VeikkausTV-ennakko: Tappioputki jatkuu – Indians syventää Kooveen ahdinkoa

Westend Indians on tällä kaudella kiusannut erityisesti sarjataulukossa ylempänä olevia joukkueita. Kuva: Joni Winstén

Westend Indians on tällä kaudella kiusannut erityisesti sarjataulukossa ylempänä olevia joukkueita. Kuva: Joni Winstén

Joulutauko on vietetty miesten Salibandyliigassa, ja joukkueet palaavat pikku hiljaa tositoimiin. VeikkausTV lähettää perjantaina kello 18.30 alkaen Westend Indiansin ja Tampereen Kooveen välisen ottelun Espoon Otahallista.

Lähtöasetelmat:
Westend Indians on jo useamman kauden pelannut yhdellä liigan nuorimmista joukkueista, joten altavastaajan asema on tullut sille hyvinkin tutuksi. Tälle sesongille espoolaiset lähtivät pelitaparemontin kautta, kuun päävalmentajaksi palanneen Mika Laurikaisen johdolla pelaamista aktivoitettiin.

Syyspuoliskolla kovaa tempoa pitävän, taitavan inkkariryhmän peli tuottikin monille joukkueille vaikeuksia. Joukkue kasasi 15 ottelusta yhtä monta pistettä ja pitää hallussaan viimeistä pudotuspelipaikalle oikeuttavaa sijaa. Huomionarvoista oli se, että voittoja kertyi nimenomaan heitä kovempia joukkueita vastaan, kun taas alapuolella vaanivat joukkueet pääsivät nipistämään pisteitä Indiansilta.

Kahdeksas sija ei kuitenkaan joukkueen valmennuksen mukaan tyydytä, vaan kevätpuoliskolla tavoitteena on kohentaa sijaa parilla pykälällä pudotuspelejä ajatellen.

Tamperelainen Koovee on Indiansin tapaan kasattu nuorien ja lahjakkaiden pelaajien ympärille. Pari viime kautta ovat olleet kokemattomalle ja varsin kapealle liigamateriaalille hankalia. Vaikeuksia on riittänyt myös tällä kaudella: 15 ottelun jälkeen kasassa on vain kahdeksan pistettä, mikä oikeuttaa liigan toiseksi viimeiseen sijaan sarjataulukossa.

Tehojen osalta Koovee on ollut jälleen yhden kentällisen varassa. Samuli Salomaan ja Perttu Koljosen tähdittämä vitja kantaa suurta tehovastuuta illasta toiseen. Riku Reunamäen saapuminen Classicista vahvisti hyökkäystä, mutta ei yksistään riitä tekemään siitä huomattavasti laadukkaampaa.

Sekä pelaajana että myöhemmin valmentajana Kooveessa viihtynyt Valtteri Sainio on välillä seilannut pelitapojen välillä. Viime kauden alku osoitti, ettei Koovee pysty lähtemään yltiöpäisen aktiivisesti pelaamaan kovempia joukkueita vastaan.

Kuumat ja kylmät:
Indiansin tehokkain syömähammas on ollut nuori tähtihyökkääjä Heikki Iiskola. Vielä muutama kierros sitten taitava laitahyökkääjä keikkui jopa koko liigan pistepörssin kärjessä, mutta viime peleissä tahti on hieman hyytynyt, vaikkakin pisteitä on silti tullut. Iiskola janoaa varmasti tehokasta aloitusta uudelle vuodelle.

Kooveen sisäistä pistepörssiä tehoilla 15+14=29 johtava Samuli Salomaa on ollut tällä kaudella ainoa selkeä kuuma pelaaja, joka pystyy omilla suorituksillaan kääntämään pelejä. Koko joukkuetta vaivaa tällä hetkellä paha takalukko, ja ainoastaan Tuomas Aho on pystynyt pitämään teholukemansa plussan puolella. Pahiten pakkasella on Matias Lintula –19-tuloksella.

Yhteinen historia:
Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tähän mennessä yhdeksän kertaa Salibandyliiga-kentillä. Niistä kuusi ottelua on mennyt Indiansin nimiin, kun taas Koovee on onnistunut voittamaan vain kolmesti. Edellisen kerran tamperelaiset veivät pisteet joulukuussa 2015. Kuluvan kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Indiansin 9–8-jatkoaikavoittoon.

Taistelupari:
Aaro Astala, Indians – Perttu Koljonen, Koovee

Parhaiden pistemiesten ohella kannattaa seurata tarkasti molempien ykkössenttereitä. Taitavat ja juonikkaat Aaro Astala ja Perttu Koljonen ovat tärkeissä rooleissa joukkueidensa tehovitjojen keskellä. Maajoukkuekutsunkin syksyllä saanut Astala pelaa uransa selvästi parasta kautta. Koljonen on niin ikään kohtalaisen hyvässä pistevauhdissa, mutta potentiaaliin nähden tulosta voidaan odottaa vielä enemmän. Koovee kaipaa tehoja Salomaan ohella myös muilta kipeästi.

Kokoonpanot:
Alustavien tietojen mukaan kummallakaan joukkueella ei ole merkittäviä poissaoloja.

Edelliset ottelut:
Indians
16.12. Indians–Oilers 5–8
12.12. Nokian KrP–Indians 2–3
8.12. Indians–Classic 2–3

Koovee
15.12. Koovee–SPV 4–11
9.12. Koovee–OLS 4–6
3.12. Koovee–EräViikingit 3–9

Tulosvetovihje:
Peräti seitsemän ottelun tappioputkessa sukeltava Koovee ei ennen joulua piristymisen merkkejä. Joukkue on saanut kasata rivejään pitkän joulutauon ajan, mutta on vaikea nähdä putken katkeavan Indiansin kotiluolassa. Indiansilta löytyy leveyttä ja taitoa enemmän kokoonpanostaan, ja Kooveen yllätys vaatisi äärimäisen kurinalaista puolustuspeliä sekä maalivahti Arvid Vonkin huippuiltaa.

Maaleja joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa on nähty, joten se kannattaa ottaa huomioon myös perjantain lappua täyttäessä.

Pääkallo.fin maaliveikkaus:
Indians 7, 8, 9 – Koovee 2, 3, 4

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

2 comments

  1. Koovee on tämän pelin lähetyksen perusteella todella, todella huono salibandyjoukkue tällä hetkellä.

  2. Pantzar kyllä hoitaa KVeen divariin tän kauden jälkeen.Viime kausi oli jo lähellä, nyt se on jo lähes varma.No KVee palkitsee Pantzarin kauden jälkeen ja tekee siitä PÄÄVAALMENTAJAN.