Kokous pidetty – Divarin sopupeliepäilystä annetaan päätös ennen viikonloppua

Kuva: Kuvituskuva

Kuva: Kuvituskuva/Salibandyliitto

Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä kokoontui maanantaina käsittelemään salibandyn Divari-ottelua koskevaa sopupeliepäilyä.

Kilpailu- ja kurinpitoryhmä antaa tällä viikolla päätöksensä epäillystä ottelutuloksen sopimisesta Divarin 18.2. pelatussa ottelussa O2-Jyväskylä – ÅIF.

– Kilpailu- ja kurinpitoryhmän kokous on nyt pidetty. Päätös annetaan tällä viikolla ennen 3.3. pelattavaa Divarin runkosarjan viimeistä kierrosta, ryhmän puheenjohtaja Olli Rauste kertoi maanantaina iltapäivällä.

Salibandyliiton kilpailu- ja kurinpitoryhmä käsittelee sopupeliepäilyn ensi viikon aikana

33 comments

  1. Kuulemma tulossa oikeasti rajut sanktiot. Mielenkiintoisia aikoja eletään

  2. Aina pelattu ja aina pelataan sopupelejä lajista riippumatta, toiset vaa näemmä pelaa sen noinkin näkyvästi

  3. Kuuletko myös surinaa, huutoa ja linnunlaulua 😂pimeässä huoneessasi?

  4. Jape höpisee, ne ei anna senttiikään tietoja ulos, eikä spekuloi, vasta julistuksessa, eli hyvää yötä ja hanki elämä

  5. Kiitos kysymästä,ei kuulu:) on hyvin äänieristetty huone. Mites siellä? Millasia ääniä kuuluu?

  6. Mitä Jape saanut tietoonsa rajuista sanktioista? Vuotaako kokouksen asiat ulkopuolisille?

  7. Päätös tulee kaikilla Rausteilla. Suhmurointia että tietoa pantataan just sen verran että voidaan rankaista huomisen tuloksen mukaan

  8. Kuulemma varmaa tietoa että ehkä varmaankin ÅIF:n ja 02:n kaikki pelit mitätöidään tältä kaudelta.

  9. Rangaistus on kovin mahdollinen ensi kautta ajatellen. ÅIF ja O2 nostetaan ensi kaudeksi Liigaan, jotta Liigaan saadaan kunnon tansseja ja tasoeroja kasvatettua.

  10. Voisko tää turha spekulointi jo loppua se selviää sit kun selviää, kukaan tuskin tietää ulkopuolisena asiasta oikeesti yhtään mitään.

  11. Mä kuulin huhua että kyseisen pelin tulos mitätöidään + isohkot sakot molemmille joukkueille Divarin mittakaavassa.

    Jos näin menee, kiepauttaisi playoffs-paikat selvähköiksi.

  12. Kakku tulee passiiviselle Jyväskyläläiselle joukkueelle toivoo Pasi Kotilainen

  13. Niin nää paikkakunnan sisäiset väännöt aina parhaita, tottakai sen naapurin kanssa kandee tapella eikä tehä yhteistyötä!

  14. Italiasta katsoin wikipediasta, että ainakin Juventus FC joutunut 2000-luvulla luopumaan pääsarjapaikasta sopupeliskandaalin takia. Siinä kansainvälistä vertailukohtaa päätöksentekoon.

  15. Oliskohan siellä Juventuksen tapauksessa hiukan laitettu ”kummisetien” liiroja tiskiin ja pelin lopputulos sovittu reilusti etukäteen. Poliisi tutkinta ja vahvat todisteet.

  16. Juuri näin, sillä veikkauksen raporteissa ei kys. Ottelua pelattu edes paljoa ja vain jollain kympeillä, ei mene ees tutkintaan

  17. Olen eri mieltä eli jos kympeillä pelattu ja kerroin tasatuloksesta 5,70 niin kyllä siitä jo sen verran hyötyä tulee, että tutkinta mahdollista aloittaa jos epäilyyn aihetta.

  18. tässä ollaan aikas kaukana rahaan liittyvistä sopupeleistä joten lopettakaa nyt tuo veikkauksen jauhaminen.

  19. Odotettu vapauttava tuomio – aivan turha meteli nostettiin yhdestä oletetusta huudosta.

  20. Kellään mitään faktaa vielä? Jotain pientä leaksiä joltain?

  21. Jos nämä jengit nyt tällä onnistuivat tavoitteessaan eli välttämään putoamiskatsinnat, niin näitä tullaan näkemään sitten jatkossakin, mutta vain fiksummin hoidettuna. Sanktioiden pitäisi toimia siten, että vastaavanlainen menettely ei ole jatkossa mikään vaihtoehto. Minkälaisen viestin liitto haluaa tähän nyt sitten antaa?

  22. Pitää muistaa sekin, että ei tämä case ole mikään sellainen missä ”liitto voi lähettää viestin”. Tässä on suht yksinkertainen tapaus, sillä liitolla pitää olla aukottomat todisteet (videon, todistajien yms kautta) millä tuomio annetaan. Ja jos todisteita ei ole niin sitten vapauttava päätös. Tämä on oikeasti musta-valkoinen tapaus.

    Tässä ei ole mitään ”välimallin ratkaisua” missä liitto voisi ”viestittää” mitään. Eri asia on sitten tämä tulkintaan liittyvät asiat kuten pelikiellot yms. Näissä voi liitto viestittää haluamansa sanomaan / linjaansa.

  23. Kysymys ei ole siitä, onko rahaa pelattu ja sen takia tuloksesta sovittu. Kysymys on siitä, onko salibandyliiga sellainen alusta, missä tälläistä voisi tapahtua. Jo pelkkä spekulatiivinen mahdollisuus sopia ottelun kulusta ilman että se tapahtuu puhtaasti urheilun ehdoin, pakottaa liiton tekemään sellaisen päätöksen, millä osoitetaan sen kyky uskottavasti järjestää kilpailutoimintaa. Tässä mielessä sen on pakko ”lähettää viesti” koska epäilys tässä asiassa kääntää todistustaakan päälaelleen ja liiton pitäisi esim. Veikkaukselle pystyä aukottomasti todistamaan että ottelun lopun sopimista eikä sopupelin mahdollisuutta ollut. Toki, jos unohdetaan Veikkaus ja uskottavuus kilpaurheilumarkkinoilla niin sitten oikeudenmukaista olisi vähän nuhdella seuroja ja todeta että ensi vuonna sitten paremmin.

  24. Eiköhän tuo pistelaskusysteemi ole riittävä todiste ”liiton kyvystä järjestää uskottavasti kilpailutoimintaa”…

    Kaikkien aikojen virhe. Liitto nuolkoon haavansa. Ei sanktioita ja pistelasku seuraavalle kaudelle kuntoon.

  25. Veikkauksenkin ammattimaisuus voidaan kyseenalaistaa, jos se hyväksyy kohteekseen sarjoja joissa on noin pönttö pistelasku. Siis myös sen on syytä katsoa peiliin ja nuolla haavansa (joita tuskin on).

  26. Kyllä on sulla oikeuden perusajatukset ihan sekasin. Ikinä ei kenenkään tai minkään tahon tarvitse oikeusvaltiossa todistaa SYYTTÖMYYTTÄÄN vaan se asia joka pitää todistaa on SYYLLISYYS. Jos syyllisyyttä ei voida todistaa niin mitään tuomiota ei voi antaa, tai sitten tämä käsittely etenisi ihan oikeisiin tuomioistuimiin ja liitto olisi helisemässä ilman todistettavuutta syyllisyydestä. Piste.

  27. Veikkausta ei kiinnosta kun kohdetta on pelattu vain joillain kympeillä. Ei kiinnosta tippaakaan.

  28. Tiikerit ja ErVi Akatemia vielä koittaa trollata vaikka on löysät housussa. Ei muuta kuin karsimaan vaan , hop hop!

  29. Ja eiköhän tuo tasapeli ollut Veikkaukselle se kaikkein voitollisin tulos.