LASB taistelee pudotuspelipaikasta perjantaina ja lauantaina – katso viikonlopun salibandykalenteri

LASBilla on edessä tärkeä viikonloppu. Kuva: Jari Turunen

LASBilla on edessä tärkeä viikonloppu. Kuva: Jari Turunen

Kotimaiset salibandysarjat palaavat normaaliin päiväjärjestykseensä viikonloppuna. Otteluita on tarjolla kolmena päivänä kolmessa pääsarjassa, ja naisten Suomen Cupin pikkufinaali väännetään perjantaina.

Perjantaina pelataan miesten liigassa sangen kutkuttava kamppailu, kun Indians (5.) ja LASB (9.) mittaavat toisiaan. Indians on pelannut tämän vuoden puolella vahvasti ja liihottaa nyt kolmen pelin voittoputkessa. LASB on myös voittanut kolme peliä putkeen, ja päijäthämäläisryhmä on onnistunut nousemaan mukaan taisteluun pudotuspelipaikasta.

Indiansin pudotuspelipaikkaa voi pitää toistaiseksi melko varmana, mutta jos LASB voittaa pelin, niin se nousee 20 pisteeseen ja silloin sijat 5-9 ovat kolmen pisteen sisällä. Syksyn kohtaamisessa LASB kaatoi Indiansin kotonaan maalein 6-5. Ottelu on historiallinen siksikin, että se on ensimmäinen Facebookin kautta lähetetty Salibandyliigan ottelu.

Toinen tärkeä peli LASBilla on heti lauantaina, kun se kohtaa Oilersin (8.), joka on sijaa ylempänä ja neljä pistettä ylempänä. Vahvan syksyn jälkeen espoolaisten kausi on kääntynyt huonoon suuntaan ja voittoja on kertynyt vain neljä viimeisessä kymmenessä pelissä. Lahdessa pelattava peli on varsinkin kotijoukkueen kannalta ”neljän pisteen ottelu”. Syksyllä LASB oli vahvempi maalein 9-4.

Todettakoon, että jos LASB voittaa viikonlopun molemmat ottelut tai edes toisen niistä, niin joukkue on edelleen vahvasti mukana pudotuspelitaistossa. Jos se taas häviää molemmille espoolaisryhmille, niin kärkikahdeksikko rupeaa olemaan liian kaukana. Erilaisia skenaarioita ja variaatioita voi taas syntyä mahdollisista jatkoaika- tai rankkaritappiosta tässä tapauksessa. LASBin takaa väijyy vielä OLS, joka on pelannut vasta 18 ottelua, ja ryhmä voi nousta vielä pudotuspelitaistoon mukaan.

Tämän päivän otteluista Indians-LASB ja Divarin Tiikerit-NST löytyvät Pitkävedon listoilta. Indians lähtee liigapeliin selkeänä suosikkina ja kerroin on 1,55. Tasapelin kerroin on 5,80 ja LASBin 3,50. Äkkiseltään on vaikea nähdä, että kotijoukkue olisi tässä ottelussa noin selkeä suosikki, joten LASBin kerroin on ihan pelattava.

Divarin ottelussa Tiikereiltä ei odoteta ihmevetoja kotikentällään. Vantaalaisten voittokerroin on 4,20 ja lappeenrantalaisten 1,37. Tasapelille annetaan kerroin 6,50. Myös lauantain pelejä löytyy jo Pitkävedon listoilta.

Pitkävetoon pääset tästä

Tasainen kamppailu tiedossa

Indiansin ja LASBin ryhmistä löytyy jotain samankaltaisuutta. Molemmissa joukkueissa on nuoria ja luovia pelaajia, ja se myös näkyy otteissa. Indiansin ykkösvitja on ollut huippuiskussa koko kauden ja se pystyy ratkomaan otteluita jopa pelkällä omalla panoksellaan. LASBin puolustus ei ole sarjan nimekkäimmästä päästä, mutta se on pitänyt varsin hyvin läpi kauden. Indians on jonkin verran hyökkäysvoimaisempi, vaikka sen muut ketjut ykkösvitjan lisäksi eivät ole onnistuneet erityisen hyvin. Voisi olettaa, että edessä on tiukka kamppailu, jossa mitään suurempia maalifestareita ei kuitenkaan nähdä.

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus: Indians 4, 5, 6 – LASB 4, 5, 6

Tulosvetoon pääset tästä

Pe 9.2.

Miesten Salibandyliiga
18:30 Indians – LASB Otahalli Facebook-lähetys

Miesten Divari
18:30 Tiikerit – NST Tikkurilan UT

Naisten Suomen Cupin pikkufinaali
19:00 KaPa-65-FBC Loisto Pohitullin koulu, Uusikaupunki

La. 10.2.

Miesten Salibandyliiga
17:00 LASB – Oilers Lahden Suurhalli
18:00 Classic – SB Welhot Tampere Areena Fanseat/Elisa
18:00 OLS – EräViikingit Kastelli
18:00 Steelers – SalBa Elenia Areena Fanseat/Elisa

Naisten Salibandyliiga
14:00 Classic – O2-Jyväskylä Tampere Areena
15:00 ÅIF – EräViikingit Sipoo Areena
15:00 TPS – NST Leaf-Areena
17:00 SB-Pro – Koovee Arkadia Halli, Nurmijärvi

Miesten Divari
15:00 NJ – FBC Turku Nurmon Liikuntahalli Fanseat Go
16:00 SB Vaasa – O2-Jyväskylä Botniahalli Mustasaari
17:00 Loviisan Tor – Karhut Loviisan LH
18:00 ÅIF – M-Team Sipoo Areena
18:30 LNM – Blue Fox Zemppi Areena
18:30 EräViikingit Akatemia – Josba Mosahalli

Su 11.2.

Miesten Salibandyliiga
18:00 OLS – TPS Kastelli Fanseat/Elisa

Naisten Salibandyliiga
15:00 NST – Classic Lappeenrannan UT Fanseat/Elisa

Miesten Divari
17:00 Karhut – NJ Porin UT
18:30 O2-Jyväskylä – Tiikerit Jyväskylän monitoimitalo
18:30 LNM – SB Vaasa Zemppi Areena
18:30 M-Team – Loviisan Tor Ruskeasuo 4

Ottelut joista on tarjolla livelähetys kursivoituina.

3 comments

  1. Ei liity tähän viikonloppuun, mutta minkä ihmeen takia tuolta Autocenter Areenalta tekee lähetyksiä ISTV jne. Ei kai nuo sinne omia kuvauskalustojaan vaan raahaa? Täysin järjetöntä toimintaa kun hallilta voidaan lähettää miljoona kertaa laadukkaampaa materiaalia kuten maaottelutapahtumassa nähtiin.

  2. FanSeatin aikatauluissa muuten näkyy SB-Pro-Koovee matsi. Tähän listaukseen sitä ei olla merkitty.

  3. AIka tärkeä matsi muuten lienee Steelers-SalBakin. Ainakin SalBa:lle.
    JOS aikoo vielä pyristellä, on sana pakkovoitto edessä.
    Urheilijan ja valmentajien mielisana. ”EI paineita äijät, mutta meidän on kairattava tää matsi”.