Rantala hurjassa vireessä cupin finaalissa: ”Oli kiva onnistua kotiyleisön edessä”

Nina Rantala oli naisten Suomen Cupin finaalin ykköshahmo. Kuva: Esa Takalo

Nina Rantala oli naisten Suomen Cupin finaalin ykköshahmo. Kuva: Esa Takalo

Classicin ja SB-Pron välinen Suomen Cupin finaali miteltiin lauantaina Tampere Areenassa. Classic vei voiton vahvan kolmannen erän turvin maalein 7-3.

Ottelun selkeä hahmo oli Classic-kapteeni Nina Rantala, joka iski ottelussa hattutempun. Rantalan taiteilema 5-3-maali kolmannessa erässä oli sangen ratkaiseva osuma lopputuloksen kannalta. Maali syntyi komean yksilösuorituksen myötä.

– Oli tiukka matsi. Alku oli tasainen, mutta näkisin, että olimme tänään paremmin hereillä siinä, että kun Pro tuli korkeammalta kiinni, niin saatiin palloa paremmin liikkelle, ja sen lisäksi voitettiin vielä kaksinkamppailuita varsinkin hyökkäyspäässä, jonka myötä syntyi maalipaikkoja, joista sitten viimeisteltiin. Tiukka vääntö oli, Rantala summaili pelin jälkeen.

Kahden Suomen huippujoukkueen taistossa oli hyvä intensiteetti alusta loppuun. Pro kaatoi Classicin viikkoa aiemmin kotikentällään maalein 3-2, ja katkaisi Classicin 38 pelin voittoputken. Rantala allekirjoitti, että kentällä nähtiin vauhdikas mittelö.

– Intensiteettiä oli tänään, ja oli jo viime lauantain ottelussa. Tämä oli varmasti molemmille joukkueille hyvä, että nyt tuli kaksi tällaista peliä putkeen. Oltiin molemmat valmiita peliin, ja tiedettiin vähän mitä sieltä oli tulossa. Tällaisia pelejä pelaa mielellään. Huikea peli, Rantala hehkutti.

SB-Pro teki Classicin olon ajoittain hyvin tukalaksi korkealla karvauksellaan. Rantalan mukaan tamperelaisjoukkue jäi ajoittain liikaa paikoilleen. Prässin purkamista oli harjoiteltu, ja Rantalan mukaan paineen purkuun puri erityisesti pelirohkeus.

– Mielestäni kaikki lähtee yksilön pelirohkeudesta. Kyllä me kaikki tiedetään missä se tila on, ja mihin se saadaan. Kaikki lähtee siitä, että se pallo laitetaan liikkeelle rohkeasti. Oltiin kyllä hiottu tiettyjä juttuja, ja nyt saatiin ne aika hyvin toimimaan.

Rantala edusti salibandya ja naisten maajoukkuetta torstaisessa Suomen Urheilugaalassa Hartwall Arenassa. Kapteeni esiintyi edukseen torstaina, ja sama tahti jatkui cupin finaalissa.

– Oli tänään ihan tasapainoinen esitys. Välillä tuntui, että olin vähän karvauksessa hukassa, mutta ihan hyvä, että tällainen onnistuminen tuli. Onhan se välillä kiva osua sinne verkkoonkin, sillä viime viikonloppuna minulla oli aika paljon paikkoja ja laukaukset menivät seinille. Oli kiva onnistua kotiyleisön edessä, Rantala kommentoi.

Suomen Cupin finaalia voi pitää jonkin asteen välifinaalina kevään Superfinaalia ajatellen.

Minkälaista lisäbuustia tämä cupin voitto antaa kevättä ajatellen?

– Antaa lisäbuustia ihan hirveästi, ja tuolla oli mukana meidän nuoria pelaajia ensimmäistä kertaa cupin finaalissa, ja heille tämä oli hyvä ensi-ilta. Toivottavasti hoidetaan kevät myös siten, että pelataan siellä Superfinaalissa. Heikommista hetkistä huomaa, että peli on vielä vähän keskeneräistä. Pudotuspeleihin haetaan vielä sitä 60 minuutin ehjää suoritusta. Peli ei ole valmista vielä, ja tähän tasoon ei saa tyytyä, Rantala paalutti.

Katso myös:
Classicista naisten cup-mestari – ykkösvitja liekehti finaalissa
Esa Takalon ottelukuvat

One comment

  1. Onnittelumme hienolle joukkueelle. Kevättä kohti ja isompaa pyttyä tavoittelemaan.