Lauantain jälkipyykki – Otto Tikalle 1+1 ottelun pelikielto jalkataklauksesta

Otto Tikka huilaa seuraavat kaksi ottelua. Kuva: Esa Jokinen

Otto Tikka huilaa seuraavat kaksi ottelua. Kuva: Esa Jokinen

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Happeen Otto Tikalle yhden ottelun pelikiellon hänen Salibandyliigan ottelussa 24.2. Happee – SalBa saamansa pelirangaistuksen (PR3) aiheuttaman yhden ottelun pelikiellon lisäksi.

– Peliajassa 48.35 SalBan pelaajalla Niko Kaerlalla on pallo ja hän lähestyy Happeen maalia. Happeen pelaaja Otto Tikka tulee Kaerlaa vastaan yrittäen tavoitella palloa. Tikka ei saa palloa ja tämän jälkeen hän asettaa jalkansa Kaerlan jalkojen väliin taklaten Kaerlan maahan. Kaerla loukkaantuu lievästi, kertoo kurinpitäjä tilanteesta.

– Katson, että Tikka on syyllistynyt PS 617 4) kohdan väkivaltaiseen käytökseen. Tikan olisi pitänyt ymmärtää, että menetettyään mahdollisuuden saada pallo, hänellä ei ollut mahdollisuutta estää sääntöjen puitteissa Kaerlan etenemistä. Tikka jatkoi liikettään kohti Kaerlaa asettaen jalkansa Kaerlan jalkojen väliin aiheuttaen loukkaantumisvaaran. Tikka osoitti piittaamattomuutta vastapelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan.

– Moitittavuutta lisäävinä tekijöinä ovat liikeratojen vastakkaisuus ja vastapelaajan vähäinen mahdollisuus välttää kontakti. Lisäksi polvien kohdalle tapahtuvat taklaukset ja kontaktit voivat aiheuttaa vakavan, jopa peliuran päättävän vamman, kurinpitäjä toteaa.

Otto Tikka kärsii pelirangaistuksesta (PR3) seuraavan automaattisen yhden ottelun pelikiellon tänään 28.2. ottelussa SB Welhot – Happee ja kurinpitäjän määräämän yhden ottelun pelikiellon 1.3. ottelussa Happee – Classic.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Salibandyliigan kurinpito-sivulla.

Teksti: Salibandyliitto

Tilanteen näet tältä videolta

6 comments

  1. Onhan noita matkan varrella Otollekin jo joitakin penalteja tullut. Kyseinen peli oli Happeelta varsinainen syväkyykkäys ja vanha synti, kurittomuus, palasi myös vahvasti kuvaan mukaan. On taito pelata kovaa mutta oikein. Se vaatii hermokontrollin lisäksi hyvää fysiikkaa ja nopeusominaisuuksia, sillä iso osa näistä ”väkivaltapenalteista” tulee siitä kun hävitään jalalla, reagoidaan liian hitaasti ja ollaan tilanteesta yleensäkin myöhässä.

  2. Oton jalka osuu myös Kaerlaa päähän tilanteen jälkeen. Voi toki olla vahinko, mutta pidän tuota eleenä törkeästä piittaamattomuudesta.

  3. Noniin siellä Happeen seuran toimijat keskittyny mustamaalaamaan naapuriseuraa erään turhan ”sopupelimyllyn” takia ja sitten omasta seurasta löytyy näin ylimielistä ja oksettavaa toimintaa. Ei mitään arvoja tällä hirviryhmällä. Tahallista vastustajan telomista heti kun kasetti katkeaa. Kyllä vois Tikkakin jo ripustaa kengät naulaan, ei enää käyttöä muussa kuin sikailussa.

  4. Ottamatta kantaa seurojen väliseen kitkaan ja loan heittoon, jota on Jyväskylässä toki aina esiintynyt, niin ei pitäisi liikaa yksittäistapauksista yleistää. Mielestäni Happeen arvoihin on kuulunut vastustajan kunnioittaminen ja suurin osa pelaajista on myös näin toiminut kentällä.

  5. Eiköhän tää pääkallon kentillä tapahtuva loan heittely mene ihan trollailu kategoriaan.