuosikki otteluun. Koovee on tällä hetkellä naisten liigan kolmantena. Joukkueet kohtasivat syyskuussa, jolloin Classic oli etevämpi maalein 6-2.

Toisessa välierässä kohtaa kaksi joukkuetta Uudeltamaalta, kun ÅIF emännöi SB-Prota. SB-Pro on naisten liigan kakkosena ja oli syyskauden parhaita joukkueita naisten liigassa. Sarjaan viime vuonna noussut ÅIF on nykytilanteessa menossa pudotuspeleihin, sillä joukkue on kahdeksantena (sarjassa on 10 joukkuetta). SB-Pro on pelissä selkeä suosikki finalistiksi ja joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Pron 13-4-voittoon.

Lue lisää naisten välieristä täältä

Perjantai 5.1.

Miesten Salibandyliiga
18:30 Indians – Koovee Otahalli VeikkausTV

Lauantai 6.1.

Miesten Suomen Cupin välierät
17:00 Nurmon Jymy – Loviisan Tor Nurmon liikuntahalli Seinäjoki Fanseat Go
18:00 OLS – Classic Kastelli Oulu

Naisten Suomen Cupin välierät
15:00 ÅIF – SB-Pro Sipoo Areena
15:00 Classic – Koovee Tampere Areena

Miesten Divari
16:00 Karhut – Josba Porin UT

Sunnuntai 7.1.

Miesten Salibandyliiga
18:00 Steelers – Nokian KrP Elenia Areena Fanseat/Elisa

Naisten Salibandyliiga
15:00 O2-Jyväskylä – TPS Palokan koulukeskus Fanseat/Elisa

Miesten Divari
15:00 SB Vaasa – ÅIF Botniahalli Mustasaari
16:00 Karhut – NST Porin UT
16:00 FBC Turku – Josba Sport Garden
17:00 Loviisan Tor – Blue Fox Loviisan LH
18:00 M-Team – NJ Ruskeasuo 4
18:30 LNM – O2-Jyväskylä Zemppi Areena

Useampi viikonlopun peli löytyy myös pitkävedon tarjonnasta. Perjantain Indians-Koovee pelissä kotijoukkueeseen luotetaan kertoimella 1,60. Koovee sai kertoimen 3,00 ja tasapelin kerroin on 5,70.

Lauantaiset miesten Suomen Cupin välierät löytyvät myös Pitkävedosta. Jymy ja Loviisa arvioidaan sen verran tasavertaisiksi, että molempien kerroin on 2,15 otteluun mentäessä. Tasapelistä tarjoillaan kerrointa 5,20.

Classicin ja OLS:n pelissä on selkeä ennakkosuosikki. Classicin kerroin on vain 1,15, kun OLS:n kerroin on peräti 9,00. Tasapelin kertoimeksi tarjoillaan 7,50.

Myös viikonlopun muita salibandypelejä löytyy Pitkävedosta, joten tarkista tarjonta täältä.

Sunnuntainen liigapeli Steelers-Nokian KrP tarjoilee melko varmasti tapahtumarikkaan kamppailun. KrP on sarjan kolmantena, ja alkukauden perusteella joukkueen otteluissa sattuu ja tapahtuu illasta toiseen. Maaliero 121-103 16 ottelun jälkeen kertoo siitä, että otteluissa on ladottu maaleja molempiin suuntiin. Steelers on saanut omalta osaltaan parannettua pikku hiljaa puolustustaan ja voittojakin on tullut sen verran, että ryhmä on noussut jumbosijalta kolmanneksi viimeiseksi. Myös Steelers taitaa maalinteon, joten maalikarkelointi ei ole välttämättä hölmö arvaus.

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus: Steelers 6,7,8 – Nokian KrP 7,8,9

Tulosvetoon pääset täältä.

Lue myös:
VeikkausTV-ennakko: Tappioputki jatkuu – Indians syventää Kooveen ahdinkoa

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

5 comments

  1. Koovee voisi kyllä vihdoin hoidella tuon Classicin. Potentiaalia siihen kuitenkin on.

  2. Sitä alkaa naiset pelaan taas sählyä pitkän tauon jälkeen. Jos meinaatte saada naissählyn nousuun koittakaa tehdä jotain, ei tässä o mitään järkee et pidetään kuukauden taukoja kesken kauden. Sarja olis pitäny olla kolminkertainen joukkueiden vähyyden takia. Tässä venytetään sarjaa huhtikuulle ja pelataan kerran viikossa otteluita . Tällä systeemillä varmistetaan jatkossakin naisille kuuluva mm hopea.

  3. Yksi jännityksen kohde aina keväisin Tampereella on se, kauanko Kaupin siskokset jaksavat Passon houkutuksia Classiciin vastustaa 🙂
    Toivottavasti kauan, ja Koovee saa pitää naispuolella seuran perinteikästä lippua korkealla!

  4. Naisten joukkuelajeissa on yleisellä tasolla isoja ongelmia harrastajamäärien kanssa. Lentiksessä naisten liigassa 9 joukkuetta, koris 10, ringette 10. Tauon aikana pelattiin MM-kisat ja vietettiin Joulut ja Uudet Vuodet. Melko vankkoja perusteita pidemmälle tauolle. Pelejä saisi olla nykyistä enemmän. Esimerkiksi paikallispelikierroksia lisäämällä vältetään isoja matkakustannuksia ja saadaan hiukan enemmän kannattajia katsomoon.