Nyt avautuu Ruotsin liigatuomari: ”Videotarkistukset helpottaisivat työtämme”

Tuomareiden työtä halutaan helpottaa Ruotsissa. Kuvituskuva: perwiklund.se

Ruotsalainen salibandymedia Innebandymagazinet käsitteli sivuillaan perjantaina laajasti maan tuomaritoimintaa. Viime päivinä keskustelua on aiheuttanut se, pitäisikö videotarkistukset ottaa käyttöön.

Aihe nousi pinnalle sen jälkeen, kun Falunin supertähti Rasmus Enströmin läpiajosta tekemää maalia Mullsjöta vastaan ei hyväksytty, vaikka pallo käväisi videokuvien perusteella maalin takaraudassa.

Ottelussa oikeutta jakanut erotuomarikaksikko Andreas Svensson–Martin Gustafsson sai kokea Enströmin vihapuuskan tilanteen jälkeen.

Enströmin maalin hylännyt Svensson kommentoi tilannetta jälkikäteen ja oli sitä mieltä, että tuomareiden työtä pitäisi helpottaa teknologian myötä.

– Kamerat ja videotarkistukset helpottaisivat työtämme, koska laji on äärimmäisen vauhdikasta ja päätökset pitää tehdä nopeasti. Yhdelläkin maalilla on iso merkitys, joten emme halua missata ainuttakaan maalia. Videotarkistuksilla tällaiset tilanteet voitaisiin välttää, Svensson sanoi Innebandymagazinetille.

Hänen mielestään tuomarityöskentelyyn kohdistuu liian usein suhteettoman paljon kritiikkiä.

– Tuomareille valittaminen vääristä tuomioista valitettavasti todella helppoa. Joskus ihmisten pitäisi olla hieman objektiivisempia ja miettiä, miksi ja miten tuomari päätyi tekemään ratkaisunsa. Näkikö tuomari kenties jotain sellaista, mitä muut eivät? Päätökset pitää tehdä alle sekunnissa, eikä ole edes mahdollisuutta tarkistaa tilannetta videolta.

Linkki:
Uutinen Innebandymagazinetin sivuilla

8 comments

  1. Maalit pitäisi voida tarkistaa. Mitään muuta välttämättä ei. Maalissa voi katsoa onko pallo viivan yli vai ei, muut kentällä tapahtuvat asiat on tulkinta-asioita, eikä niistä saa videoltakaan aikaan kuin tappelua.

  2. Ehdottomasti videotarkistukset ainakin Suomessa Salibandyliigaan ja MM-kisoihin. MM-kisoissahan taitaa olla jo videotarkistukset.

  3. Pallo kimmonnut takaraudasta niin ettei tuomari ole nähnyt?. Missä maalin laahus on ollut käsittääkseni säbämaalista ei takaraudasta kimpoamisia tule jos laahus on kunnossa ja paikallaan

  4. Suurimmalla osalla liigaseuroista tekee nytkin tiukkaa saada kotipelinsä kannattavaksi. Voitaisiinko siis lisätä vielä vaan lisää kuluja, jotta saatais talousyhtälö mahdollisimman toimimattomaksi.

  5. Niin eipä siellä laahuksia ole hidastamassa. Todellakin maalikamerat/videotarkastus käyttöön ja heti!!

  6. Laahuksen ja yläriman takanaoleavan verkon yhdyskohdasta pallo kimpoaa kanssa aika kivasti, niin kuin tuossa kyseisessä tilanteessa näytti käyvän. Mitä videokameroihin tulee niin ei kai siitä erimielisyyttä ole jalkapallon tapaan, että tarvitaanko niitä vaan kyse on lähinnä siitä ettei ole resursseja hankkia vehkeitä joka liigahalliin. Sikäli vähän turha avautuminen kun kaikille on selvää että videotarkistukset tulee sitten kun siihen on varaa. Siihen asti sitten saa katsella kun takaraudasta ja yläverkosta kimmonneet pallot jää tuomarilta huomaamatta, ellei maalien ja laahuksen rakenteessa sitten tapahdu muutoksia parempaan päin.

  7. Ei pitäisi olla mahdoton tehtävä rakentaa sellainen maali, mistä pallo ei pomppaisi takaisin kentälle.

  8. Helsingborg 9.sijalla ruotsissa ennen tämän päivän kierrosta.