Punainen kortti heilui kahdesti Salibandyliiga-ottelussa – maalivahdillekin ulosajo

LASBin maalivahti Kaapo Kettunen lähetettiin punaisella suihkuun Oilersia vastaan. Arkistokuva: Esa Takalo

LASBin maalivahti Kaapo Kettunen lähetettiin punaisella suihkuun Oilersia vastaan. Arkistokuva: Esa Takalo

LASBin ja Esport Oilersin välisestä Salibandyliiga-ottelusta ei tapahtumia puuttunut. Kuuman ja jännittävän kamppailun voittajaksi nousi rangaistuslaukauskisassa lopulta Oilers maalein 6–7.

Hallissa alkoi lämmetä toisen erän alussa. Ensin Jesperi Lindfors sai viiden minuutin väkivaltaisuusrangaistuksen, jonka aikana LASB kavensi ottelun 2–3:een.

Isäntien maalista ehti kulua vain reilu minuutti, kun Jesperi Lindfors ajettiin punaisella kortilla ulos kentältä. Pöytäkirjaan merkittiin PR2 ja väkivaltaisuus.

LASB nousi Tino Nivalan ja Aki Syrjälän maaleilla johtoon, mutta sitten tuomarikaksikko Tomi Lund-Tuomas Hartikainen joutui jälleen kaivamaan korttia taskusta. LASBin maalivahti Kaapo Kettunen lähti aikaiseen suihkuun ulosajon myötä.

Lisäksi Kettuselle merkittiin väkivaltaisuudesta PR3, joka tarkoittaa sitä, että hän on varmuudella sivussa seuraavasta ottelusta ja voi saada vielä lisäsanktioita liigan kurinpidosta. Kettusen rangaistuksesta seuranneella ylivoimalla Oilers nousi tasoihin kolmannen erän aluksi.

Näytti jo sieltä, että espoolaiset marssisivat voittoon, mutta 5–6-johto suli aivan lopussa. Matti Korhonen löi kuudella kenttäpelaajalla pelanneen LASBin tasoihin ajassa 58.02.

Jatkoaika ei tarjonnut maaleja, joten ratkaisu haettiin rangaistuslaukauskilpailusta. Vasta seitsemännessä parissa syntyi vaadittu ero, kun Joonas Kaltiainen torjui Justus Kainulaisen yrityksen, ja Sylvester Raikamo viimeisteli Oilersille voiton.

Voitolla Oilers myös paranteli asemiaan kahdeksan parhaan joukossa. Öljymiehet ovat nyt 24 pisteessä, mikä oikeuttaa kuudenteen sijaan. LASBin mahdollisuudet pudotuspeleihin pienenivät, sillä sen ero viivan yläpuolella olevaan TPS:ään on neljä pistettä.

Rauman SalBa elätteli toiveitaan liigassa säilymisestä kukistamalla jumbokamppailussa Hämeenlinnan Steelersin. Ottelu ratkesi dramaattisesti vain neljä sekuntia ennen kolmannen erän loppua. Niko Kaerla iski Henrik Rossin syötöstä raumalaisvieraat 4–5-johtoon, ja se riitti samalla voittoon.

Viimeistä paikkaa pitävä SalBa on voiton myötä enää pisteen päässä edellä olevista Steelersistä ja Kooveesta. Viikon päästä SalBa isännöi Kooveeta kotonaan.

Miesten Salibandyliiga lauantaina:
LASB–Oilers 6–7 rl. Ottelutilastot
OLS–EräViikingit 2–4 Ottelutilastot
Classic–SB Welhot 12–5 Ottelutilastot
Steelers–SalBa 4–5 Ottelutilastot

37 comments

  1. Ei hätää Panzar valmentaa KVeen suoraan divariin ja Salba kiittää.

  2. Salban voittomaalissa hyvä yhteenveto Steelerssin koko kaudesta. Kakkoslinja pudonnut 10 metriä liian alas silti vielä Salballa maaliedessäkin 2-1 miesylivoima . Vaikka nyt Järvinen imi sisään suoraan niin riparista olisi kuitenkin tullut maali.
    Saihan Steelers tärkeän miehen pelikiellosta kentälle, kun pistettiin kaksi kentällistä hänen takia uuteen uskoon edellisestä voitokkaasta pelistä. Kyllä kannatti ei ollut, kuin kolmen Salban maalin aikana kentällä.
    Kyllä Steelerssin valmennus/ peluutus tekee sen ihan itse . Lippis väärin päin päähän ja kohti divaria.

  3. Erik Härkönen oli tänään tosi tärkeässä roolissa. Samalla mallilla vain ensi lauantaina kotona.

  4. Tuomaripari Lund-Hartikainen epäonnistui tänään täysin Lahdessa. Jo alusta asti oli nähtävissä mitä on tulossa. Ei vihelletty, vihellettin jne. Otteet olivat kovia eikä tuomiot aina ihan oikeudenmukaisia. Kettusen rangaistus tuli aiheesta, kenenkään pinna EI VOI palaa pelissä tuolla tavoin. Katsomossa mietittiin, että aika pitkään kesti paini maalin sisällä ennen kuin pilli soi….Toivottavasti tuo kaksikko ei ainakaan yhdessä enää liigapelejä tuomitse.

