Divarit

Divari-seura kerää varoja syövän vastaiseen työhön muisto-ottelulla

01.02.
2018
Divarit

SB Vaasa pelaa hyvän asian puolesta. Kuva: Ari Honkonen.

Viikon päästä lauantaina 10.2. pelataan Mustasaaressa, Botniahallilla SB Vaasan osalta runkosarjan viimeinen kotiottelu jyväskyläläistä O2-Jyväskylää vastaan. Ottelu kantaa nimeä Lassen matsi ja pelataan hyväntekeväisyystarkoituksessa.

SB Vaasa toteuttaa tapahtuman yhdessä yhteistyökumppanien kanssa ja otteluun on kaikilla vapaa pääsy. Tapahtumaan voi halutessaan maksaa vapaaehtoisen pääsymaksun, joka lahjoitetaan lyhentämättömänä Vaasan keskussairaalan PET-kuvantamislaitteen hankintaan. Lahjoitus on osa Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen #PETforBotnia –kampanjaa.

PET-kuvantamislaite parantaisi oleellisesti syövän hoidon mahdollisuuksia Pohjanmaalla ja sen olisi määrä palvella Vaasan sairaanhoitopiirin lisäksi Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirejä. Samalla PET-laite vahvistaisi onkologiaa ja koko erikoissairaanhoitoa Vaasassa.

Ottelu on samalla muisto-ottelu Vaasassa Woodcuttersissa aikanaan Divaria pelanneelle Lasse Mäkiselle. Mäkinen oli Jyväskylästä Vaasaan opiskelemaan muuttanut nuori mies, joka menehtyi syksyllä 2011 26-vuotiaana taisteltuaan 15 kuukautta syöpää vastaan.

Mäkinen ehti tehdä seurassa lähtemättömän vaikutuksen Vaasassa tullen tunnetuksi ihmisenä, joka asetti aina muut itsensä edelle. Hän oli oli O2-Jyväskylän kasvatti. Woodcuttersin, sekä seurafuusion jälkeen SB Vaasan kauden viimeisessä kotiottelussa on jo vuosia jaettu Mäkisen nimeä kantava muistopalkinto seuran pelaajalle, joka on kauden aikana osoittanut hyvää henkeä toisia kohtaan, niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

– En itse saanut kunniaa tuntea Lassea, mutta kaiken kuulemani perusteella Lasse oli ympärillään oleville todellinen ystävä. Varmasti lähes jokaisen ystävä- tai perhepiirissä on joku, joka on joutunut syövän kohtaamaan. On mahtava asia, että voimme seurana ja yhteisönä olla mukana tukemassa syövän vastaista työtä, toteaa SB Vaasan toiminnanjohtaja Jukka Leino.

Linkki:
SB Vaasan uutinen aiheesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila