Nämä joukkueet selviytyivät MM-lopputurnaukseen Aasian karsinnoista

Pawat Thaidit voitti Aasian karsintojen pistepörssin. Kuva: IFF.

Pawat Thaidit on ollut Aasian karsintojen kovin pörssihai. Kuva: IFF.

Salibandyn MM-karsinnat Aasiassa ovat edenneet viimeiseen vaiheeseen. Maanosan kaikki neljä Prahan joulukuun MM-kisoihin selvitynyttä joukkuetta ovat nyt selvillä.

Torstaina uutisoimme Seppo Pulkkisen ja Jyri Korsmanin valmentaman Australian maajoukkueen varmistaneen paikkansa isäntämaa Tshekin jälkeen toisena maana tämän vuoden lopussa pelattaviin maailmanmestaruuskarkeloihin. Australian lisäksi Aasian karsinnoista tiensä lopputurnaukseen ovat nyt selvittäneet myös Singapore, Thaimaa ja Japani.

Aasian MM-karsintaturnaus on pelattu tämän viikon aikana Etelä-Korean Jeju Islandilla. Tänään lauantaina pelataan vielä viimeisistä sijoituksista, mutta koska Aasiasta on kisoihin neljä paikkaa tarjolla, ovat tämän päivän ottelut lopputurnauspaikan suhteen merkityksettömiä otteluita. Finaalissa pelaavat Australia ja Singapore, kolmannesta sijasta puolestaan Thaimaa ja Japani.

Thaimaa ja Japani varmistivat kisapaikkansa ollen omien lohkojensa kakkosia ja voitettuaan toisen lohkon kolmosen päästäkseen pelaamaan koko turnauksen kolmannesta sijasta. Thaimaa kaatoi omassa ”semifinaalissaan” B-lohkon kolmanneksi sijoittuneen Uuden-Seelannin lukemin 11-2 ja Japani puolestaan A-lohkon kolmosen Etelä-Korean 6-2.

Aasian MM-karsintojen tilastot