Tuore Classic-vahvistus suitsutti vastustajan kannustusjoukkoja: ”Fantastinen suoritus heiltä”

Juha Kivilehto pääsi lauantaina juhlimaan Suomen Cupin voittoa Classicin riveissä. Kuva: Esa Takalo

Juha Kivilehto pääsi lauantaina juhlimaan Suomen Cupin voittoa Classicin riveissä. Kuva: Esa Takalo

Salibandyliigan Tampereen Classic ja Divarin Loviisan Tor kohtasivat lauantaina miesten Suomen Cupin finaalissa Tampereella. Classic vei cupin voiton odotetusti loppulukemin 9-2.

Loviisa pisti ottelussa kuitenkin kampoihin varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmanteen erään mentiin lukemissa 4-2, mutta viimeisellä kympillä Salibandyliigan kärkijoukkue pudotti sarjatasoa alemman joukkueen lopullisesti kelkasta.

Kokenut puolustaja Juha Kivilehto liittyi Classicin riveihin joulukuussa Ruotsin liigan Helsingborgista. Kivilehto ehti pelata Classicissa kolme liigapeliä ennen cupin finaalia.

Loviisa tarjoili teille aika hyvän vastuksen, vaikka joukkueiden sarjataso on eri?

– Joo siis kaverilla on hyvä nippu. Ei se meitä yllättänyt, että vastustajalla on hyvä ryhmä. Ensimmäinen erä oli meiltä tuloksellisesti hyvä, vaikka me ei hyvin pelattukaan. Toinen erä oli luokaton esitys meiltä, mutta onneksi saatiin hyvä ryhtiliike kolmanteen erään, niin päästiin taputtelemaan peli suhteellisen selväksi, Kivilehto arvioi.

Kivilehto on edustanut liigaurallaan VFT:tä, HIFK:ta, SSV:tä, SPV:tä ja myös yhden kauden ajan Loviisan Toria. Vastustajan joukoista löytyi yhä jokunen tuttu pelaaja.

– Olihan se kiva pelata vanhoja kavereita vastaan. Ei tuolla enää ihan hirveän montaa tuttua pelaajaa ole, mutta kaikki taustat ovat melkein samoja, ja kaikki avainpelaajat ovat käytännössä samoja, Kivilehto kertoi.

Oma lukunsa on Torin vimmaisesti mukana elävä kannatusryhmä, joka toi lisämausteen myös Tampereella pelattuun finaaliin.

– Oli ihan fantastinen tunnelma. Silloin kun itse pelasin Loviisassa, niin fanit oli Suomen parhaita. Kyllä he näyttivät taas, että kuuluvat sinne kärkipäähän edelleen, kun sieltä asti lähtevät peliin parilla bussilastilla. Varmaan oli enemmänkin. He myös jaksavat kannustaa, vaikka oma joukkue hävisi. Ihan fantastinen suoritus heiltä, Kivilehto suitsutti.

Kivilehto palasi Suomeen varsin yllättäen kesken kauden. Helsingborgissa puolustaja toimi myös seuran urheilutoimenjohtajana. Paluun syyksi Kivilehto on antanut julkisuuteen yksinkertaisesti ”perhesyyt”. Tälläkään kertaa ei irtoa sen tarkempaa informaatiota.

– Perhesyyt. En avaa sitä sen enempää, Kivilehto paalutti.

Kuten jo aiemmin todettua, niin Kivilehto on edustanut Suomessa useampaa seuraa, mutta ei ole koskaan aiemmin pelannut Tampereella. Classiciin siirtymiseen löytyi kuitenkin monta pätevää syytä.

– Se erityisesti minkälaista duunia Classic on tehnyt jo pitkään, vaikka mestaruuksia ei viime vuosia aiemmin tullutkaan. Aiemmin uralla on ollut muutaman kerran aika lähellä, että olisin tullut Classiciin. Silloin kun lähdin Ruotsiin, niin tein valinnan, että siirrynkö Classiciin vai Helsingborgiin. Silloin valitsin Ruotsin, mutta nyt kun tuli mahdollisuus, niin halusin itse tulla tänne.

– Olen kiitollinen siitä, että seura otti minut vastaan. Tämä oli ehdottomasti sellainen asia minkä halusin urallani vielä kokea. Täällä on hyvä buumi ja tehdään ammattimaisesti töitä. Täällä on mahdollisuus voittaa mestaruus molempina kausina, kun täällä tulen varmuudella pelaamaan. Se, että voitetaanko on sitten toinen asia.

– Taustoiltaan ja ryhmältään tämä on sellainen kokonaisuus, jolla on mahdollisuus voittaa joka kausi. Se on sitten meistä pelaajista kiinni, että kuinka hyvin me tehdään töitä sen eteen, Kivilehto avasi.

Onko sinulle tiedossa jotain kentän ulkopuolista roolia Tampereella?

– Loppukauden ainoastaan pelaan. Katsotaan ensi kauden suhteen tilannetta. Joitain kuvioita on myös seuratyön suhteen viritteillä, mutta se on vielä auki.

Mitali oli luonnollisesti Kivilehdon ensimmäinen Classic-paidassa. Cupin finaalissa syntyi myös konkarin ensimmäinen piste Classicin riveissä, kun hän syötti Jussi Pihan 4-1-maalin. Henkilökohtaisen pistetilin avaus ei aiheuttanut Kivilehdossa erityisiä väristyksiä.

– Minulle ei ole pisteillä merkitystä. Ainoa mikä minulle merkitsee ovat nämä, Kivilehto vakuutti, ja näytti kaulassaan killuvaa kultamitalia.

Kivilehto ei ollut itse varma montako Suomen Cupin voittoa hänellä on tilillään. Hän ilmoitti määräksi ”pari voittoa”, ja epävirallisen tarkastuksen mukaan niitä on tilillä jo neljä ennen tuoreinta voittoa. Puolustajan mukaan kauden puolivälissä ratkottavasta kilpailusta voi ammentaa paljonkin hyviä asioita tulevaan.

– Voittaminen opettaa voittamista. Tämä joukkue on nyt voittanut Suomen mestaruuksia viime vuosina. Se voittaminen ruokkii sitä voittamista, antaa itseluottamusta tekemiseen, ja se osoittaa, että on tehty oikeita asioita. Meidän päätavoite on kuitenkin sitten siellä keväällä. Ei me sitä olla unohdettu ja kausi on pitkä prosessi. Tämä oli välitilinpäätös siitä, että joukkue on tehnyt oikeita asioita, Kivilehto analysoi voiton merkitystä.

Kolminkertainen maailmanmestari ja kuusinkertainen Suomen mestari tietää oletettavasti mistä puhuu voittamisen suhteen.

Lue myös:
Loviisa pyristeli kaksi erää Suomen mestarin perässä – Classicista myös miesten cup-voittaja

4 comments

  1. Ja näittekö tämän telvisiosta? Suomen-cupin finaalit tullu aina tölsystä, ei enään. Valoja päälle aöakiventiellä! Istv:llä varmaan 1000 katsojaa, jipii. Viedään cuppia ja lajia etiäpäin kyl kyl. #Puuhastelua

  2. Turha tästä televisioinnista on sählyliittoa syyttää. Jos Yle ei ole kiinnostunut satsaamaan cupin finaalin televisiointiin, niin minkäs sille sitten mahtaa. Aivan varmasti Yleä on kysytty ja pyydelty, mutta käskeä heitä ei voi.