Historian ensimmäinen U16-tyttöjen maaottelu päättyi Suomen 10-4-voittoon

Kuva: Esa Takalo

Suomen tyttöjen U16-maajoukkue pelasi historiansa ensimmäisen maaottelun lauantaina kohdatessaan Latvian U19-tyttöjen maajoukkueen Tampereella. Suomi oli ottelussa vahvempi maalein 10-4.

Ottelun ensimmäisen maalein iski Anni Räisänen ajassa 00.12. Erän muita maalintekijöitä olivat Sofia Mittentag, Erika Laine sekä erässä toistamiseen osunut Räisänen. Ensimmäiselle tauolle mentiin lukemissa 4-2.

Meno jatkui yhtä vahvana toisella kaksikymppisellä. Laine, Sanni Uimarihuhta, Taimi Mikkola ja Milla Ylikojola osuivat erässä, ja Suomi lähti kolmanteen erään 8-3-johdossa.

Kolmannessa erässä nähtiin vielä kaksi suomalaisosumaa, kun Saimi Lehto ja Mikkola maalasivat kertaalleen. Suomen tehopelaajia ottelussa oli 2+1 tehtailleet Räisänen, Mikkola ja Laine.

Suomi kohtaa Latvian U19-maajoukkueen toistamiseen sunnuntaina. Ottelu alkaa klo 8.30