Divarit

Loviisa pyristeli kaksi erää Suomen mestarin perässä – Classicista myös miesten cup-voittaja

20.01.
2018
Divarit

Classic juhlii miesten Suomen Cupin voittoa. Kuva: Esa Takalo

Salibandyliigan Tampereen Classic ja Divarin Loviisan Tor mittasivat toisiaan miesten Suomen Cupin finaalissa lauantaina. Classic voitti ottelun maalein 9-2.

Vierasjoukkueen fanien huutomyrskystä huolimatta Classicin Lassi Vänttinen näpäytti tarkalla rannelaukauksella Classicin johtoon ajassa 3.42. Lisää tuli ajassa 7.30. Sami Johansson teki mainion esityön ja ujutti syötön Tor-puolustajan haaroista Janne Lammiselle, joka sijoitti maalin edestä 2-0-osuman.

Classic sai ylivoiman ajassa 17.06. Pitkällisen pyörityksen jälkeen Mikko Leikkasen tarkka kuti upposi maaliin ajassa 18.12. Ensimmäinen erä eteni odotetulla kaavalla. Classic piti vakuuttavasti palloa ja Divarin Tor joutui kyykkimään omalla alueellaan. Loviisalaiset saivat muutamia vastaiskuja ja laukauksia, mutta pääosin Classic pyöritti peliä miten lystäsi ja siirteli ajoittain palloa vielä hyvistäkin maalipaikoista.

Toisen erän ensimmäisellä minuutilla Loviisalle tuomittiin rangaistuslaukaus. Rankkari tuomittiin Eemeli Salinin korkean mailan vuoksi. Lassi Toriseva torjui Joni Niirasen rankkarin, joten edessä oli Loviisan Torin kahden minuutin ylivoima, jonka aikana Tor ei onnistunut maalinteossa.

Loviisalaisten avausmaali syntyi kuitenkin ajassa 23.22, kun Kasper Tähkä maalasi Classicin maalin edustalta. Maali sytytti kovaäänisen vierasyleisön ilmiliekkeihin. Maalin jälkeen Tor kyykki yhden Classic-ylivoiman ilman takaiskuja.

Classic-mylläkkä ei ottanut kuitenkaan laantuakseen. Jussi Piha tykitti komean maalin kiertolaukauksella ajassa 29.09. Maalin syötti Juha Kivilehto, jolle piste oli ensimmäinen Classicin riveissä. Tor iski 4-2-kavennuksen tilanteessa, jossa Classicille oltiin tuomitsessa rangaistusta. Samaisessa tilanteessa Lamminen jäi laidalle makaamaan, ja tapaus aiheutti protestointia tamperelaisten leirissä. Maalin laukoi Teemu Karjalainen ja syötön antoi Nicolas Malmberg.

Loviisan pelasi erinomaisen kakkoserän ja voitti sen maalein 2-1. Lisämaalejakin olisi voinut syntyä. Tor iski hyvin vastaan, voitti palloja tilanteissa, joissa Classic käsitteli palloa huolimattomasti ja pelasi huomattavasti parempaa pallollista peliä kuin ensimmäisessä erässä. Lisäksi Tor puolusti tiiviisti ja Niko Nordström esiintyi hyvin maalillaan. Classic pelasi kakkoserässä varsin ylimalkaisesti.

Classic järjesti niin sanotun kylmän suihkun vieraille heti kolmoserän alussa. Ajassa 40.10 Salin palautti Classic-johdon kolmeen maaliin Leikkasen syötöstä. Ajassa 47.49 Loviisa pääsi ylivoimalle, kun Miro Lehtinen pelasi palloa kädellään. Ylivoima ei ehtinyt vanheta kuin puoli minuuttia, kun Tor joutui rikkomaan komeasti haastanutta Krister Savosta ja peliä jatkettiin tasakentällisin.

Seuraavan maalin arkkitehti oli Jussi Piha, joka veivaili erittäin näyttävän no-look -syötön maalin edustalle hiipineelle Lammiselle, joka täräytti pallon maalin kattoon ajassa 49.36. 7-2-maalin taiteili showmies Asser Jääskeläinen. Puolustaja kiepautti pallon maalin takaa ilmassa sisään ja otti yleisönsä. Veivi oli niin sanottu karvalakkimalli normaaliin ilmaveiviin nähden.

Atte Eronen ja Savonen maalasivat vielä ottelussa, joten voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Ottelun tehopelaaja oli 1+2 tehtaillut Piha.

Ottelutilastot
Esa Takalon ottelukuvat

Lue myös:
Tuore Classic-vahvistus suitsutti vastustajan kannustusjoukkoja: ”Fantastinen suoritus heiltä”

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen