Oilers katkaisi tappioputkensa kasvattaen SalBan tuskaa – katso sunnuntain salibandytulokset

Riku Holopaisen Oilers oli tänään SalBaa vahvempi. Arkistokuva: Esa Takalo.

Pääsarjoissa pelattiin tänään yksi miesten Salibandyliigan ottelu, sekä viisi miesten Divarin kamppailua. Liigassa Oilers kukisti SalBan Raumalla numeroin 6-4.

Avauserän puolivälissä Esport Oilersin Severi Korhonen vei vieraat johtoon, mutta vain vajaat puolitoista minuuttia myöhemmin Antti Keskitalo tasoitti. Tämän jälkeen SalBa sai ottelusta otetta.

Oilers sortui jäähyihin kahteen otteeseen ja kehnosti tähän mennessä tilastojen valossa toiminut SalBa-ylivoima paranteli lukemia tälläämällä kahdesti reikäkuulan vieraiden verkkoon. Ensin osui Janne Hyvönen ampumalla pallon varmasti takakulmaan ajassa 14:39. Seuraavalla ylivoimalla onnistui puolestaan Jani Lehtoniemi ladaten pallon suoraan Hyvösen syötöstä etuyläkulmaan. SalBan Henrik Rossi nappasi vielä erän loppuun jäähyn, jota Oilers ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään.

Ottelu jatkui toisessa erässä rikkonaisena. Santeri Lindforsin jäähy 25 pelatun minuutin kohdalla jäi raumalaisilta hyödyntämättä. Pian sen jälkeen oli SalBan Tomi Lahden vuoro mennä istunnolle mailaan lyömisestä. Tämänkään rangaistuksen aikana ei maaliverkko heilunut. Vasta ajassa 36:29 Matias Kaartinen löysi tasaviisikoin Kristian Lammisen, joka teki toisen erän ainoan osuman.

Kolmannessa erässä ”öljymiehet” kirivät tasoihin, kun Jesperi Lindfors löysi mainiolla poikittaissyötöllä Casper Pfitznerin, joka pommitti pallon varmasti yläriman alle. Rasmus Markelin puolestaan vei vieraat johtoon ajassa 46:01.

Oilersin vahva kolmas erä sai jatkoa kolme minuuttia myöhemmin, kun Riku Holopainen ja Santeri Lindforsin juonivat vastaiskun, joka päättyi jälkimmäisenä mainitun viimeistelyyn maalin edustalta. Sama mies vastasi Oilersin kuudennesta osumasta.

Viisi minuuttia ennen loppua SalBa otti aikalisän ja minuutti myöhemmin se otti maalivahdin pois alkaen hakea kavennusta. Ajassa 57:13 Lehtoniemi-Hyvönen -akseli onnistuikin tuomaan isännät kahden maalin päähän. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja pisteet matkasivat Espooseen.

Voitolla Oilers katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa. SalBalle häviö oli neljäs perättäinen ja joukkue jatkaa sarjataulukon jumbona.

Miesten Divarissa puolestaan O2-Jyväskylä katkaisi Josban neljän ottelun jatkoaikavoittoputken, sekä oman kahden ottelun tappioputkensa. Tiukoille meni tänäänkin, sillä ”ampparit” olivat lopulta parempia lukemin 8-7.

Kotijoukkue O2 vei ottelua kahden ensimmäisen erän ajan, sillä 40 minuutin pelin jälkeen se johti jo 6-2. Kolmannessakaan tilanne ei ennen ottelun viime hetkiä muuttunut, sillä vielä kolme minuuttia ennen päätössummeria peli oli 7-3 isännille.

Josba osui tämän jälkeen kahdesti ilman maalivahtia, minkä jälkeen Iiro Pieviläinen latasi voittomaaliksi jääneen 8-5 -osuman tyhjään rysään. Viimeisellä minuutilla Josba osui kahdesti, mutta tasoitus jäi syntymättä.

Ottelun tehoniekkoina häärivät keskisuomalaisten osalta Joni Lempinen (2+1) ja Iiro Kinnunen (1+2). Veeti Naakka ampui joensuulaisille kaksi maalia.

Divarissa voittoihin ylsivät myös tappioputkensa katkoneet pohjalaisjoukkueet SB Vaasa ja Nurmon Jymy, sekä FBC Turku ja Limingan Niittomiehet.

