Liigat

Yllättävä värväys – TPS:n takavuosien pistelinko palaa liigaan pitkän tauon jälkeen

09.01.
2018
15 Kommenttia
9
Liigat

Teemu Aaltonen palaa liigakentille lähes neljän vuoden tauon jälkeen. Kuva: Anssi Koskinen.

TPS:n miesten liigajoukkue vahvistuu loppukautta ajatellen. Pitkän sairastelun jälkeen takaisin pelikuntoon päässyt Teemu Aaltonen, 29, tekee paluun Salibandyliigaan ja Palloseuran hyökkäykseen.

Alkukauden 2. divisioonan Forssan Suuppareissa pelannut Aaltonen ja TPS ovat solmineet loppukauden, sekä ensi kauden kattavan sopimuksen.

Keskushyökkääjä ehti pelata alkukaudella FoSun riveissä 12 ottelua keräten tehopisteet 15+10=25. Ennen liigakentiltä sivuun jäämistään Aaltonen pelasi TPS-paidassa 41 ottelua ja nakutti 65 tehopistettä. Edellisen kerran hänet on nähty Salibandyliigassa kaudella 2013-14.

Aaltonen on ollut syksystä lähtien jonkin verran mukana TPS:n harjoituksissa. Joukkueen fysiikkavalmentaja Tiina Laitala-Leinonen on tehnyt Aaltosen kanssa tiivistä yhteistyötä liigakentille palaamisen edesauttamiseksi.

TPS-valmennus on erittäin tyytyväinen Aaltosen siirron ratkettua.

– Totta kai tämä on iso asia seuralle ja meidän joukkueelle, että saadaan Teemun tasoinen pelaaja mukaan ryhmään. Silti suurin ilo minulle tulee itse urheilijan puolesta, joka on kulkenut pitkän tien takaisin tähän pisteeseen, eikä hän ole luovuttanut missään vaiheessa. Uskon, että numero 27 tulee antamaan uuden Palloiluhallin yleisölle paljon riemunhetkiä niin kevätkauden aikana kuin tulevaisuudessakin, päävalmentaja Jukka Ruotsalainen kommentoi TPS:n uutisessa.

Aaltonen on pelikelpoinen jo tulevana lauantaina, kun TPS kohtaa SPV:n tuoreessa Kupittaan Palloiluhallissa.

Aaltosen tulon yhteydessä TPS ilmoitti myös purkaneensa kauden aikana pieneen rooliin jääneen Sami Tuomisen sopimuksen.

Linkki:
TPS:n uutinen aiheesta.

Lue myös:
Raju tarina: Mihin katosi lupaava TPS-sentteri?
Ex-TPS-sentteri on palannut kaukaloon ylirasituskierteen jälkeen – ”Pelko ottaa välillä vallan”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila