Naisten Salibandyliigassa yllätystulos – TPS nitisti Classicin niukasti Kupittaalla

Joulukuun MM-hopeamitalisti Jenna Saario teki maalin ja syötti toisen, kun TPS yllätti Classicin Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

Joulukuun MM-hopeamitalisti Jenna Saario teki maalin ja syötti toisen, kun TPS yllätti Classicin Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

Naisten Salibandyliigan päivän ensimmäisessä ottelussa nähtiin yllätys, kun TPS piti pisteet itsellään Classicia vastaan Turun Kupittaalla. Ottelu päättyi turkulaisille numeroin 7-6.

Kahden erän jälkeen ottelu oli tasalukemissa 3-3, mutta TPS nykäisi ratkaisevan eron päätöserän alussa tehtyään kolme maalia kolmeen minuuttiin. Classic pääsi vielä maalin päähän, mutta TPS piti voiton lopulta itsellään niukasti.

Hallitsevalle mestarille Classicille tappio oli vasta kauden toinen. Sen johto sarjakärjessä pysyi neljässä pisteessä, kun PSS voitti SB-Pron 6-3. Lauantainen voitto oli Aki Vilanderin suojateille kauden seitsemäs, ja 14 ottelun jälkeen joukkue on sarjan kuudentena vielä hyvissä asemissa mukana taistelemassa kotiedusta kevään pudotuspeleihin. TPS onnistui myös viime kaudella voittamaan Classicin, kun se selvitti tiensä Suomen cupin finaaliin voittamalla tamperelaiset välierässä.

Ensimmäistä otteluaan uudessa Kupittaan palloiluhallissa pelanneen TPS:n sankareita olivat tehot 2+2 kerännyt Milla Nordlund sekä kahdesti lyhyen ajan sisään kolmannessa erässä osunut Sofia Leino. Laura Rantaselle ja Jenna Saariolle merkittiin maali ja syöttöpiste. Classicin ykkönen oli tutusti Nina Rantala tehoin 2+1.

Muissa otteluissa SSRA voitti kotonaan ÅIF:n 4-1, ja Koovee kävi murjomassa O2-Jyväskylän tämän kotihallissa peräti 1-14. Maajoukkuetähdet Veera ja Oona Kauppi herkuttelivat odotetusti tehopisteillä: Oonalle merkittiin 4+2 ja Veeralle 3+3.

Tulospalvelussa on ollut hitautta ja ongelmia päivän mittaan, ja varatulospalvelu löytyy tarvittaessa osoitteesta tilastopalvelu.fi/fb.

Lauantain ottelut naisten Salibandyliigassa:
TPS-Classic 7-6, Ottelutilastot, Anssi Koskisen ottelukuvat
SSRA-ÅIF 4-1, Ottelutilastot
O2-Jyväskylä-Koovee 1-14, Ottelutilastot
PSS-SB-Pro 6-3, Ottelutilastot

8 comments

  1. Ei ollut Classicin naiset heränneet tähän peliin, tälläistä nähty joskus vuosia sitten.
    Tepsittäriltä hyvää onnistumista vastustajan virheistä, mutta…
    aivan törkeitä päälleajoja ja rumaa peliä niinkuin ennenkin Classicia vastaan.
    Vastustajan vahingoittaminen ei ole taitopelaajan merkki.
    Tsemppiä jatkoon, molemmille.

  2. Classic oli hieman alavireinen ja huomasi kyllä, että pari hyvää pelaajaa puuttui. Painoikohan koovee peli vielä jalkoja? Tepsille kyllä ansaittu voitto, selkeästi enemmän maalipaikkoja ja 1vs1 tilanteet selkeästi tepsille. Mielestäni tps pelasi puhtaasti ja kovaa, Classic pelaajat eivät vain olleet valmiita eivätkä pitäneet päätä ylhäällä. Tsemppiä loppukauteen molemmille!

  3. Tulee melkoisen mielenkiintoiset pleijarit tänä vuonna! Pro hävisi, myös loukkaantuneiden vahvojen pelaajien poissaollessa, pessille!

  4. Hieno peli tepsiltä, oli kyllä aivan ansaittu voitto. Tepsin Stilli oli maalilla todella hyvä. Onnea TPS!

  5. Classic oli kyllä alaviereinen. Tps maalivahdilla 11 torjuntaa ja 6 päästettyä maalia ja muutama lirui aika helposti sisään joten ennemmin antaisin pelaajille kiitosta! Tsemppiä tepsittärille loppu kauteen..

  6. Kyllä ja ei. Taktisesti TPS vei peliä 100-0, mikä riitti classicia vastaan maalin voittoon.

  7. Jos ”taktisesti TPS vei peliä 100-0” tarkoittaa sitä, että tuomari sallii poikkeuksellisen kovaa peliä niin sitten olet oikeassa.

    Tuossa yllä joku kirjoittikin meidän pelaajista ja pelistä yleisesti hyvin, että ”Tepsittäriltä hyvää onnistumista vastustajan virheistä, mutta… aivan törkeitä päälleajoja ja rumaa peliä niinkuin ennenkin Classicia vastaan.”

    Näitä en haluaisi meidän joukkueen harrastavan enää. Erityisen noloa oli kommentointi meidän vaihtopenkiltä niissä tilanteissa missä Classicin pelaaja loukkaantui. Pitäisi pystyä olemaan asiallinen ja kunnioittamaan vastustajaa niin voiton kuin tappion hetkillä.