Video: LASB nousi ahdingosta jatkoaikavoittoon – valmentaja haukkui tuomarit

Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Koovee ja LASB hakivat sunnuntaina pidemmän kaavan kautta ratkaisua miesten Salibandyliigan vääntöön. LASB vei lopulta voiton jatkoajan jälkeen 4–5-numeroin.

Vierasjoukkue nousi Tampereella tukalasta paikasta tasoihin, kun kolmatta erää oli jäljellä vain rielu minuutti. Elmo Lavonen tasoitti ottelun 4–4:ään ja pysäytti pelikellon aikaan 58.44.

Jatkoaikaa oli enää pelaamatta reilut puoli minuuttia, kun Rasmus Kainulainen iski LASBin voittomaalin Kooveen verkkoon.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa LASBin päävalmentaja Teemu Varis ei ollut kuitenkaan tyytyväinen illan tuomarityöskentelyyn.

– Tietysti kaikkien pelaajien ja yleisön puolesta harmittaa, että tänään tuomaritaso oli aivan karsea. Andrew Lewis ja joku toinen junnari siellä viheltää. Ei tolkkuakaan, mitä saa tehdä ja miten jäähyjä tulee. Oli todella surkea esitys. Tuomaritarkkailija oli kuulemma paikalla, joten toivottavasti käydään läpi ja saadaan parempaa jatkossa, Varis tylytti.

Variksen mainitseman Lewisin lisäksi ottelussa vihelsi Joni Leväjärvi.

Ottelutilastot

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

22 comments

  1. Kyllähän se junnutuomari oli epävarma ja lasbin vaihtopenkin jokatilanteessa huutaessa vihelteli miten sattui. Suuntaan ja toiseen. Kova oli älämölö lasbin penkillä.

  2. Varis on tuuliviiri. Näytöt valmentajana heikot, mutta yritys kuitenkin kova!
    Lopattaisi tuon tuomarien arvostelun.

  3. No ihan hyvät näytöt antamassa tästä vuodesta kun mietitään että lasbin piti olla ihan heittopussi ja olla kaukana steelerssinkin takana.

  4. Tämä julkinen tuomareiden arvostelu alkaa olla jo surkuhupaisaa. Vaikka tuomaritoiminnassakin olisi parantamisen varaa ja virheitäkin tullut, niin nyllä valmentajienkin pitäisi kunnioittaa kolleegoitaan sen verran ettei ala julkisesti itkemään. Liitonkin pitäisi puolustaa tuomareita antamalla itkijöille sakkoa, ja sisäisesti hoitaa nuo mahdolliset epäkohdat.

  5. Kyllähän toi lewis on ollu heikkotasoinen tuomari jo pidempään ja sikäli aiheellista kritiikkiä. En sitten tiedä mistä löytyis parempaa, itse en sinne ainakaan mene!

  6. Salibandyliigan olisi lopultakin siirryttävä siihen monista muista lajeista tuttuun käytäntöön, missä jokaisesta erotuomareiden julkisesta parjaamisesta seuraa rutiininomaisesti aina kurinpitokäsittely ja rangaistus. Voitto tai häviö, mutta nämä ns. oman elämänsä isot persoonat voisi sillä saada keskittymään oman joukkueensa tekemiseen.
    Kylmä seuraus tuomareiden haukkumisesta on se, että uusia tuomaroinnista kiinnostuneita ei saada rekrytöityä riittävästi lisää sinne aloituskursseille, mikä sitten viiveellä näkyy ihan liigassakin. Tavallaan siis nämä varikset sun muut pissivät omaan, tai ainakin lajin omaan, murokulhoon.
    Tällä en tarkoita sitä, etteikö tuomareita (niin kuin pelaajia ja valmentajakin) ole monen tasoisia, ja etteikö kaikille tule välillä onnistumisia ja toisinaan epäonnistumisia.
    Lajia ajatellen palaute pitäisi kuitenkin antaa sisäisiä kanavia pitkin, ei median välityksellä.

  7. Minusta näillä esiintuloilla se hyvä puoli, että tuomarien merkityskin peliin tulee paremmin esiin. Ennen tätä kautta en osannut tätä ottaa huomioon ja ajattelin aina pelin olevan joukkue vs joukkue. Sekin vaarallinen tilanne jos tuomari tekisi toistuvasti isoja virheitä ja joku joukkue niistä usein hyötyisi. Tämä systeemi ainakin tuonut nämäkin asiat hyvin esiin.

