Tammikuun viimeinen viikonloppu tarjoaa aimo annoksen salibandya – katso aikataulut

Viime viikonloppuna Suomen Cuin voittoa juhlinut Classic palaa kaukaloon perjantaina. Kuva: Esa Takalo

Viime viikonloppuna Suomen Cuin voittoa juhlinut Classic palaa kaukaloon perjantaina. Kuva: Esa Takalo

Salibandyn pääsarjoissa pelataan viikonloppuna laajalla rintamalla perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Perjantain ainoassa ottelussa kohtaavat naisten Salibandyliigan sarjakakkonen Classic ja viidentenä oleva EräViikingit. Classic lähtee otteluun harvinaisesti sarjapelin tappio niskassaan, mutta toisaalta tamperelaisarmada voitti viime viikonloppuna Suomen cupin finaaliin vahvalla esityksellä. Kauden alla vahvistunut ErVi kärkkyy edelleen kotietua, mutta tähän mennessä kausi ei ole ollut erityisen vahva. Joukkueiden avauskohtaaminen oli tiukka, sillä Classic vei voiton maalein 4-3.

Lauantaina väännetään tärkeistä miesten Salibandyliigan pisteistä, kun Welhot ja SalBa mittaavat toisiaan Kuopiossa. Sijalla 11 oleva Welhot nousisi voitolla 16 pisteeseen, ja olisi jo hyvissä asetelmissa suoran sarjapaikan säilyttämisen suhteen. Welhot on kerännyt yhtä lukuunottamatta kaikki voittonsa juuri kotikentällä. SalBa on edelleen liigan jumbotilalla ja alla on neljän pelin tappioputki ja ainoastaan yksi voitto viimeisestä kymmenestä pelistä. Loppuohjelman kannalta SalBan kriittisiä pelejä ovat seuraavat viisi ottelua, joissa se kohtaa lauantain lisäksi Steelersin, Kooveen, Happeen sekä Welhot kotikentällään.

Miesten Divarissa nähdään myös jumbokamppailu lauantaina. Sarjataulukon pohjalla oleva Blue Fox isännöi Tiikereitä, ja kotijoukkue tarvitsee epätoivoisesti pisteitä. Toiseksi viimeisenä oleva Tiikerit on neljä pistettä pohjalaisia edellä, ja vantaalaisilla on kohtalaisen hyvät mahdollisuudet yltää jopa Divarin pudotuspeleihin. Molemmilla joukkueilla on alla kahden pelin tappioputket. Kauden ensimmäinen ottelu päättyi Tiikereiden 4-3 jatkoaikavoittoon.

Perjantain naisten liigan kamppailu Classic-EräViikingit löytyy myös Veikkauksen Pitkävedon listoilta. Classic lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina kertoimella 1,10, tasapelin kerroin on 9,50 ja EräViikinkien voitolle tarjotaan samaa kerrointa. Classicin yli kolmen maalin voiton kerroin on 1,60 ja kolmella maalilla tasoitetulle tasapelille saa kertoimen 6,50. ErVin vierasvoitto kolmen maalin tasoituksella antaa kertoimen 2,80, mutta Classic on ollut vahva kotonaan, joten kerroin ei ole vielä erityisen hyvä pelattavaksi.

Pitkävetoon pääset täältä

ErVi taistelee tuulimyllyjä vastaan

Tamperelaisjoukkue on pelannut vasta neljä kotipeliä tällä kaudella ja iskenyt niissä 39 maalia. ErVi haastoi Classicin hyvin edellisessä kohtaamisessa, mutta kotiareenallaan hallitseva Suomen mestari on vielä hankalampi vastustaja. Classicilla on peliin selkeä materiaalietu, ja edellisen sarjapelin tappio kaihertaa varmasti kunnianhimoista joukkuetta, joten nuori ErVi-ryhmä ei tule pääsemään helpolla. ErVin mahdollisuus piilee tiukassa puolustuspelissä, sillä tällä kaudella Classicia on pystytty haastamaan ja horjuttamaan vain niissä peleissä, joissa maalimäärät ovat jääneet alle viiden osuman joukkuetta kohden, kauden avauspeliä lukuunottamatta.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: Classic 8,9,10 – Ervi 3,4,5

Tulosvetoon pääset tästä

Myös muita otteluita on tulossa Tulosvedon ja Pitkävedon listoille viikonlopun aikana. Julkaisemme lauantaina VeikkausTV-ennakkon Indians-SPV -ottelusta.

Perjantai 26.1.

Naisten Salibandyliiga:
18:30 Classic – EräViikingit Tampere Areena

Lauantai 27.1.

Miesten Salibandyliiga:
18:00 Indians – SPV Otahalli VeikkausTV
18:30 Happee – LASB Jyväskylän monitoimitalo
18:30 Koovee – Steelers AutoCenter Areena Fanseat Go
18:30 SB Welhot – SalBa Kuopiohalli Fanseat/Elisa

Naisten Salibandyliiga:
15:00 TPS – Koovee Leaf-Areena Fanseat Go
15:00 SSRA – SB-Pro Kastelli
15:30 O2-Jyväskylä – ÅIF Palokan koulukeskus
18:30 PSS – NST Porvoo SBH Fanseat/Elisa

Miesten Divari:
15:00 Blue Fox – Tiikerit Tähtihalli Uusikaarlepyy
17:00 NST – SB Vaasa Lappeenrannan UT
17:00 Karhut – M-Team Porin UT
17:00 Josba – Loviisan Tor Joensuu Areena
18:00 ÅIF – NJ Sipoo Areena
18:30 LNM – FBC Turku Zemppi Areena

Sunnuntai 28.1.

Miesten Salibandyliiga:
17:00 SPV – SB Welhot Seinäjoen Urheilutalo Fanseat/Elisa
18:00 Classic – OLS Tampere Areena

Miesten Divari:
15:00 NST – NJ Lappeenrannan UT
17:00 Karhut – Tiikerit Porin UT
17:00 Josba – ÅIF Joensuu Areena
18:30 LNM – Loviisan Tor Zemppi Areena
18:30 M-Team – O2-Jyväskylä Ruskeasuo 4
19:00 FBC Turku – SB Vaasa Sport Garden

Ottelut joista tarjolla lähetys on lihavoituina.

4 comments

  1. Lähetykset myös peleistä
    Koovee – Steelers (Miesten liiga)
    TPS – Koovee (Naisten liiga)

  2. Miesten peli tosiaan Kooveen kuvaamana, naisten peli TPS:n kuvaamana.

  3. Ei taida ERVllä olla saumoja! Ei auta supermaalivahtikaan, jos puolustus vuotaa! Ja onhan siellä Clasullakin nuorta voimaa pelissä! Ei tämä nuoruuden piikkiin mene, tämä häviö!

  4. Ja onhan ervilläkin majuehdokkaita riittävästi! Naisten maajoukkueessa mukana olleita! Tietysti Loisa, Westerlund – pelaako tänään – Sällström, Piispa ja Laitinenkin taisi käydä näytillä!