Liigat

VeikkausTV-ennakko: Liigan heikkovireisimmällä tukalat paikat Espoossa

12.01.
2018
5 Kommenttia
3
Liigat

Koovee lähtee katkaisemaan kahdeksan pelin tappioputkeaan Espooseen. Kuva: Juhani Järvenpää

Salibandyliigan Esport Oilers ja Tampereen Koovee mittaavat toisiaan perjantaina ensiksi mainitun kotikentällä. VeikkausTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, ja kamppailu käynnistyy kello 18.30.

Lähtöasetelmat:
Esport Oilers koki kauden alla selkeän nuorennusleikkauksen, kun moni kokeneempi pelaaja lopetti peliuransa. Nuorten maajoukkueessa ja Nokian KrP:ssa hyvää jälkeä tehnyt Heikki Luukkonen hyppäsi seuran puikkoihin kauden jälkeen.

Esport Oilers oli alkukauden selkeitä onnistujia, mutta sittemmin kausi on kääntynyt laskusuhdanteeseen. Ensimmäisestä kuudesta pelistä kertyi 11 pistettä, kun taas viimeiset kymmenen peliä ovat tuoneet yhdeksän pistettä plakkariin. Huomionarvoista on se, että seitsemäntenä majaileva Oilers on ainoa joukkue, joka on onnistunut kaatamaan sarjaa johtavan Classicin tällä kaudella.

Espoolaisten pörssiykkösenä majailee 18+10 tehot latonut Riku Holopainen. Kakkosena on loppukauden Kanadassa vaikuttavat Markus Markkola ja kolmantena Casper Pfitzner 17+8. Pääasiassa puolustajana pelannut Matias Kaartinen on taiteillut pisteet 1+18.

Tampereen Kooveen viime kausi oli hankala ja täksi kaudeksi joukkueen pelaajiston suhteen tehtiin muutoksia. Valtteri Sainion ryhmän tilanne on kuitenkin yhtä huono kuin vuosi sitten, ja ryhtiliike olisi paikallaan tässä vaihessa kautta. Sainion Koovee on yrittänyt menestyä aktiivisella ja passiivisemmallakin pelitavalla, mutta punaista lankaa ei ole oikein löytynyt.

Koovee on sarjan toiseksi viimeisenä ja se erottuu jumbona majailevasta SalBasta ainoastaan maalieron turvin. Tamperelaisten kannalta huolestuttavinta on se, että joukkueen vire on tällä hetkellä Salibandyliigan huonoin, ja perättäisiä tappioita on kertynyt jo kahdeksan. Viime viikon Indians-peli (9-5) oli suorastaan surkea esitys joukkueelta, ja ylimalkaisesti voi todeta, että Kooveen pelaajien otteet olivat lähes täysin ponnettomia.

Koovee on vahvasti ykkösvitjansa tehojen varassa. Samuli Salomaa (15+14), Riku Reunamäki (10+10) ja Perttu Koljonen (13+7) ovat esiintyneet pääosin positiivisesti tällä kaudella. Maaleja joukkue on iskenyt ainoastaan 72 16 pelissä.

Kuumat ja kylmät:
Viime peleissä sentterinä esiintynyt Pfitzner ja Holopainen (4+2 molemmat) ovat olleet tehokkaita viimeisessä kolmessa pelissä, joista Oilers on napannut kaksi voittoa. Koljonen oli Kooveen ryhmästä ainoa, joka esiintyi jokseenkin positiivisesti Indiansia vastaan ja naulasi pisteet 2+1.

Kooveen ”kylmistä” voidaan nostaa vaikkapa ex-Oilers Teemu Suomalainen, joka on pelannut paljon joukkueen kakkoshyökkäysviisikossa ja onnistunut iskemään ainoastaan pisteet 3+3 (teholukema -8). Oilersin Rasmus Markelin on joukkueensa pakkasherra (-14) ja maalitili on toistaiseksi avaamatta. Ykköspakkiparissa vaikuttava Alexander Nyman ei ole avannut myöskään maalitiliään ja tehotilasto on melko surullinen (-13).

Yhteinen historia:
Joukkueet kohtasivat vuosikymmenen alussa (2011 ja 2012) kevään puolivälierissä, ja molemmat etenivät kertaalleen välieriin. Kausien 2014-15, 15-16 ja 16-17 ryhmät kohtasivat kuudesti, ja molemmille kertyi kolme voittoa (kaksi kotikentältä ja yksi vieraista). Alkukaudesta Oilers haki pisteet Tampereelta maalein 8-5, mutta yhteinen historia on ollut vuosien saatossa yllättävänkin tasainen huomioiden sen, että Oilers on pelannut joka kausi pudotuspelejä ja Koovee yltänyt vain kertaalleen jatkopeleihin noina vuosina (14-15).

Taistelupari:
Joonas Kaltiainen, Oilers – Arvid Vonk, Koovee

Joonas Kaltiaisen torjuntaprosentti (78,55 %) ei kuulosta äkkiseltään kovalta, mutta se on liigan toiseksi paras yli kymmenen peliä pelanneilta maalivahdeilta. Lisäksi torjuntoja on kertynyt sarjan kolmanneksi eniten eli 282 kappaletta. Edellinen peli ei ollut erityisen mairitteleva Vonkilta, ja Eero Peiponen vaihdettiin luukulle kesken pelin. Vonkia ei voi kuitenkaan missään tapauksessa syyttää Kooveen kurimuksesta, sillä monessa pelissä torjuntoja on kertynyt melko paljonkin, vaikka tukkaan on tullut. Porilaislähtöinen torjuja on pysäyttänyt 263 kutia (75,43 %), ja Vonkilta kaivataan vahvaa esitystä, jotta Koovee voisi taistella voitosta.

Kokoonpanot:
Tällä haavaa ei ole tiedossa, että joukkueilla olisi merkittäviä poissaoloja.

Edelliset ottelut:
Oilers
4.1. Classic-Oilers 6-3
16.12. Indians-Oilers 5-8
10.12. Oilers-OLS 7-4

Koovee
5.1. Indians-Koovee 9-5
15.12. Koovee–SPV 4–11
9.12. Koovee–OLS 4–6

Tulosvetovihje:
Oilers lähtee peliin selkeänä ennakkosuosikkina. Koovee on tehnyt sarjan kolmanneksi vähiten maaleja, ja sen maalitehtailu on ollut pitkälti ykkösviisikon varassa. Tamperelaisryhmä kaipaa kipeästi sarjapisteitä, mutta jo materiaaliero on aika selkeä Oilersin hyväksi. Jos Koovee esiintyy yhtä heikosti kun Indiansia vastaan, niin edessä on maalijuhlat espoolaisten iloksi.

Pääkallo.fin maaliveikkaus:
Oilers 8, 9, 10 – Koovee 3, 4, 5

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen