TOP 10: Pääkallo.fi:n vuoden 2017 luetuimmat artikkelit ovat tässä

Arto Vehkapuru hälytettiin tuomariksi viime kevään puolivälierissä. Kuva: Kuvakaappaus/Tero Töyrylän Twitter-tililtä

Arto Vehkapuru hälytettiin tuomariksi viime kevään puolivälierissä. Kuva: Kuvakaappaus/Tero Töyrylän Twitter-tililtä

Salibandyvuosi 2017 päättyi muutama päivä sitten, ja keräsimme perinteiseen tapaan listauksen vuoden suosituimmista uutisista. Uutisvuosi oli kävijämäärien ja kommenttien perusteella jälleen sangen vilkas.

Tässä vaiheessa on hyvä huomauttaa, että Huhumaita tai muita pidempään sivuston pääsivulla roikkuneita uutisia ei huomioitu listauksessa. Myöskään ennakoita, jotka olivat paikoin hyvin suosittuja, ei ole mukana lainkaan. Junioreiden SM-karsintoja koskeneet uutiseet olivat hyvinkin suosittuja, mutta myöskään niitä ei laskettu, sillä uutiset olivat Salibandyliiton tuotoksia.

Ykköseksi ylsi Lasse Vuolan ja Tero Fordellin hyllytystapaus, jonka myötä Vuola kirjoitti blogikirjoituksen sivustollemme. Parivaljakko hyllytettiin Classicin ja Happeen välisestä välieräsarjasta, ja tapaus keräsi huomattavan paljon huomiota myös sivustomme ulkopuolelta.

Kakkoseksi ylsi hieno urheilusuoritus, sillä Jaakko Hautamäen taidokas rankkari Classicia vastaan kiinnosti kovasti suurta yleisöä vuoden alkupuolella. Kolmoseksi ylsi tuore uutinen, sillä kerroimme joulukuussa salibandyn tulevista sääntömuutoksista, jotka herättivät paljon keskustelua ja kummastelua lajin sisällä.

Neljänneksi luetuin uutinen oli sangen uniikki ja kiintoista tapaus. Andrew Lewis missasi viime keväisen SPV-Oilers -puolivälierän Seinäjoen ottelun ensimmäisen erän, ja tilalle hälytettiin kokenut Arto Vehkapuru. Vehkapuru suoriutui tehtävästään hienosti ja keräsi tuolloin paljon ylistystä suorituksestaan.

Viides uutinen liittyy viime kevään kuumaan perunaan. Kyseessä on surullisen kuuluisa M-Team-EräViikingit-ottelun lehdistötilaisuus, jossa Markus Huhtimo avasi sanaisen arkkunsa sangen suorasukaisesti. Keskustelusta virisi melko värikäs kokonaisuus, ja Huhtimo on saanut kuulla aiheesta sittemmin muutamaankin otteeseen.

Vieläkö muistatte Jarkko Niemisen salibandyuran? Kyseessähän oli yksi viime kauden seuratuimmista spektaakkeleista, ja sai mukavasti lisähehkua, kun Nieminen iski uransa avausmaalin 29.1. OLS:aa vastaan. Seuraavaksi suosituin uutinen oli aivan vuoden alussa sattunut tapaus, jossa Rasmus Kainulainen ja Sylvester Raikamo törmäsivät ikävän näköisesti. Kainulaiselle ei vihelletty tilanteesta jäähyä, eikä hän saanut tilanteesta muitakaan jälkiseuraamuksia.

SPV:n ja Oilersin välinen puolivälieräsarja oli kuuma alusta loppuun. Kuudennessa, ja ratkaisevassa pelissä sattui ja tapahtui, joka näkyi myös kahdeksanneksi suosituimman uutisen kommenteissa. Myös yhdeksäs juttu koskee SPV:tä, sillä kyseessä on Sami Kosken ja Jani Kukkolan välinen tilanne, jonka myötä Koski lensi suihkuun välieräpelissä.

Kymmenenneksi suosituin uutinen julkaistiin syksyn aikana. Rovaniemeläisen Santa’s Unitedin julkaisema tyttökalenteri kiinnosti uutisena laajalti marraskuun alussa.

1. Blogi: Hyllytetyt tuomarit: ”20 vuoden erotuomariura loppui harvinaisen valitettavalla tavalla”
2. Video: TPS-taiturin uskomaton rankkariosuma johdatti tasapeliin Suomen mestareiden kanssa
3. Salibandyn sääntöihin tulossa muutoksia – pallo saa jatkossa liikkua taaksepäin rankkarissa
4. Kuva: Erikoinen tilanne liigan puolivälierissä – erotuomari myöhästyi, paikkaajaksi alasarjatuomari
5. Video: EräViikinkien leiristä jälleen avautuminen: ”Tämä ei palvellut lajia yhtään”
6. Video: Näin syntyi Jarkko Niemisen salibandyuran avausmaali
7. Video: Hurjan näköinen polvitaklaus liigassa – nuori tähtihyökkääjä selvisi ilman jäähyä
8. SPV lähetti viime kevään finalistin kesälomalle – kolmannen erän ulosajo puhutti
9. Video: Viikon kuumin puheenaihe – Sami Kosken ulosajoon johtanut tilanne tulee tässä
10. Kuvat: Naisten divarijoukkue teki tyttökalenterin kattaakseen kuluja – lähin vastustaja 450 km:n päässä

6 comments

  1. Tähän voisi vitsinä todeta, että listasta näkee mikä naissalibandyssä kiinnostaa. 😉

  2. Hmm puolet jutuista käsittelee tuomarointia tai tuomareita. Tuossako syy ettei liitto halua laittaa tuomarointia kuntoon?

  3. Ei se siitä ole. Kyse on vain siitä että tuomarit on molempien joukkueiden yhteisiä ”vihollisia”, kenen niskaan on helppo kaataa kaikki p**ka otteluiden jälkeen, ja videolta yhdessä kelailla hidastuksien kanssa eri kulmasta sitä yhtä tilannetta, mikä ”ratkaisi ottelun.” Tuomarit on Suomessa pelkkiä sylkykuppeja, ja niin kauan kun asenne ei muutu, hyväkin tuomarointi on p**kaa. Kaikki muut saa tehdä virheitä ja mokailla, mutta tuomari ei. Omaa naamaa taas ei kukaan uskalla peilistä arvostella, kun on se seepra siellä kentällä, ketä voi aina syyttää.

  4. Kentällä tapahtuva toiminta sekä tuomaritoiminnan taustat ovat kaksi eri juttua. Montako kertaa olet esim tällä kaudella lukenut, että et-sektori olisi tukemassa julkisuudessa tuomareita?

  5. ”Tuomarit on Suomessa pelkkiä sylkykuppeja, ja niin kauan kun asenne ei muutu, hyväkin tuomarointi on p**kaa. ”

    Tämä on valitettavasti totta lajista riippumatta Suomessa. Tuomaritoiminta nähdään liikaa erillisenä yksikkönä pelissä sen sijaan, että ymmärretään heidän olevan osa perhettä. Liitto ei puolusta (julkisesti) tuomareita, ja pelaajat et valmentajat saavat räksyttää ihan rauhassa.

    Ei, en sano että tuomaritoiminta olisi täydellistä enkä väitä sitä etteikö virheitä tulisi, mutta lajin imagon kannalta olisi parasta käsitellä nämä epäkohdat lajin sisällä ettei kaiken maailman analyytikot ja johtavat pääse viisastelemaan.