Liigat

Sarjakärjen dominointi jatkuu, Nokian KrP nousi sarjakakkoseksi – katso keskiviikon salibandytulokset

17.01.
2018
Liigat

Ei löytynyt Classicille pysäyttäjää edes EräViikingeistä. Kuva: Salibandyliiga.

Miesten Salibandyliigassa nähtiin tänään kärkikamppailu, kun sarjataulukon ykkönen ja kakkonen, viime kaudella Superfinaalissa kohdanneet, EräViikingit ja Classic iskivät yhteen. Ottelussa Classic oli parempi lukemin 6-1.

Avauserässä nähtiin molemmilta joukkueilta varsin hyvää puolustuspelaamista. Classic rakenteli kenties hieman parempia maalipaikkoja, mutta hetkensä oli EräViikingeilläkin. Kenties parhaat tilaisuudet olivat kotijoukkueen osalta Jani Kukkolalla ja vierailta Sami Johanssonilla.

Maalivahdit Santtu Strandberg ja Lassi Toriseva venyivät kuitenkin muutamiin huippupelastuksiin, eikä avausmaalia nähty ennen kuin erän viimeisellä minuutilla. Tuolloin Lassi Vänttinen oli unohtunut helsinkiläisten puolustukselta maalin edustalle ja kokeneella pelimiehellä oli helppo työ ohjata Joonas Pylsyn kova syöttö Strandbergin nenän edestä maalin kattoon. Maali syntyi ajassa 19:42 ja näin ollen tauolle siirryttiin tamperelaisten maalin johdossa.

Toinen erä muistutti pitkälti ensimmäistä. Seuraavaa osumaa saatiin jälleen odottaa aivan erän loppuhetkille saakka, kun Sami Johanssonin painava laukaus löysi tiensä ylivoimalla ohi Strandbergin ajassa 38:13. Jäähypenkkiä kulutti tuolloin estämisestä istunnolle komennettu Tuomas Iiskola. Rangaistus kaksi ja puoli minuuttia ennen toisen erän loppua oli ottelun ensimmäinen.

ErVi nousi maalin päähän, kun reipas viisi minuuttia päätöserää oli pelattu. Kavennusosuman latasi Ossi Jalonen Miko Kailialan oivasta tiputuksesta. Jalonen oli mukana kuitenkin myös Classicin kolmannen osuman synnyssä, sillä hänen mailaanlyöntirikkeensä toi tamperelaisilla rangaistuslaukauksen, jonka napautti verkon perukoille tilanteessa rikottu Joonas Pylsy. Tässä vaiheessa peliä oli pelattu 47:28.

Erän puolivälin täytyttyä Classicin prässi tuotti tulosta ja Eemeli Salin pääsi lyömään takatolpalta pallon neljännen kerran isäntien reppuun. Asser Jääskeläinen jatkoi Classicin maalitehtailua, kun peliä oli jäljellä reipas viisi minuuttia. ErVi turvautui pian tämän jälkeen aikalisään ja otti jo neljä ja puoli minuuttia ennen loppua maalivahdin pois.

Johanssonin illan toinen osuma sinetöi viimeistään tamperelaisvoiton kolmisen minuuttia ennen päätössummeria. Tämä jäi ottelun viimeiseksi osumaksi ja näin pisteet matkasivat viiden maalin erolla vierasjoukkueen mukaan.

Illan muissa Salibandyliigan otteluissa Happee kaatoi Seinäjoen Peliveljet kotonaan lukemin 5-2 ja Nokian KrP haki vierasvoiton viime kauden päävalmentajansa Heikki Luukkosen luotsaamasta Esport Oilersista numeroin 7-5. Oilers kiri lopussa hyvin, sillä se oli vielä viisi minuuttia ennen loppua tappiolla 6-1. ”Öljymiehet” onnistuivat siis neljästi ilman maalivahtia ja viimeinen kavennusosuma syntyi kymmenen sekuntia ennen loppua. Seuraavasta aloituksesta Ilari Talvitie voitti aloituksen 100-0, mutta pallo livahti suoraan aloituksesta seitsemännen kerran isäntien verkkoon.

SPV-hyökkääjä Mikko Kohonen rikkoi illan ottelussa 500 Salibandyliigan runkosarjaottelun rajapyykin historian kolmantena pelaajana Mikael Järven ja Petri Kaukon jälkeen.

Sarjataulukossa Nokian KrP nousi voitolla toiseksi ohi EräViikinkien. Classic jatkaa edelleen dominoivaa kauttaan kärjessä ja myös Happeen (4.), SPV:n (6.) ja Oilersin (7.) sijoitukset säilyivät ennallaan, joskin jyväskyläläiset nousivat ErVin kanssa tasapisteisiin.

Miesten Salibandyliiga:
18:30 EräViikingit-Classic 1-6
18:30 Happee-SPV 5-2
18:30 Oilers-Nokian KrP 5-7

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila