Suomen Cupin finaalit kruunaavat salibandyviikonlopun – katso aikataulut ja ennakot

Petteri Nykyn Classic kohtaa finaalissa Loviisan Torin. Kuva: Juhani Järvenpää

Petteri Nykyn Classic kohtaa finaalissa Loviisan Torin. Kuva: Juhani Järvenpää

Viikonloppuna mitellään Suomen Cupin finaalit Tampere Areenassa. Sunnuntaina pelataan myös otteluita miesten Divarissa ja Salibandyliigassa.

Naisten Cupin finaalissa kohtaavat tämän vuosikymmenen kestomenestyjät Classic ja SB-Pro. Pro katkaisi viikko sitten Classicin lähes 40 ottelun voittoputken ja se asettaa ottelulle sopivan lisämausteen. Kamppailu alkaa klo 15 ja ISTV sekä Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

Miesten Finaalin asetelma on mielenkiintoinen, sillä vastassa ovat miesten liigaa dominoiva Classic sekä Divarin kärkijoukkueisiin kuuluva Loviisan Tor. Tällä kaudella ainoastaan yhden jatkoaikatappion kärsinyt Classic on finaaliin selkeä ennakkosuosikki. Miesten finaali alkaa klo 18 ja ISTV ja Ruutu+ näyttävät myös tuon ottelun.

Ennakkopaketti:
Isä-Tähkällä kova kuitti pojalle: ”Sitten kun teet cupin finaalissa 8 maalia, niin jutellaan”
Classic-hyökkääjällä kenties viimeinen sauma voittaa cup – ”Siltä vähän haiskahtaa”
Pron maajoukkuevahti jännittää cup-finaalia vain hitusen: ”Sopivasti säpinää tasaiseen arkeen”
Classic-väriläiskä nauttii pelaamisesta vaikean syksyn jälkeen: ”Se on pari peittoa, pari purkua ja yksi yläpesä”
ISTV ja Ruutu+ näyttävät Suomen Cupin finaalit suorina lähetyksinä
Tällaisista rahapalkinnoista pelataan Suomen Cupin finaaleissa

Molemmat ottelu löytyvät myös pitkävedon valikoimasta. Classicia pidetään naisten finaalin ennakkosuosikkina ja kertoimeksi on asetettu 1,77. Tasapelin kerroin on 5,00 ja SB-Pron kerroin 2,90.

Miesten finaalissa suosikista ei ole mitään epäselvyyttä. Classicin kerroin on ainoastaan 1,02, tasapelin kerroin 14,00 ja Loviisan Torin kerroin peräti 20,00.

Pitkävetoon pääset täältä

Naisten finaalissa kohtaa kaksi hyvin tasapäistä joukkuetta. Lähtökohtaisesti ottelussa tuskin nähdään maalijuhlia, vaikka Classic vei kauden ensimmäisen kohtaamisen maalein 8-7. Classic on ollut sangen ylivoimainen viime kausina, niin joukkueiden väliset erot ovat todella pieniä.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Classic 3,4,5 – SB-Pro 3,4,5

Loviisan Torin mahdollisuudet miesten finaalissa ovat häviävän pienet. Classic on osoittanut viime kausina, että Suomen ykkönen ja maailman eliittiä. Loviisan Tor ei ole miesten Divarissakaan ihan terävintä kärkeä ja pelkkä materiaaliero on valtaisa. Siihen kun lisätään se, että Classic puolustaa erittäin kurinalaisesti, niin Torille ei voi laskea kovin hyviä voittomahdollisuuksia.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Classic 13,14,15+ – Loviisan Tor 0,1,2

Tulosvetoon pääset täältä

Viikonlopun salibandyaikataulut:

Lauantai 20.1.

Miesten Suomen Cupin finaali
18:00 Classic-Loviisan Tor, Tampere Areena ISTV/Ruutu+

Naisten Suomen Cupin finaali
15:00 Classic-SB-Pro, Tampere Areena ISTV/Ruutu+

Sunnuntai 21.1.

Miesten Salibandyliiga
17:00 SalBa – Oilers Rauman Kauppaoppilaitos Elisa/Fanseat

Miesten Divari
13:00 O2-Jyväskylä – Josba Jyväskylän monitoimitalo
13:00 NJ – Blue Fox Nurmon Liikuntahalli Fanseat Go
15:00 SB Vaasa – Karhut Botniahalli Mustasaari
17:00 Tiikerit – FBC Turku Tikkurilan UT
18:30 LNM – NST Liikuntahalli Liminka

Miesten Suomen Cupin aluefinaali
13:00 SB Heinola – LeBa-96, Vierumäki Areena Heinola

23 comments

  1. Meinaaks kukaan herätä ja hoitaa ens kaudella ”hieman” eri tavoin kunpelejä tulee monelta eri kanavilta.
    ” Tällä kaudella on tullut pelejä:

    – TV2
    – TV5
    – Kutonen
    – ISTV
    – Ruutu+
    – Elisa Viihde
    – Fanseat
    – VeikkausTV”

    Se kuka 1. ottaa yksinoikeudella ja myös näyttää reilusti pelejä saa katjota ja luulis tietävän…

  2. Itse jätin ISTV:n kokonaan pois tällä kaudella, sillä Fanseatilla useampi matsi listoilla. Voisi keskittää yhdelle maksulliselle ja hajanaisia otteluita näyttää erilaisilta ilmaiskanavilta. VeikkausTV käy hyvin, kuten YLE ja muut _laadukkaat_ kanavat television ohjelmistossa.

  3. Maksulliset kanavat vähentää näiden huippusuosittujen menestyslajien suosiota, katotaan nyt vaikka miten kävi formuloille tai maastohiihdolle, mäkihypystä nyt puhumattakaan… Sponsorit katoaa ja kun raha lähtee näkyy se myös kilpaurheilijoiden määrissä.

  4. Onko ISTV myöskin maksullinen palvelu?Osaisko joku sanoa paljonko maksaa (jos maksaa)?

  5. Fanseatti on nostanut osakkeitaan kovasti. Näkee säbää alemmiltakin sarjoilta, ynnä ihan junnumatseja. … jos kiinnostaa … … jo ei, niin ei sitte …
    Mutta tosiaan lähetysten ripottelu ympäri eri medioita on surkuhupaisa atouhua. Ei kukana maksa noita, pääasiassa maksullisia palveluita kaikkia.

    Säbäliiton olisi ryhdistäydyttävä ja marsisttava joko Fanseatin tai IS;n (Ruutu) pakeille, että nyt jatkossa me sitten tehdään näin.
    HUOM! Vaikkapa mainoksia alkuun. Ei ne lätkässäkään häiritse ketään jos on selainasetukset kunnossa.
    Mikään ei toki estä seuroja lähettämästä omaakin striimiä (Teepeeässä ja Koovee).
    Esimerkkinä suuresta maialmasta vaikkapa RealMadrid tuskastui a) teeveetouhuihin b) siihen ettei stadionille mahtunut enempää sakkia, niin c) väsäsi omat kanavat joita kautta matsin voi tilata etukäteen kotitelkkariin. Arvatkaapa oliko suosittu tilaus.

  6. ISTV:tä en selvittänyt, mutta Ruutu+:ssa on ilmainen kokeilukuukausi ja ainakin väittävät, että netissä voi purkaa diilin (ennen kuin kk tulee täyteen).

  7. On ilmainen kuukausi. Mutta jatkossa pelit vaan fanseat ja veikkaustv! Yleltä isot pelit.

  8. Kuinka moni on valmis maksamaan rahaa sählypelin tv-lähetyksistä ? Veikkaan, että kourallinen ihmisiä on niistä valmis maksamaan, koska jos olisi suurempi joukko niin olishan noita lähetyksiä jo vaikka kuinka ja paljon. Entä mainostajat ? Kuinka paljon mainostajat ovat valmiita maksamaan mainosnäkyvyydestä jos katsojia lähetyksillä erittäin vähän.

  9. Olen maksanut mielellään fanset kuukausimaksua (7,99) ja kolmatta vuotta.
    Pääosin olen tyytyväien mutta uskoisin että lähetyksille saataisiin lisää katsojia jos tuotanto olisi ammattimaisempi. Yleensä selostus alkaa viime hetkille n. 5 minuuttia ennen ottelun alkua. Jos toimitaan kuten muissa lajeissa niin pre game studio lisäisi kiinnostusta,. Nyt monesti on niin kiire että selostaja ehtii lukea vain joukkueiden kokoonpanöt.
    Erätauoilla näytetaan kuvaa hallista kun selostajalla on kiire tauolle.
    Edistystä on kuitenkin tapahtunut kun n. 100 ottelua voi seurata sreeemeinä.

  10. Fanseat oli pakko hommata, mutta Ruutu+:aa en edes periaatteessa ota koekäyttöön. Kyllähän noi Cupin finaalipelit pitäisi sentään olla nähtävissä ilmaiseksikin, prkle. Pitäkää tunkkinne!

  11. Maksan jo yle-veroa ja ”isot” sabamatsit vois tulla sieltä. Muita maksukanavia en ota, piste. Menen mieluummin paikan päälle.

  12. Matsit pitää saada ylelle näkyviin ja pelipäivän tapahtumiin enemmän show-meininkiä. Vähän on väsynyttä katseltavaa tämä säbä kun vertaa esim. NBA:han. Pitää investoida jotta voidaan parantaa.

  13. Jännä miten Ylellä ei ole varaa ostaa mitään urheilua itselleen vaikka saa väkisin ihmisiltä rahaa. Suurin osa ohjelmista pelkkää roskaa ja vielä kehdataan sanoa että nuorten pitäisi liikkua enemmän. No toihan auttaa sitä kun telkkarista ei tule urheilua mistä voisi saada kipinän. Ei varmaan kauaa mene ku ampunahiihtokin loppuu sieltä ja tilalle tulee joku ”minun kulttuuri” ohjelma.

  14. Yle TV2:lta tulee tänään lauantaina 10 tuntia urheilua putkeen. Valinnat kertoo Ylestä, meidän koko kansan yleisradiosta, pelkästään yksilölajeja ohjelmistossa.
    Ylen urheilun päättäjät ajattelevat todennäköisesti niin että hiihtolajit ovat ikuisesti suomalaisten suosikkeja? Nuorten harrastajamäärät ovat esimerkiksi salibandyssä nyt kolminkerataiset verrattuna hiihtoon. Ei tarvitse olla ennustaja vaan tämä on faktana edessä myös Ylellä että palloilulajit ovat ainakin tulevaisuudessa suomalaisten keskuudessa suosituinpia tv-ohjelmia. Olisko aika vaihtaa Yle Urheilun päättäjiä?
    Jos Ylessä ei tehdä muutos

  15. Itse tilasin jo syksyllä Elisa Sport (vanha Fanseat) kanavat 1-8 ja ruutu+.n näkyy säbäpelit sporteilta, ISTV.ltä, kiekon liigapelit ja sport kanavilta nyt tulee korista, mestistä ja jos mitäkin.
    Koko lysti kustantaa 19.90/kk! Itse tulee kiekkopelejä tapitettua 5-10 ja aikalailla kaikki säbäpelit kuukaudessa jos ei töitä ole eli eipä siinä pelille paljon hintaa jää. Melkein yhden kiekko tai säbäpelin lipun hinnalla saa melko kattavan paketin.
    Ainoastaan Veikkaus TV.n kautta tulevat pelit ”joutuu” puhelimella katsomaan muut tulee töllöstä.

  16. Vain 20 euroa kk plus Ylevero 13.5 euroa kuukaudessa. (Jännä ettei ahvenanmaalaiset joudu maksamaan). Eli 33.5 euroa kk jos haluaa nähdä. Aika kalliilta se kyllä kuulostaa. Itselle sopisi mainiosti että ylevero kokonaan pois ja kaikki kanavat maksulliseksi tai mainoksilliseksi. Voin hyvin maksaa vain siitä mitä haluan katsoa. Joutuisi ylen kaveritkin vähän miettimään mitä roskaa lähettävät, että saisivat katsojia.

  17. Toimiiko tuo Fanseat palvelu hyvin? Veikkaus TV ainakin on uudistuksen jälkee surkea! Ei näy pelit. Pätkii. Ei ole laitteissa eikä internet yhteydessä vika.

  18. Toimii hyvin, jos ok kone ja yhteys. Heikommilla laitteilla pätkii.

  19. Joo, TV2ssa tuli eilen ja tulee tänään sununtaina urheilua oikein kunnollsa. Suomen Cup hiihtoja. Selväkielellä kansallisia b-luokan kinkereitä.
    Muistanetta aikoja, kun mäkiviikko lähetettiin koknaisuudessaan, hyvä ettei harjoitushyppyjä myöten. Ei enää.

    Ja tosiaan, kun Kaisa lopettaa ampumakiidon, TV2:lle jää lisää näitä piirikunnallisia hiihtokisoja.

    Jotenkin minäkinpahoitanmieleni.

  20. Kertoo paljon mikä meno. Palloilulajit ihan paitsiossa, vaikka niissä harrastajat!

  21. Salibandyliiton johto voisi vaatia selitystä Ylen johdolta mksi heidän ohjelmapolitiikka ei suosi salibandyä samalla tavalla kuin esimerkiksi viime vuonna.
    Pakkoveroa joudutaan maksamaan mutta vastineeksi ei saada juuri mitään.
    Palloilulajit on kaupunkilaisten suosiossa mutta Ylen päättäjät taitaa elää vielä menneisyydessä aikaa jolloin suurin osa suomalaisista asui maaseudulla.

  22. Kyllä sinä yleveron maksat vaikka kävisit paikan päällä pelit katsomassa! Eli sitä on turha maksukanavien kuukausihinnan päälle laskea. 20€.lla näet kaikki, huom kaikki SM Liigamatsit ja pyöreesti noin 5-15 säbäpeliä kuukaudessa. Että enpä nyt kovin korkeana hintana pitäisi.
    Toki köyhälle kaikki on kallista.