12 comments

1. Olipa tärkeä voitto Oilersille. Vaikka matkaa playoff-viivaan onkin kuusi pistettä, niin Oilersin loppuohjelma on sen kannalta todella hankala. Seitsemästä ottelusta vain kaksi on kotona, kolme on viime kauden välieräjoukkueita vastaan, näistäkin vain Happee kotona. Sitten on Steelers, jota Oilers ei ole voittanut Hämeenlinnassa. Ja sitten on vieraissa kovimmin playoff-paikkaa jahtaavat eli LASB ja OLS. Sekä paikallispeli Indiansia vastaan. Näistä yksikään ei ole minkäänasteinen läpihuutopeli. En usko Oilersin häviävän näitä kaikkia ja pidän edelleen Oilersin playoff-paikkaa käytännössä varmana, lähinnä siksi, että varsinkin OLS on pulassa tuon seuraavan vastustajanelikkonsa kanssa eikä LASBillakaan ole ”helppoja” pelejä kuin korkeintaan OLS kotona ja Steelers vieraissa. LASB-OLS-Indians pelaa muutenkin vielä keskenään, joten joku heistä häviää väkisinkin pelejään. Toki siellä on vielä Welhoillakin samat maksimipisteet kuin LASBilla (32), mutta Welhojen vierassaldolla ei ole playoff-taisteluun mitään asiaa.

Täytyy täälläkin kehua SalBan meininkiä. Vierasjoukkueelle ei huudeltu törkeyksiä, omia kannustettiin hienosti, ihmiset olivat todella ystävällisiä ja vaatimattomista olosuhteista otetaan kyllä kaikki irti. Toivon todellakin SalBan säilyvän sarjassa, tämmöisiä seuroja, joista oikeasti välitetään, tarvitaan liigassa.

2. Jesse Nurmi parantaa peli peliltä potemttiaalia tulevaisuuden huippu pelaajaksi!

3. Kaikki on vielä öljymiesten omissa käsissä, kotietukin pudotuspeleihin on täysin mahdollista.

4. Täytyy myös antaa pisteet Jesse Nurmelle, todella luottaa omiin kykyihinsä ja pelaa hyvää peliä. Tulee varmasti pärjäämään hyvin liigatasolla tulevaisuudessa. Salbalta eka erä oli todella hyvää mutta kahden ketjun peluutus toisessa erässä kulutti jonkin verran ja kolmannessa erässä salban jalka loppui….

5. Joo ei -3 ole huono jumbojengin pelaajalle 😉 okei okei pientä provoa oli.. vaasakin taas voittaa ku saaristo oli liekeissä. Hyvä 🙂

6. Ihmettelen vain että miksei Nurmi käytä kovasti kehuttua laukaustaan…

7. En ollut ensimmäistä kertaa. Tämä oli minun kolmas kerta, ei ole Oilersin edustuksen Salibandyliigan vieraspelejä jäänyt väliin 25.2.2015 jälkeen yhtään.

8. Mitä tulee tuohon Oilersin kotietuun, niin jotta Oilers saisi kiinni TPS:n, SPV:n (haluaako joku lyödä vetoa, että SPV on edelleen Oilersin takana Oilersin seuraavan pelin alkaessa?) ja ennenkaikkea ainakin kaksi kolmikosta Happee-KrP-EräViikingit, niin jos nyt oletetaan Oilersin voittavan loput pelinsä, niin Happeen/EräViikinkien pitää hävitä ainakin kolme peliä ml. Oilersille, mieluummin murskanumeroin, koska ErVi on 41 pykälää maalierossa Oilersin edellä ja Happeekin 27. Nokian tulee hävitä ainakin neljä peliään ja sielläkin maaliero on 28 astetta Oilersia parempi.

Happee voisi Oilersin lisäksi hävitä realistisesti ottaen Classicille sekä Tepsille ja joku voisi väittää, että KrP:lle kotonaan. Loput tappiot ovat minun papereissa aika kaukaa haettuja.

EräViikinkien tappiot voisi tulla vieraissa KrP:lle ja SPV:lle. ErVilläkin suoritusvarmuus on marraskuun alun jälkeen ollut sitä luokkaa, että ei oikein näytä siltä, että se alkaa kompastelemaan.

Tepsin pitää hävitä ainakin kaksi peliä. Classicille toki joo, mutta toinen sitten käytännössä kotona Happeelle tai KrP:lle. Tepsinkin viimeiseltä kolmelta kuukaudelta löytyy yksi ”oispitänyvoittaa”-tahra, sekin yli kahden kuukauden takaa. Muutenhan turkulaisetkin on läiskineet kärsään Suomessa kaikkia, mm. just Happeeta ja KrP:tä vieraissa, eikä vierasvoittoakaan EräViikingeistäkään tarvitse juuri hävetä.