  8. Minusta näillä valmentajien räksyttämisillä ei ole mitään hyötyä peliin. Toki ymmärrän, että keskiverto salibandykannattajille tämä tuo viihdearvoa mutta ei tuo yhtään auta lajin sisäisen kunnioituksen kehittämisessä.

    Ja mitä tulee tuomarin merkityksestä peliin, mutta hyvällä tuomarilla ei pitäisi olla mitään merkitystä itse peliin: hyvä tuomari on sellainen joka viheltää rikkeet ja jonka nimeä ei muista pelin jälkeen.

  9. Kyllä Varis avautui täysin asiasta. Ei kyllä pelaajatkaan varmaan tiennyt mitä saa tehdä/ mitä ei…

  10. Lewis ja tämä Leväjärvi eivät todellakaan ole liigatason tuomareita, heidät pitäisi eliminoida tolta tasolta välittömästi.

  11. Eikö sääntökirja kerro mitä saa ja mitä ei saa tehdä? Tuomari viheltää näkemänsä rikkeet poislukien hyötytilanteet.

  12. Jamesille: Olisipa se noin yksinkertaista. Tai sitten eri tuomareille on jaettu erilaiset sääntökirjat.

  13. Onhan tämä hupaisaa touhua. Joukkueet voisivat keskittyä pelaamiseen niillä säännöillä mitä siellä kentällä kulloinkin. Turha itkee että tuomarit ovat heikkoja ja varmasti joskus onkin, mutta niin on pelaajat ja valmentajatkin. Pelataan siihen asti kunnes pilli soi, eikös niin 🙂

    Tää on turhaa itkemistä ja narisemista. Tuskin ne tuomarit sinne tulee sillä ajatuksella ” että pilataanpas tämä peli”. Kyllä joukkueilla on iso osa myös ja vastuu mitä siellä tapahtuu. Joskus toivoisin että tuomarit voisivat myös antaa palautetta joukkueilla heidän käytöksestään tai HUKATUISTA maalipaikoista 😉

  14. Eivät tuomarit sentään ottelua ratkaisseet, Ei mikään korkeatasoinen ottelu, mutta tunnelma (ja meteli) oli LASB-kannattajien ansiosta sellainen ettei AutoCenter-areenalla ole ennen nähty.

  15. Kyllä saa haukkua ettei taso riitä liigaan, mutta miten käy jos hypoteettisesti ajattelee että joku ihan aiheellisesti epäilisi jotain joukkuetta tai pelaajaa ettei taso riitä liigaan?

  16. Pääkallo ei kirjota positiivista LASB:sta riittävästi. Ollut koko kauden kovimpia onnistujia ja sitten nostetaan vain tälläinen juttu. LASB peleihin jatkossa kokeneet ja hyvät tuomarit niin ei tule sanomista.

  17. Voisi seuraavassa LASB podcastissa olla aiheena tuomaritoiminta jossa oikeat asiantuntijat ottaisivat kantaa tuomaritoimintaan eikä tarvitse lukea turistien LASB vastaisia kommentteja näiltä palstoilta.

  18. Montako tulosta on muutettu sen perusteella, että valmentaja on valittanut tuomaritoiminnasta?

    – Nolla

    Montako jäähyä on hyvitetty sen jälkeen kun valmentaja on valittanut tuomaritoiminnasta?

    – Nolla

    Onko siitä siis hyötyä?

    – Ei

    Matsissa on 60 minuuttia aikaa tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja. Piste.

  19. Ottelun maalikooste on ylipitkä, mutta jos tuo on se taso, jolla Koovee otteluitaan lähettää, niin on kyllä hatun noston arvoista materiaalia. Eihän tämän kaltaista materiaalia saa nähtäville edes YLE:n tuottamista ottelulähetyksistä. Uskomatonta duunia Kooveelta.

  20. Nää lasbin foliohattupäiden kirjoitukset on parhautta! Jatkakaa, niin muut saa nauraa, ”pääkallo ei kirjoita tarpeeksi” :-Dd

  21. Turha yhtään nauraa LASB:lle kun sen leivissä on todellisia vaikuttajia kuten Lötjönen ja Kytöhonka. Varmaan täälläkin ymmärretään että LASB hallitsee halutessaan sosiaalista mediaa salibandyssä.

  22. Ajatus mukaan, foliohattupäisille kirjoittelijoille ja LASBille nauru ihan eri asia! Tuskinpa nää kirjoittelijat missään tekemisessä seuran kanssa