ÅIF piti kiinni pudotuspelihaaveistaan – sarjakolmonen kaatui kotikentällä

ÅIF piti pudotuspelihaaveensa elossa kaatamalla kotonaan Loviisan Torin. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Miesten Divarin runkosarja alkaa olla viimeisiä pelejä vaille taputeltu. Runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussaan sipoolainen ÅIF nujersi kotonaan Loviisan Torin maalein 6–4.

Tor siirtyi toisen erän alussa 1–2-johtoon Sami Aallon ylivoimaosumalla, mutta sitten isännät käänsivät tilanteen. Jyri Laineen laukomalla kahdella maalilla ÅIF siirtyi kuskin paikalle 30. peliminuutin kohdalla.

Seuraavaksi Laine toimi tarjoilijana, kun Matias Kuisma muutti hänen syötöstään lukemat 4–2:een, josta myös käynnistyi kolmas erä.

Päätöserän alku oli mitä mainioin sipoolaisille, sillä Miro Herlin napautti joukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle. Jimmy Sved kavensi tilanteen vielä kerran, mutta tehot 2+1 summannut Kuisma löi 6–3-johdon tulostaululle ylivoimalla.

Lopussa tunteet hieman kuumenivat. ÅIF:n Atte Huovinen sai epäurheilijamaisesta käytöksestä 2+2+10 minuutin rangaistuksen, ja se teki loppuhetkistä vielä jännittävät. Peik Salminen onnistuikin nostamaan Torin vielä kahden maalin päähän ylivoiman aikana.

Sen jälkeen ei kuitenkaan osumia nähty, vaikka ÅIF antoi vielä yhden ylivoimamahdollisuuden vaihtovirheen seurauksena.

Voitto nosti ÅIF:n 26 pisteeseen ja yhdeksännelle sijalle. Edellä olevat Karhut, LNM ja Josba ovat pisteen päässä ja matkalla pudotuspeleihin. Tor jatkaa kolmannella sijalla.