Näyttävästi hyökännyt Happee haki täyden pistepotin Tapiolasta

Happeen kolmosketju oli vireessä keskiviikkona. Kuva: Anssi Koskinen

Happeen kolmosketju oli vireessä keskiviikkona. Kuva: Anssi Koskinen

Esport Oilers ja Happee kohtasivat keskiviikon ainoassa Salibandyliigan ottelussa Tapiolassa. Happee haki pisteet Espoosta loppuluvuin 5-3.

Oilers aloitti pelin vahvasti, ja Riku Holopainen vei kotijoukkueen johtoon, kun kaksi minuuttia oli pelattu. Neljä minuuttia myöhemmin syntyi tasoitusosuma, kun Jami Manninen osui ylivoimalla. Kyseiset osumat olivat ensimmäisen erän ainokaiset.

Toista erää oli pelattu vain 22 sekuntia, kun Happee pelasi hienon kuvion, jonka Paul Kotilainen päätti verkkoon maalin takatolpalta. Seuraavalla minuutilla Vili Liponen nappasi pallon omalla alueella, ja lähti nopeaan vastaiskuun. Pallo pelattiin muutamalla syötöllä Panu Kotilaiselle, joka iski 3-1-maalin ajassa 21.36. Tuossa tilanteessa Oilers käytti myös aikalisänsä.

Maalien jälkeen Oilers sai otteen pelistä, ja loi useampia maalipaikkoja, joissa Markus Laakso joutui venymään parhaimpaansa. Seuraavasta osumasta vastasi jälleen kuitenkin Happee. Liposen loistosyöttö löysi Kaapo Savinaisen, joka laukoi 4-1-maalin ajassa 30.53.

Kotijoukkueen kavennusmaali syntyi Happeen pallonmenetyksestä. Matias Kaartinen tarjoili avopaikan Sylvester Raikamolle, joka iski pallon maaliin aikaraudan näyttäessä 32.35. Seuraava kavennus syntyi viisi minuuttia ennen erätaukoa. Erik Storgårdsin laukaus livahti helpohkosti maaliin jyväskyläläisten maalin etukulmasta.

Toinen erä oli vierasjoukkueen heiniä, vaikka Oilerskin sai ajoittan myllättyä hyvin vieraiden puolustuspäässä. Happeen hyökkäykset olivat kuitenkin pääosin erinomaisesti rakenneltuja, ja vaarallisempia sommitelmia kuin espoolaisten. Kolmanteen erään mentiin maalin erotuksessa.

Happee aloitti kolmoserän vahvasti, mutta ensimmäisellä vitosella ei osumia nähty. Noin 49 minuutin kohdalla Happee iski jälleen terävästi vastaan. Savinainen löysi Panu Kotilaisen, jonka kuti heilahti komeasti Oilersin maalin kattoon.

Ajassa 55.33 Liponen sai kahden minuutin rangaistuksen maasta pelaamista peittäessään espoolaisten laukausta. Vierasjoukkue kesti ylivoiman, vaikka Oilers pelasi ajoittain ilman maalivahtia ja siten kahden miehen ylivoimalla. Oilers myllytti viimeiset minuutit, mutta Laakso piti maalinsa puhtaana ja Happee vei pisteet Jyväskylään.

Ottelun tehopelaajia olivat Panu Kotilainen (2+0) ja Kaapo Savinainen (1+1). Happee jatkaa miesten liigan neljännellä sijalla. Peli oli joukkueelle jo kuudes perättäinen, josta se keräsi vähintään yhden pisteen. Kaksi perättäistä tappiota kärsinyt Oilers on kahdeksantena.

Ottelutilastot

25 comments

  1. Öljymiesten peli on ihan jumissa. Turha odottaa menestystä pleijareista, jos sinne asti edes nyt selvitään.

  2. Tällä tappiolla Oilers sinetöi runkosarjan kahdeksannen sijan, josta Classic kiittää ilmaisella välieräpaikalla.

  3. Valitettavasti täytyy sanoa, mutta Oilersin peli oli jumissa ja hidasta. En tiedä oliko ei niin aktiivinen pelitapa osa joukkueen taktiikkaa, mutta näin katsojana voin sanoa, että ei ainakaan katsomoon näyttänyt hyvältä, tuolla pelillä Classic vie pleijarisarjan 4-0.

  4. Käytännössä tosiaan Classic välieriin Oilersista 4-0, ehkä 4-1. Todennäköisesti 4-0.

    Oilers saattaa pisteen tai kaksi saada lisää, Indiansia vastaan kotona on joku mahdollisuus, samoin panoksetonta OLS:ia vastaan Oulussa. Vantaalla tai Seinäjoella saa tapahtua melkoinen ihme, jotta Oilers saa edes lähelle pisteen.

  5. Oilersin paras peli taisi olla kauden avausmatsi. Joukkue näytti silloin nälkäiseltä ja vaaralliselta. Nyt ei enää edes nälkäiseltä.

  6. Oilers-Indians on molempien espoolaisten joukkueiden kannalta mielenkiintoinen matsi. Indians jahtaa vielä jo hieman karannutta kotietua, ja yrittää välttää myös runkosarjan 8. sijan ja Classicin kohtaamisen. Oilersin voitolla voisivat he nousta ehkä vielä 6.-7. sijoille. Niin, ja onhan Espoon derby mielenkiintoinen matsi jo sen takia, että jaossa on Espoon herruus!

  7. Eipä siellä oikeasti ole mitään mahdollisuutta, että Indians jäisi 8. sijalle. Oilers voi ehkä ääritapauksessa ottaa sen tarvittavan neljä pistettä (Indiansilla 26 pykälää parempi maaliero), mutta minä nauran ääneen, jos Indians kompastuu kotonaan Welhoihin. Myös Hämeenlinnan peliin Indians lähtee selvänä ennakkosuosikkina. Indiansin edellisestä pupelluksesta on kohta kolme kuukautta aikaa.

    Kotietuun Indians tuskin yltää. Happeella on vielä Koovee, SalBa ja Welhot jäljellä, ja jos se pelaa nuo pelit edes puolivaloilla, se ottaa ihan minimissään neljä pistettä, jonka jälkeen Indians tarvitsisi jo voittoa EräViikingeistä. Lisäksi Tepsillä on naurettavan helpot seuraavat kolme peliä, eikä SPV:llä ole ensimmäistäkään edes etäisesti vaikeata peliä jäljellä.

    Sanoisin, että lopulliset sijoitukset puolivälieriä varten ovat muuten nykyiset, mutta TPS nousee SPV:n edelle.

  8. No joo, Tuskin riittää Indiansilla enää mahdollisuukset 4. sijalle. Se vaatisi jo voittoja lopuista otteluista ja Ervin mokaamista. Oilerssinkin pitäisi voittaa loput ottelut, eikä sekään välttämättä riitä 6-7 sijoille.

  9. Clasu, krp Happee ja eri tai inkkarit. Siinä runko.
    Oilers niukin naukin pleijareihin joissa pataan 4-0 ja sit treenaaman ens kauttakohi.
    Puolikkaista jatkoon clasu, tps, inkkarit ja hirvet.
    Isossa finaalissa clasu ja hirvi-inkkari😄

    C

  10. Valitettavasti Oilersin kevät näyttää lyhyeltä. Pelaajien ratkaisut eivät tunnu tulevan selkäytimestä, selkeitä kuvioita ei tahdo löytyä edes 6-4 ylivoimalla ja mikä huolestuttavinta edes sitä tahtoa ja kiimaa ei oikein tunnu löytyvän. Toki Markkolan lähtö näkyy ja missä on Pfitzner? Tänään olisi ollut tarvetta

  11. Ensi kauteen on Oilersin otettava ryhtiliike. Toki Inkkari pelit on kivoja tapahtumia, mutta tavoitteena pitää olla mestaruus, eikä mikään Espoon herruus.

  12. Siis eikö enää ole valintatilaisuutta pleijarivastustajista

  13. Kertaapa arto miten meni ne top 6 ja bottom 8 joukkueet, en muista.

  14. Eiköhän Oilersilla ole tavoitteena mestaruus. Joukkueella itsellään varmaan ihan tälläkin kaudella, mutta seuratasolla minusta 2020 on ihan realismia. Se vaatii juniorityön kehityksen pitämistä nykytasolla ja se vaatii edustusjoukkueelta avaintekijöiden pysyvyyttä. Se mitä se ei missään tapauksessa kestä, on avaintekijöiden potkiminen ulos.

    Se, että voitetaanko Indiansia maanantaina on ainakin minulle oikeastaan aivan se ja sama yhtään pitemmällä aikavälillä. Indiansilla on tällä kaudella parempi edustusjoukkue eikä tästä tarvitse edes keskustella.

  15. Minusta edelleen top-6 joukkueet ovat Classic, EräViikingit, Happee, SPV, TPS ja Oilers. Mielestäni näillä kuudella joukkueella on realistinen mahdollisuus voittaa mestaruus lähitulevaisuudessa. Loput kahdeksan ovat sitten ne muut joukkueet Salibandyliigassa. Yksittäisessä pelissä tai yksittäisellä kaudella joku voi yllättää ja mennä ihan mitaleille asti.

  16. Kiitos Arto. Enhän minäkään ajatellu tätä kautta vaan niin kuin yleisesti, että ehkä joskus tai silleen niinku tulevaisuudessa viiden tai kuuden vuoden päästä.

  17. Kyllä minä sanoisin, että seuraavista 18 mitalista to mainitsemani kuusikko vie ainakin 16. Viimeisten 11 vuoden aikana tuo kuusikko on vienyt 32/33 mitalia sekä kaikki runkosarjavoitot. Edellinen finaalipaikka jollekin muulle meni 2004, edellinen mestaruus 2000. Laskien toki, että EräViikingit sisältää SSV:n, Viikingit ja Erän.

    TPS ei toki ihan hirveitä ole juhlinut, mutta näen heidät silti jo nyt ihan huipputekijöiksi salibandyssa.

    Tällä kaudella näen, että Nokian KrP:llä on ihan hyvä sauma voittaa pronssia, kaiken mennessä nappiin hopeakaan ei ole mahdottomuus.

  18. Näyttää siltä et esportoilerssia ei ole enää kolmen vuoden päästä vaan on sulautunut Tapiolan honkaan joka on mennyt konkurssiin ja sen jälkeen liittyneet vakavaraiseen kultahampaaseen.

  19. Happee on tämän vuoden puolella alkanut vihdoin osoittamaan sen mukaisia esityksiä mitä pelaajalistaa katsomalla voisi odottaa. LaSB-peli nyt toki pienenä kauneusvirheenä, mutta nuo sijoilla 5-8 olleet joukkueet on kaatuneet aika suvereenisti, ja varsinkin puolustuspeli on Happeella ollut hyvässä kuosissa, liekö Lehdon opit alkaa kantaa hiljalleen hedelmää. Varsinkin ”kolmoskenttä” Liposen johdolla ollut vuodenvaihteen jälkeen erinomainen ja mielenkiintoista nähdä miten esim. Hoikkaselle kaivetaan tilaa kun kolme kenttää toimii nyt niin hyvin. Happeella, Ervillä ja KrP:llä tullee vielä kova taistelu sijoista 2 ja 3, kun kukaan tuskin tahtoo Classicia välierissä vastaan.

  20. Oilers:in kokemattomuus näkyi kyllä tänään vs. Happee jolla on sitä rutiinia jolla nää pelit voitetaan.

  21. Niin, Happeella reservissä vielä siis Hoikkanen, Kajoksinen, Jalka-Topi, Kaasalainen, Ilmonen. En usko että Happeella riittää Classicia vastaan, mutta tiukemmalle laittaa kuin vuosi sitten playoffeissa. Niin ja voihan se olla että kohtaavat vasta Superfinaalissa, jolloin Happeen voitto on periaatteessa mahdollista.

  22. Katsoin lehdistötilaisuuden jossa Oilersin valmentaja oli sitä mieltä että peli oli tasainen ja Oilersilla ei ole menossa hankala vaihe. Hmmm… Oltiinkohan samassa pelissä koska lehtereiltä näytti ihan toiselta. Numerot eivät kuvaa Happeen pelillistä ylivoimaa ollenkaan. Luotetaan nyt kuitenkin siihen että Oilers saa rivinsä kuntoon ennen pleijareita

  23. Ilmonen on ollut Happee steamersin mukana 2. divarissa viime aikoina.