Entä SPV? Edellä mainittuja Oilersin kiinniotettavia joukkueita lukuunottamatta sekään ei ole hävinnyt marraskuun alun jälkeen kertaakaan pl. tietty Classic. SPV:n edelle toki Oilersilla riittää niinkin yksinkertainen ja helppo temppu, että SPV häviää loput pelinsä, esim. sunnuntaina Welhoille kotonaan.

No Nokiako sieltä pelataan kotiedulta ulos? Kuulostaa itseasiassa suhteellisen todennäköiseltä näihin muihin verrattuna. Se vaatii sen, että KrP häviää vieraissa Tepsille, Classicille ja Happeelle sekä kotonaan EräViikingeille. Ja kaikille nimenomaan varsinaisella peliajalla.

Yhteensä nämä sarjataulukon ylemmällä puoliskolla olevat Oilersin vastustajat ovat marraskuun alun jälkeen keränneet ei-keskinäisistä 36 pelistään 33 voittoa, 67 pistettä sekä kaksi varsinaisen peliajan tappiota (Tepsi Welhoille vieraissa ja Nokia Indiansille kotonaan). Että tämmöistä saldoa Oilers lähtee ottamaan kiinni. Ja muistetaan toki koko ajan se, että jokainen jatkoajalle mennyt keskinäinen peli näillä kuudella kiinniotettavalla joukkueella on todella huono juttu Oilersin kotietuhaaveiden osalta.

Reiluuden nimissä on toki todettava, että ei ole Oilerskaan sen marraskuun alun jälkeen saanut pannuunsa sarjataulukon alemmalta puoliskolta kuin kerran (Koovee toissa perjantaina), siis kyllä siellä LASB-Steelers-Indians-OLS -nelikko on vähintäänkin ison haasteen edessä Oilersia vastaan. Eipä Oilers toki näistä kiinniotettavista vastustajistaan ole ketään voittanutkaan syyskuun jälkeen.

Eli summarum yhteenlasku: Olettaen, että Oilers voittaa kaikki loput pelinsä, varsinkin SPV:n ja ErVin vieraissa ja Happeen kotonaan _varsinaisella_ peliajalla, niin siinä on sellaiset ”lumipallon selviäminen helvetistä”-tason mahdollisuudet ottaa kotietu. Minä pidän tällä hetkellä Oilersin mestaruutta 2018 huomattavasti todennäköisempänä kuin kotietua puolivälieriin, koska vähintään kolmen todella suoritusvarman joukkueen pitää alkaa kompastelemaan.

9. Oilersin peli on kyllä nyt aika kaukana kauden parhaasta, kotiedun voi unohtaa, kova tavoite on jo sinänsä sija 7, jolla välttäisi clasun ekalla kiekalla.

10. Olen täysin samaa mieltä, että Oilersille realistinen sijoitus on 7. sija. Minä en rehellisesti sanottuna näe tuossa Oilersin tilanteessa mitään, mikä viittaisi siihen, että vierasvoitot SPV:stä tai EräViikingeistä olisi oletettavissa. Voi toki jomman kumman voittaakin, mutta mielestäni ihan yhtä realistista on odottaa tappiota esim. LASBille tai OLS:lle.

Oilersille ja Indiansille tulee ihan mielenkiintoinen vääntö tuosta 7. sijasta. Pidän todennäköisenä, että Oilers kasaa noin viisi pistettä ja on 25 pelistä kerännyt siten 27 pistettä.

Indiansille sen sijaan budjetoisin kuusi pistettä seitsemästä pelistä, jolloin kasassa olisi 25 pelistä 25 pistettä.

Eli tätä kautta 7. sijan ratkaisisi Espoon paikallispeli, jossa Indians paremman maalieron turvin nousisi Oilersin edellä, jos voittaisi sen varsinaisella peliajalla. Ajallisestihan tämä ei ihan näin mene, kun Oilers – Indians pelin jälkeen on pelejä jäljellä muutama, mutta noin kokonaisuutena pitäisin tämmöistä skenaariota todennäköisimpänä.

11. Karhuilla menee jo niin huonosti, että pitää eliminoida parempien pelaajia. Pitkä kakku tälle porilais idiootille😣