Naisten maajoukkueen pelaajakolmikko Urheilugaalan loistossa – ”Mennään nauttimaan tilaisuudesta”

Naisten maajoukkuekolmikko edusti tyylikkäinä Urheilugaalassa. Kuvassa vasemmalta oikealle Oona Kauppi, Nina Rantala ja Veera Kauppi. Kuva: Jussi Ojala

Naisten salibandymaajoukkueen kolmikko edusti lajia ja maajoukkuetta tyylikkäinä Urheilugaalassa. Kuvassa vasemmalta oikealle Oona Kauppi, Nina Rantala ja Veera Kauppi. Kuva: Jussi Ojala

Suomen Urheilugaala järjestetään torstaina 18.1. Hartwall Arenassa. Paikalla oli myös salibandyväkeä, joista Pääkallo.fi otti punaiselta matolta piinapenkkiin naisten maajoukkueen pelaajakolmikon Veera Kaupin, Oona Kaupin ja Nina Rantalan.

Salibandyn pelaajia saatikka naispelaajia nähdään hyvin harvoin parrasvaloissa tai isoissa palkitsemistilaisuuksissa. Kolmikko suuntasi gaalaan sangen positiivisin miettein.

– Täytyy sanoa, että ei ole vielä ainakaan erityisiä odotuksia, mutta uskon, että on hieno ilta tulossa, Veera Kauppi kommentoi.

– Avoimin mielin olen. Mennään nauttimaan tilaisuudesta, Nina Rantala sanoi.

– Kyllä nämä tällaisia aika lailla ”kerran elämässä” -kokemuksia ovat. Luulen, että ihan joka vuosi ei tule kutsua tällaisiin tapahtumiin, Oona Kauppi arvioi.

Naisten maajoukkue kahmi aimo annoksen positiivista näkyvyyttä joulukuun naisten MM-kisoissa. Vaikka kisataival päättyi rankkarikisan tappioon finaalissa, niin joukkue ja laji saivat suitsutusta. Yle valitsi Veera Kaupin vuoden urheiluonnistujien joukkoon ja Nina Rantalan MM-finaalin erätauokahaastattelu kirvoitti Iltasanomien Tuomas Mannisen kirjoittamaan sangen hurmahenkisen kolumnin.

– Tietysti hienoa, että meitä on päässyt kolme tänne paikan päälle. Ehkä sitten jonain vuonna ollaan ehdolla tuolla joukkueena tai yksilöinä ihan palkinnon saajiksi, Veera Kauppi uumoili.

– Olen samoilla linjoilla ja se oli mielestäni tosi hieno asia, mitä saatiin kisoissa aikaiseksi. Toivottavasti semmoinen samanlainen noste pysyisi jossain määrin, niin saataisiin naissalibandya ja naisurheilua ylipäänsä vieläkin enemmän esille, Oona Kauppi paalutti.

– Samoilla linjoilla olen heidän kanssaan ja on ollut hieno kuulla, että kuinka moni seurasi kotimaassa MM-kisoja. Nyt se noste pitäisi vain käyttää hyödyksi ja jatkaa hyvää pöhinää, Nina Rantala pohti.

Luitko muuten sen kolumnin missä olit itse pääosassa?

– Kyllä, olen lukenut sen, Rantala naurahti.

Joulukuun MM-finaali päättyi toista kertaa peräjälkeen rankkaripettymykseen. Yli kuukausi kisojen jälkeen kolmikko näkee tuloksen edelleen luonnollisesti huonona, mutta MM-hopeasta riittää myös positiivista ammennettavaa.

– Ehkä jokaisella on omat tapansa käsitellä, mutta kyllä se edelleen on jossain määrin siellä takaraivon perukoilla. Ei se tietenkään hyvältä tunnu, mutta joitain hyviä muistoja on jäänyt, joten totta kai sitä yrittää ajatella niiden kautta, Veera Kauppi sanoitti.

– Ei tässä mieli ole hirveästi muuttunut pettymyksen kannalta. Ei siitä ehkä yli ole päässyt, mutta kausi on kesken vielä, ja toisaalta kliseisesti pitää osata olla ylpeäkin suorituksista. Olihan se finaali ihan huikea peli, ja niin kuin se kolumnikin kertoi, niin kyllä siinä melkoisia tunteita itse kukin näytti. Kyllä me silloin kaikki jätettiin sinne kentälle, Oona Kauppi analysoi.

– Samoilla linjoilla, että pettymys ei varmaan lähde ikinä, mutta se matka mikä yhdessä joukkueena koettiin pysyy. Se kuitenkin lämmittää sydämessä ja juurikin se huikea ottelua, joka pelattiin siinä finaalissa, kapteeni-Rantala hehkutti.

Lasse Kurrosen jatkosopimus naisten maajoukkueen päävalmentajana julkaistiin tällä viikolla, joten voi todeta, että uusi MM-projekti on jo jossain määrin startannut. Kolmikko tietää mitä seikkoja olisi parannettava, että mitali kirkastuisi seuraavissa kisoissa.

– Kyllä luulen, että se lähtee siitä kaikkien pelaajien työmoraalista ja arjesta. Vaikka se kuinka kliseistä onkin, niin siellä se työ tehdään. Ollaan tosi hyvällä tiellä, ja hienoa, että Lasse jatkaa päävalmentajana. Tästä on tosi hyvä jatkaa ja seuraavaksi me ollaan nostamassa kannua, Rantala linjasi.

– Aika tyhjentävät vastaukset Ninalta. Tietysti sekin, että saadaan sellaista tietynlaista jatkumoa tuohon tekemiseen. Se oli kuitenkin finaalissa meiltä kisojen selkeästi paras peli. Siitä kun jatkaa, ja arkitekeminen pysyy laadukkaana, niin sitä kautta me kehitytään entisestään ja pystytään haastamaan Ruotsi, Oona Kauppi pohti.

– Ei lisättävää, Veera Kauppi naurahti.

Urheilugaalan odotetuin tapaus on tietysti vuoden urheilijan valinta. Joukkuelajin edustajilla oli vahva veikkauksensa voittajasta.

– Kyllä luulen, että Niskasen Iivolla on hyvä mahdollisuudet, koska hän on pärjännyt ja voitti kotiyleisön edessä, Veera Kauppi vastasi.

– Kyllä me vähän tuolla tavoin puhuttiin, ja tuohon vastaukseen päädyttiin, Oona Kauppi komppasi.

Voisiko se olla joukkueurheilija?

– No, Lauri Markkasta mietittiin myös, että siinä voisi olla ne kaksi joita me veikataan, Nina Rantala päätti.

5 comments

  1. Nämäkö saivat kutsun? Miksi oona kauppi on tuolla?

  2. Miksei O2-Jyväskylästä ole uutista tullut? Kuitenkin ehdolla vuoden urheiluseuraksi.

  3. Pikkuisen poskipäät kiittelee. Voisiko edes vähän nähdä vaivaa perusasioista? No Nina on sentään aina edustava!

  4. Miksi sitä pakkelia pitäisi laittaa kilotolkulla? Perus siisti meikki on nätimpi kuin kilo ylimääräistä naamassa.

  5. Onpa pikkasen noloa arvostella täällä nuoria, kauniita ja edustavia huippu-urheilijoita! En ymmärrä alkuunkaan noita ”mitä toi tekee tuolla” ja näitä meikkikommentteja.Noloa, menkää itteenne! Nämä naiset edustivat tyylillä koko salibandyväkeä, olkaamme ylpeitä!

Comments are closed.