Jumbo-SalBa nöyryytti Happeeta Jyväskylässä, Steelers ja Koovee ylsivät pisteeseen – katso lauantain salibandytulokset

Laidat ryskyivät, kun EräViikingit ja Koovee mittelivät tänään Vantaalla. Isännät voittivat jatkoajan jälkeen 7-6. Kuva: Juhani Järvenpää

Laidat ryskyivät, kun EräViikingit ja Koovee mittelivät tänään Vantaalla. Isännät voittivat jatkoajan jälkeen 7-6. Kuva: Juhani Järvenpää

Runkosarjat lähestyvät päätöstään salibandyn pääsarjoissa, ja lauantaina miesten Salibandyliigassa ja Divarissa pelattiin yhteensä kahdeksan ottelua. Liigan häntäpäässä taistelu tiivistyy, kun kierroksia on jäljellä enää muutama.

Päivän suurimmasta yllätyksestä miesten liigassa vastasi sarjajumbo SalBa, joka kävi hakemassa pisteet Jyväskylästä Happeelta nöyryyttävin lukemin 4-14. Kaksi erää palloiltiin melko tasatahtiin, mutta päätöserässä raumalaiset menivät menojaan. Hirvipaitojen kasetti petti pahasti, kun ensin Panu Kotilaiselle vihellettiin viisiminuuttinen, ja perään Otto Tikka ajettiin punaisella kortilla suihkun puolelle. Tehottomuudesta tällä kaudella kärsinyt SalBa käytti tilaisuutensa hyväkseen nakutellen ylivoimalla peräti kuusi maalia.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaksinumeroiseen maalimäärään yltäneen SalBan ykkönen oli hurjat tehot 1+6 taituroinut Jani Lehtoniemi. Tomi Lahti keräsi 2+3, Erik Härkönen 4+0 ja Janne Hyvönen 2+1. Happeen puolella Veli-Matti Hynynen sai täyteen 300 liigamaalia, mutta se oli laiha lohtu jyväskyläläisten sysimustassa illassa.

Tutun kevätrynnistyksen sarjapaikkansa puolesta viime viikkoina käynnistänyt SalBa nousi 12 pisteeseen, ja se on voittanut kolmesta edellisestä pelistään kaksi. Huomenna Raumalla joukkue kohtaa SB Welhot molemmille erittäin tärkeässä ottelussa.

EräViikingit ja Koovee kohtasivat tasaisessa väännössä Vantaan Energia Areenalla. Molemmat johtivat peliä vuorollaan, ja lopulta numeroissa 6-6 edettiin jatkoajalle. Siellä EräViikingit otti maalivahdin pois, ja lopulta ylivoima tuotti tulosta, kun kokoonpanoon palannut Miko Kailiala osui Lauri Kapasen syötöstä ajassa 63.45.

Kailiala keräsi ottelussa tehot 2+1, ja Jani Kukkola maalasi kahdesti ylivoimalla. Kapaselle ja Miska Mäkiselle merkittiin molemmille 1+1. Kooveen ykkösmies oli hattutempun nakutellut Teemu Suomalainen, ja Tuomas Aho säesti tehoin 1+1. Maalivahti Arvid Vonk piti joukkuetta ajoittain pystyssä tärkeillä ja hienoilla torjunnoilla.

Kolmantena oleva EräViikingit nousi 32 pisteeseen kolmen pinnan päähän Nokian KrP:stä. Karsijan paikalla kolme kierrosta ennen loppua jatkavalle Kooveelle piste voi olla vielä todella merkittävä, sillä se nousi nyt 14 pisteeseen kahden pinnan päähän SB Welhoista ja OLS:sta.

Turussa TPS kaatoi Welhot 6-2. Lopulliseksi ratkaisuksi muodostui päätöserässä vieraiden Riku Tuonoselle vihelletty viisiminuuttinen, jonka aikana turkulaiset tekaisivat kaksi ylivoimamaalia. Welhot jatkaa viimeisellä suoran säilyjän paikalla 16 pisteessä. TPS:n Joonas Koskinen latoi hattutempun, ja Lauri Stenfors keräsi 1+1.

Lahdessa LASB kaatoi OLS:n hirmutehot 4+2 hurjastelleen Justus Kainulaisen johdolla 8-4, ja voiton myötä Teemu Variksen suojatit varmistivat sarjapaikan ensi kaudelle. Viimeisellä pudotuspelipaikalla yhden pelin vähemmän pelanneena oleva Oilers on kolme pistettä oranssipaitoja edellä. Oululaisten Tatu Kiipelin hattutemppu oli joukkueelle laiha lohtu, ja kuuden pelin tappioputkessa vaeltava joukkue on vielä vaarassa luisua karsintapeleihin. Huomenna OLS kohtaa Nokian KrP:n vieraissa.

Kooveen tavoin myös Steelers otti tänään pisteen, mutta enemmänkin oli tarjolla, sillä se johti Indiansia vastaan Hämeenlinnassa jo 5-2 Ville Lastikan osuttua ajassa 54.07. Indians väsäsi kuitenkin ilman maalivahtia kolme osumaa, ja Valtteri Kainulainen huipensi ”Heimon” kirin jatkoaikamaalilla ajassa 62.09. Steelers pelaa huomenna Seinäjoella SPV:n vieraana.

Lauantain tulokset:

Miesten Salibandyliiga:
EräViikingit-Koovee 7-6 ja., Ottelutilastot, Juhani Järvenpään ottelukuvat
TPS-SB Welhot 6-2, Ottelutilastot, Anssi Koskisen ottelukuvat
LASB-OLS 8-4, Ottelutilastot
Steelers-Indians 5-6 ja., Ottelutilastot
Happee-SalBa 4-14, Ottelutilastot

Miesten Divari:
Karhut-LNM 10-4, Ottelutilastot
Loviisan Tor-FBC Turku 5-8, Ottelutilastot
ÅIF-Blue Fox 11-6, Ottelutilastot

Lue myös:
Naisten Salibandyliigassa yllätystulos – TPS nitisti Classicin niukasti Kupittaalla

30 comments

  1. Jyväskylässä ollaan muuten aika pirun tyytyväisiä, että playoffeissa ei tarvitse kohdata lasbeja ja salboja…

  2. Eikö tälläiset Happeen kaltaiset pubijengit pitäisi siirtää divariin. Tuollaiset murskalukemat ei palvele ketään…. HYVÄ SALBA!!

  3. Osaako joku muuten sanoa, että milloin viimeksi SalBa on voittanut tai Happee on hävinnyt liigapelissä erän yhdeksällä maalilla?

  4. Pitäisi varmaan kaventaa liigajoukkuiden määrää, kun noin rumia lukemia ja epäreiluja jakoja on liigassa. Joka pelissä jaossa saman verran pisteitä. Jos mielii kotietua loppupeleihin, niin kannattaisi kotiuttaa pisteet. Ihanan suuria tunteita.

  5. Ilmeisesti melko tasapainoinen esitys Happeelta päätöserässä? Nöyrää alivoimaa?

  6. Hirvirytkettä:

    48:35
    20 min
    #26 Otto Tikka
    PR3 VÄKIVALTAISUUS – Pelirangaistus

    48:35
    5 min
    #26 Otto Tikka
    VÄKIVALTAISUUS

    45:00
    5 min
    #91 Panu Kotilainen
    VÄKIVALTAISUUS

  7. Miten nuorin Kotilainen, onko loukki vielä päällä? Massaa näyttäisi olevan hieman enemmän päällä kuin viime vuonna. Onko punttitreeni alkanut tarttumaan?

  8. Tietääkö kukaan mitä Otto Tikka teki, pr3 väkivaltaisuudesta aika harvinaisia. Ottelukoostetta odotellessa…

  9. Oilers – Happee lehdistötilaisuudessa keskiviikkona Panu Kotilainen: ”Ollaan saatu semmoinen tekemisen meininki taas tähän takaisin ja mitä meillä nyt on, kolme peliä, päästetty varmaan viisi maalia yhteensä, että ollaan saatu tuo puolustuspeli kuntoon ja se näkyy nyt hyvinä tuloksina”.

  10. Naurettavaa kuinka Salibandyliigaan pääsee mikävain haistapska-jengi pelaaamaan. Taso-erot puhuttavat edelleen ja Salba tulee säilymään Liigassa. Sanokaa minun sanoneeni…

  11. Nuo kaksi mainittua herraa pilasivat tietysti henkilökohtaisilla idioottimaisuuksillaan Happeen illan lopullisesti, mutta koko joukkueen lähtö ja asenne kotipeliin oli häpeällisen huono ja valmennuksen totaalinen munattomuus joukkueen valmistamiseen ja herättämiseen silmiinpistävää. S…na jos kotipeliin lähdetään tuolla kävelyllä ja passiivisella neppailulla ilman mitään kunnon kiimaa pisteisiin, niin joutaakin hävitä 2-numeroisilla. Hävitä voi tyylillä, mutta ei tuollaisella alatyylillä!

  12. Ei voi olla arvostamatta kollektiivista ”hei”-huutamista, tänään tarjoili tuota koovee ;-). SalBa taistelee, tulee tiukka kevät kuka tippuu! Huippua!!

  13. Jotenkin Happeesta tulee mielikuva. Että ryhmä on kuriton. Tiedä sitten mistä johtuu?

  14. Aivan älyttömän tärkeä SalBa – Welhot peli huomenna. SalBa hävinnyt viimeksi kotonaan tärkeän pelin ja Welhot on vetänyt koko vieraspelikautensa aivan vihkoon.

  15. Vaikuttaisi siltä, että Kotilainen ei ole enää sankari jolla ei ole viittaa. Mies vaikuttaa kentällä hitaalta ja mielikuvituksettomalta, ihan kuin olisi syönyt rasian dumleja ennen ottelua.

  16. Ei ole ihan älyttömän kaukana sekään, että playouteissa peleisivat vastakkain OLS ja Welhot. Kooveen ei tarvitse kuin voittaa Welhot kotonaan varsinaisella ja tamperelaiset tipahtavat viivan alle – Steelers möyhentää OLS:n Oulussa ja myös oululaiset ovat viivan alapuolella.

