Liigat

Yle: Classic joutuu etsimään uuden kotihallin – Peltola kommentoi tilannetta HS:lle

10.01.
2018
41 Kommenttia
3
Liigat

Classicia odottaa parin vuoden päästä siirtyminen uuteen halliin nykyisestä Tampere Areenasta. Kuva: Esa Takalo

Yle uutisoi tiistaina, että Tampereelle rakennettavalla raitiovaunulla on vaikutuksia myös Tampere Areenaan. Salibandyseura Classicin kotihalli puretaan ratikan tieltä, ja näin ollen seura joutuu etsimään uuden areenan.

Tampere Areena sijaitsee Tampereen Kalevassa, mutta tulevaisuudessa se korvataan kerrostaloasunnoilla.

Purkutyöt alkavat Ylen mukaan kahden tai kolmen vuoden päästä.

Tilanne on Classicille hankala, sillä Tampere Areena on ollut seuran kotihalli jo yli vuosikymmenen ajan. Missä Classic pelaa sitten parin vuoden kuluttua? Siihen ei Helsingin Sanomille kommentoinut Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltolakaan osannut vastata.

– Se on tällä hetkellä kaupungin paras halli Classicille. Tyly fakta on, että muuta meille sopivaa hallia ei tällä hetkellä Tampereella ole. Tässä on nyt alkanut tietyntyyppinen pohdinta siitä, mitä asialle seuraavaksi tehdään, Peltola pui HS:lle.

Tampereen kaupunki on HS:n mukaan ottanut uuden sisäpalloiluhallin hankesuunnitteluun, mutta se ei ole vielä kuluvan vuoden investoinneissa.

Ensin pitää selvittää, rakennetaanko Tampereelle kokonaan uusi halli. Tässä tapauksessa mahdollinen paikka voisi löytyä Santalahdesta. Toisena vaihtoehtona olisi remontoida tai korvata kokonaan uudella areenalla nykyinen Pyynikin palloiluhalli.

Pyynikkiin siirtyminen tarkoittaisi, että Classicin kotiluola vaihtuisi kaupungin toiselle puolelle.

Peltola on kuitenkin luottavainen sen suhteen, että uusi halli löytyy ennen kuin on pakko tyhjentää toimisto Tampere Areenalta.

– Olemme olleet yhteydessä kaupungin suuntaan ja etsimme uutta areenaa. Meillä on ollut hyvä yhteistyö Tampere Areenan kanssa, eikä tämä uutinen ole siinä mielessä hyvä. Mutta asioita voi nähdä negatiivisesti tai mahdollisuuksien kautta. Näen tämän myös mahdollisuutena, Peltola sanoi HS:lle.

Linkit:
Tampere Areenakin saa väistyä ratikan tieltä – Tilalle rakennetaan asuntoja (Yle)
Yle: Salibandyn suurseuran kotiareena puretaan Tampereen ratikan tieltä – ”Tyly fakta on, että muuta meille sopivaa hallia ei tällä hetkellä Tampereella ole” (HS)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen