Suomalaisluotsin ensi kauden osoite selvillä – ottaa komennon Sveitsin liigajoukkueessa

Jyri Korsmanin valmennusura jatkuu Sveitsissä. Kuva: Juha Käenmäki

Jyri Korsmanin valmennusura jatkuu Sveitsissä. Kuva: Juha Käenmäki

Suomalaisvalmentaja Jyri Korsman toimii ensi kaudesta alkaen Sveitsin liigan Floorball Könizin pääkäskijänä.

Korsman on seuran historian ensimmäinen suomalaisosaaja. Urheilutoimenjohtaja Hans Zaugg oli tyytyväinen kiinnitykseen.

– Sekä Korsmanin näytöt valmentajana että hänen laaja koulutuksensa ovat vaikuttavat. Hän on työskennellyt menestyksekkäästi usean huippujoukkueen kanssa, ja hänellä on vahva kokemus nuorten pelaajien kehittämisestä. Korsmanin ammattimaisuus, selkeä valmennuskonsepti ja intohimo salibandyyn sinetöivät ratkaisumme.

Tällä kaudella Korsman on pitänyt niin sanottua sapattivuotta valmennuksesta, mutta toimii Australian miesten salibandymaajoukkueen valmennustiimissä yhdessä Seppo Pulkkisen kanssa. Australia karsii tällä viikolla ensi joulukuun MM-kisoihin.

– Kauden mittaan on kypsynyt ajatus siitä, että haluan ottaa valmentajaurani seuraavat askeleet ulkomailla.

– Jo vuoden 2016 Czech Openista asti olen seurannut Könizin kehitystä ja saanut seuran toiminnasta myönteisen kuvan, joten päätös tarttumisesta tähän haasteeseen kävi lopulta helposti, Korsman sanoi seuran sivuilla.

Viime kaudella Korsman toimi EräViikinkien päävalmentajana ja luotsasi fuusioseuran SM-hopealle sekä Suomen Cupin voittoon. Palkintokaapista löytyy myös Suomen mestaruus, sillä Korsman kuului Happeen valmennustiimiin kaudella 2013-14, jolloin jyväskyläläisjoukkue nappasi historiansa ainoan Suomen mestaruuden. Nuorten maajoukkueen valmennustiimiin hän kuului vuosina 2013-2017, ja Suomi juhli molemmissa MM-kisoissa (2015 ja 2017) U19-poikien maailmanmestaruuksia.

Lähteinä käytetty Salibandyliiton uutista sekä Floorball Könizin verkkosivuja.

4 comments

  1. Herrasmies alkulenkeillä, terveystiedon opettajana ja penkin takana. Kiitos muistoista Jyri💚

  2. Jyrgenin kaljun kiilto hakee vertaistaan. Vihreä perhe jää kaipaamaan. 💚

  3. Hieno mies, huikea valmentaja ja mahtava tyyppi! Onnea Jyri! Niinhän sitä sanotaan, että hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita! Ja kukapa ei haluaisi palvelukseensa noin rautaista ja intohimoista ammattilaista! 👏🏻🙏💪