Video: Rangaistuslaukauksen tyly päätös – maali hylättiin ja pelaaja laitettiin jäähylle

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Ruotsin Herr2an-sarjassa pelattiin viikonloppuna WH Rocketsin ja Frölundan välinen kamppailu. WH Rocketsin Rasmus Olssonin laukoma rangaistuslaukaus herätti paljon keskustelua ottelun jälkeen.

Kotijoukkue sai rangaistuslaukauksen kolmannen erän puolivälin tienoilla, kun peli oli 7-7. Olssonin rankkariyritys päättyi melko erikoisella tavalla, sillä pelaaja sai tilanteesta kahden minuutin jäähyn.

Frölunda iski maalin heti Olssonin jäähyn jälkeen ja vei voiton ottelusta.

14 comments

  1. Kyllä melkosia sankareita, vähän kolahtaa maila pottaan(mikä suojaa tommoset ”iskut”) ja makaa maassa ku pahemmin haavoitettu. Pelaajille jatkuvasti mailaa jalkoihin yms ilman vastaavaa. Konttaajat herätys!!!

  2. P-ASM Rangers-Happee tänä kautena eteni RL-kisaan ja Happeen mv lensi ulos kun torjuessaan hänen kätensä osui vastustajan pelaajaan ja kaatui, tuomittiin kampitus, uusinta rankkari ja mv jäähylle eikä saanut osallistua enää??? Mä sanon kyl et kyl mua huvitti olla kattomassa ja toivon jollain olevan tallessa kyseinen tilanne… 😀

  3. Suora vastaus huvitukseesi löytyy salibandyn pelisääntöjen kohdasta 204/1 ”Mikäli maali­vahdille rangaistuslaukauskilpailun aikana tuomitaan mikä tahansa rangaistus, on hänet korvattava varamaalivahdilla. Mikäli sellaista ei ole, on hänet korvattava kenttäpelaajalla, jolloin joukkueella on enin­tään kolme minuuttia aikaa pukea hänet sääntöjen mukaisesti, mut­ta lämmittelyä ei sallita. ”

  4. Joo on toi veskari katsonut vähän liikaa italialaista jalkapalloa.

  5. Veskan jäähysääntö on aika ”huvittava” paitsi jos sattuu itelle. Itelle kävi aikoinaan niin, että kakkosdivaripelissä torjuin poikkarista tulleen laukauksen ja osuin samalla tolppaan. Maali siirtyi paikaltaan ja tästä tuli 2+10, olin tietenkin ainoa veskari 🙂 Siitä sitten kamojen vaihto pelaajalle ja hän oli niin onnellinen kun sai vetää märät hikiset kamat päälle ja tietenkin ne oli sille monta numeroa liian isot. Mä jouduin istumaan koko jäähyn kalsarit jalassa eikä tuomarit antaneet mitään järkevää selitystä 🙂 Onkohan tämä edelleen voimassa?

  6. Sinänsä oikein, koska ei normaalissa pelitilanteessakaan saa maalivahtia lyödä päähän. Oli maski tai ei. Korkea maila, huitominen tai vaarallinen peli, kaikki jäähyn syyt tässä toteutuu. Itse olen maalivahtina saanut kerran mailasta kurkkuun, ja vaikka siinä maskiinkin maila kolahti niin ei siinä hetkeen pystynyt mitään tekemään. Ja mitä tuohon tapaus Kirkkonummeen tulee, niin mikä sääntö sallii maalivahdille kampittaa rankkarin ampuja? Sama jäähy olisi tullut pelitilanteessa läpiajon estämisessä kampittamalla, eikös? Jos maalivahti on myöhässä eikä osu palloon, ja kaataa pelaajan, se on jäähy. Sama jos kenttäpelaaja yrittää mailalla samaa, ei onnistu, ja maila jää jalkoihin ja vastustaja kaatuu.

  7. oddis lajosilta haluaisin kysyä että millä helvetin ilveellä saat tohon rankkariin mahtumaan korkeen mailan???

  8. Mielestäni jo tosta #69:n kikkailusta keskiympyrässä olisi voinut laittaa 2min mietiskelään.

  9. Oikein meni. Ei maalivahti eroo kenttäpelaajista siinä, kun maila osuu päähän, vaikka onki maski suojana. 5min syy huitominen, aina.kun osuu päähän, vaikkakin ois vahinko.

  10. Frame kerrallaan kun videon katsoi niin kyllä se korka maila oli, lapa nousee povitason yli. Jäähy siis ihan oikea tuomio.
    Maila osuu kypärään leuan kohdalle, eli ei pitäis tuntua missään ellei leukakuppi puutu tai muuten vaan tykkää roikottaa kieltä hampaiden välissä.

  11. No vaikka sillä, että maila on reippaasti yli polvitason, kun osuu maalivahtia päähän.

    Ja totta, pelkästään numerolla 69 pelaaminen, spedeily pallon kanssa keskiympyrässä, ja vielä etuhiukset korvan taakse -> 2+10 epäurheilijamainen käyttäytyminen. 🙂

  12. Kun täällä on puhetta korkeasta niin todettakoon että mikäli se on alle vyötärön niin siitä ei tule 2 min vaan vapaalyönti. Olettaen toki että se on sen polven yläpuolella sentään.

    Pelisäännöt 507 Vapaalyönnin aiheuttavia rikkeitä:
    4) Kenttäpelaaja pelaa tai yrittää pelata palloa mailalla tai jalalla polvitason yläpuolella. (904, 913)

    Pelisäännöt 605 Kahden minuutin joukkuerangaistuksen aiheuttavia rikkeitä:
    3) Kenttäpelaaja pelaa palloa mailalla tai jalalla lantiotason ylä­puolella. (904, 913)

  13. sbet.fi kertoo myös seuraavaa:

    ”Peruslähtökohta mailan käytölle on, että pelaaja on vastuussa omasta pelityylistään mm. mailastaan. Lähtökohtaisesti erityisesti päähän osuneet lyönnit ja saatot tulee sanktioida.”

    ”Vaaralliset korkeat mailat

    2 minuutin rangaistus
    – pelaajan hallitsemattomat mailan nostot, vaikka yrittää pelata palloa
    – mailan käytöstä johtuen loukkaantumisriski on jo olemassa
    – mailan nostaminen tai häiritseminen pään lähellä. Huomioi kuitenkin myös vastustajan peliasento.”

    Vaikka maalivahdilla on peliasento aika alhaalla tilanteessa, pää on kuitenkin selkeästi polvitason yläpuolella, ja maila kajahtaa suoraan päähän. Ei siis mikään vääryys tulkintojen mukaan antaa kakkosta.