    Steelers voi ihan hyvin nousta vielä 18 pisteeseen, sillä sen kummemmin LASB kotona kuin OLS Oulussa ei ole viime aikaisten tulosten perusteella mitenkään mahdottomia voitettavia.

    Kooveella on pelkkiä kotipelejä jäljellä ja jos se ottaa EräViikingeiltä kerran pisteen vieraista, niin kolmikko Welhot-TPS-Happee (varsinkaan tämän päivän Happee) ei ole millään mittarilla mahdottomia. Onko se sitten hyvä asia, että pelit on kotona, jossa Koovee on saanut turpaansa SalBasta lähtien ihan kaikilta lokakuun jälkeen, on sitten taas asia erikseen.

    Welhojen vierassaldosta on varmaan kaikki oleellinen toistettukin ihan tarpeeksi moneen kertaan, mutta nyt on oikeastaan kaikki helpoimmat jäljellä. Indiansin lasken tähän lähinnä siksi, että on täysin mahdollista, että Indiansilla ei ole mitään panosta tuossa pelissään. Jos sitä panosta on, niin tämä on päivänselvä kotivoitto. Welhot-Happee -peli on kuopiolaisille aika hankala, koska Happee tulee otteluun melkoisen ärsytettynä. Ja jos Indians ottaa maanantaina voiton, niin Happeelle tulee myös oikeasti tarve saada lisäpisteitä kotietua varten. Varsinkin, kun maaliero putosi Indiansin vastaavaa heikommaksi SalBa-tappion jälkeen. Ja vielä kun Happeen kaksi seuraavaa on sarjan kärkijoukkueita vastaan, niin Happeen pitää voittaa tuo Kuopion peli vaikka väkisin.

    OLS:lle on tärkeätä, että huomenna ei tule KrP:ltä rumasti turpaan. Maalin-parin tappio on vielä oletettavaa ja siedettävää, mutta jos KrP teurastaa OLS:n tyyliin kymmenellä maalilla, niin OLS on maalieronsa kanssa nesteessä. Kaksi viimeistä kotipeliä, eli Oilers ja Steelers ovat täysin voitettavissa, mutta nykykuntoinen OLS ei ole kovin kummoinen ennakkosuosikki kumpaakaan vastaan, sillä panosta noissa peleissä riittänee kaikilla.

    SalBa tarvinnee kaksi voittoa lopuista peleistään. Jos SalBa huomenna häviää (jota on hyvin vaikea uskoa kun katsoo miten jälkimmäiset puoliskot SalBan ja Welhojen pelissä tänään menivät), niin SalBa liigapaikka voidaan kuopata taas kerran. Kunnes se menee ja voittaa Classicin kotonaan 😀

  17. Nyt on Kilponen mielenkiintoista pohdintaa! Iso peukku täältä kuitenkin analyyseille.

  18. Kun Pitkävedosta höpötetään niin mikäs oli Salban kerroin.

  19. Olis mielenkiintoista tietää paljonko Jyväskylässä on Salban puolesta pelattu.. niin rajut lukemat oli

  20. ”Kooveen ei tarvitse kuin voittaa Welhot kotonaan varsinaisella ja tamperelaiset tipahtavat viivan alle”

    Kuka tippuu ja minkä viivan alle?? Ennemminkin Koovee nousee kuin tippuu tuolla voitolla.

  21. Pitääkö Vehkaojan hankkia taas naapurista parhaat pelaajat kun ei oma juniorityö tuota muita kuin laiskanpulskeita ja ylimielisiä tapauksia? Joukkue oli täysin Markkolan varassa ja nyt se näkyy.

  22. Joo siis nimenomaan Welhot putoaisivat viivan alle, Koovee nousisi viivan päälle, jos Koovee Welhot voittaisi (toki tässä nyt on vielä Welhoilla Rauman peli jäljellä ihan just, eli sikäli ajallisesti ei toimi ihan noin).

    Jokatapauksessa hyvä korjaus.

  23. Olen Jukan kanssa sikäli samaa mieltä, että kyllä, ihan mielellään ottaisin Oilersiin jatkossakin naapuriseuroista parhaita pelaajia ja nimenomaan sellaisia, jotka ikänsä puolesta voivat pelata ainakin A-pojissa edelleen. Tämmöisiä kuin Holopainen, Sipilä, Hopsu, Rintala ja Remes voisi ihan mielellään tulla lisääkin.

  24. No Jukka tuu nyt kertoo ketä nämä laiskanpulskat ja ylimieliset pelaajat on? Ja ei nyt tuu kyllä mieleen kun nuorempi Markkola joka on ollut selkeä vahvistus Oilersille, joka naapuri seurasta on tullut. Pesulla ja J. Markkola taistelevat pelipaikasta jatkuvasti jos edes kolmeen pelaavaan kenttään mahtuvat…

  25. Kyllä minä sanoisin, että esimerkiksi Nemo Sipilä on melkoisen iso vahvistus Oilersille. Edustusjoukkueen ykkösvahdin paikkaa hän ei toki ole ottanut, mutta millä tahansa muulla mittarilla.