NST:n hurja vire jatkuu, päävalmentajan vaihto ei auttanut Karhuja – katso tiistain salibandytulokset

NST on kovassa iskussa. Kuva: Markku Taurama.

Miesten Divarissa pelattiin tänään kaksi kamppailua, joista toinen Turussa ja toinen Lappeenrannassa.

Turussa FBC Turku isännöi Porin Karhuja. Ottelu päättyi turkulaisten 7-6 -voittoon.

Karhut oli avauserässä vahvempi, vaikka turkulaiset avasivat maalihanat ensin. Ensimmäisen 20 minuutin pelin jälkeen taululla komeilivat porilaisten 3-1 -johtolukemat.

Toisessa erässä isännät nousivat tasoihin, mutta erän loppupuolella Benjamin Lepola siirsi Karhut ylivoimalla jälleen johtoon. Kolmannen erän avausvaihdossa Santeri Urponen tasoitti pelin kuitenkin lukemiin 4-4.

Pelin 43. minuutilla FBC Turku onnistui kahdesti yhdeksän sekunnin sisään ja tuore Karhut-pääkäskijä Pekka Nylund otti aikalisän. Turkulaisten kovin rynnistys tyrehtyi sen myötä, mutta erän puolivälin jälkeen Aleksi Havia vei kotijoukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle. Tuo johto piti, vaikka Karhut onnistuikin kaventamaan vielä kahdesti. Pisteet jäivät näin ollen Turkuun.

FBC:n voiton takuumiehenä hääri Eetu Tuohi tehoin 1+2. Antti Hopeanaula osui kahdesti. Porilaisten tehokkain oli Ville Salonen tehoin 2+2. Sarjataulukossa joukkue on edelleen viimeistä edellisenä. Karhut jatkaa sijalla 11.

Lappeenrannassa NST jatkoi hyvää virettään kaatamalla ÅIF:n kotikentällään lukemin 4-3. Voitto oli lappeenrantalaisille neljäs perättäinen.

Kahden ensimmäisen erän aikana NST oli aavistuksen edellä hivuttautuen 3-1 -johtoon. Markus Mitikan ja Atte Huovisen maalit toivat vieraat kuitenkin tasoihin kolmannen erän alussa.

Arto Vainikainen teki kuitenkin vapauttavan 4-3 -osuman ajassa 55:41. Johto piti, eikä ÅIF onnistunut punnertamaan tasoihin edes ilman maalivahtia.

Ottelussa kahteen tehopisteeseen ylsivät NST:n Juuso Kekki ja Otto Valavuo, sekä ÅIF:n Miro Herlin kaikki tehoin 1+1.

NST on nyt voittanut 11 viimeisestä pelistään kymmenen ja menettänyt vain yhden pisteen. Sarjataulukossa se on toisena. ÅIF on taulukon kahdeksas.