  5. Draamaa kyllä riittävästi yhteen otteluun joka ratkaistiin vasta jatkoajan jälkeen rankkareihin. Tämä Kurosen twiitti on kyllä mainio, siis ei kovin dramaattista tapahtunut!!
    Mikä olisi sitten oikeasti dramaattista?
    Juuri tälläistä jännitysnäytelmää salibandyliiga tarvitsee.

  6. Lindforsin tilanteissahan ei sääntöteknisesti ollut kyse yksittäisestä kortin arvoisesta rikkeestä vaan kun pelaaja saa kaksi vitosta pelissä, tulee toisesta tuomita päälle PR2 mistä yhden pelin pelikielto.

  7. Toivotaan että LASB laittaa koostevideolle kaikki vitoset.

  8. Eikös Kilponen ole aina oaikalla Oilersin peleissä? Mitkä ovat kommentit tapahtumiin, kun ainakin itse paikan päällä olleilta kommentteja kovasti haluttaisiin?

  9. Ihmettelin kun Härkös Eki ei saanut palkintoja??? Pelasi hyvän ja energisen pelin. Hienot maalit teki!

  10. En minä aina ole paikalla. Tältäkin kaudelta väliin on jäänyt edustusjoukkueelta viisi ottelua.

  11. Olin. Nuo viisi väliin jäänyttä peliä olivat SalBa-Oilers, Classic-Oilers, Latvia-Oilers, Oilers-UHC Uster ja Oilers-UHC Uster.

  12. SalBan vika kimmonnut Aaltosen kautta sisään? Eli ei veskan piikkiin kokonaan, huonoa tsäkää osaltaan. SalBa tekee SalBat ja keväällä viivan yli 🙂

  13. SalBan maali nähtävissä YouTubessa, löytyy hakusanoilla ”SalBan Niko Kaerla ja voittomaali ajassa 59.56”

  14. Tuo SalBan voitto oli iso asia myös Welhoille. Steelersillä on nykytasollaan vähintäänkin hankalaa ottaa viittä pistettä, sillä EräViikinkejä ja SPV:tä se tuskin kaataa vieraissa ja lopuista kolmesta pitäisi sitten ottaa kotivoitot (tai max. yksi jatkoaikatappio) kolmikosta Oilers-Indians-LASB. Kooveenkin pitää voittaa Welhojen ja SalBan lisäksi ainakin yksi viisikosta @Nokia, vs. Classic, @EräViikingit, vs. TPS, vs. Happee ja näistä jokaiseen se lähtee ilman muuta päivänselvänä altavastaajana. Ja nämäkin siis siinä ääritilanteessa, että Welhot häviävät kaikki loput pelinsä varsinaisella peliajalla.

  15. Ei dramaattista = ei mitään erityisiä törkeyksiä joita voisi esim pelkästään pöytäkirjan perusteella odottaa tapahtuneen.
    Tiukka ja tapahtumarikas peli muttei edes mikään erityisen ’kiihkeä’
    Ei minulla muuta.

  16. Mikäs tuo Familyn yleisömäärä oli? 350? Mikäs tuollaisen kadon aiheutti?

  17. Tuomarit koittaa aina vaikeuttaa LASB voittamista mutta tänäänkin porkkana näytti oranssin taistelusydämen. Ilman näitä tasoituksia oltais playofseissa. Pistää miettimään.

  18. Pisteet. Juuri näin juuri todellakin näin ;-). #oranssitlasit

  19. Samaa mieltä! Ja taisi meneillään olevat Talviolympialaiset vaikuttaa Familyn yleisömäärään. Ja jääkiekon liigapeli oli myös eilen Tampereella.

  20. Porkkana höpö höpö. Eilisestä: tuomaritoiminta oli tosiaan enimmäkseen surkeaa puolin ja toisin, toki ei pelin tasokaan silmiä hivellyt. Yksittäisistä puhuttavista tilanteista (ja oikeista vihellyksistä) Kettuselta ainakin täysin turha ylireagointi ja PR3 sen mukainen. Ei ollut muutenkaan LASBn pelaaminen sillä omalla hyvällä ja freshillä tasolla (näkykö perjantain peli alla?) ja yv-pelaaminen oli valitettavan huonoa, On Oilersillakin vielä tekemistä ns. ”kevään pelejä” ajatellen, ainakin eilen nähdyn perusteella.

  21. Kyllä kertoo jotain tuomari tasosta Suomessa,kun Hartikainen puhaltaa edelleen liigapelejä.

  22. ”Mikäs tuo Familyn yleisömäärä oli? 350? Mikäs tuollaisen kadon aiheutti?”
    Talvikisat ja Tappara.

  23. On kyllä kovia lukuja +-tilaston top 3 juuri nyt liigassa.
    Joonas Pylsy, classic +44
    Eemeli Salin, classic +39
    Lassi Vänttinen, classic +35
    Ja dirressä, nää pelurit kovaa valuuttaa liigassakin omilla pelipaikoilla.
    Tero Saaristo, vaasa +26
    Jyri Järvinen, vaasa +26
    Andreas Hietala, Loviisa +25

  24. Classicilla on sama ongelma kuin liigalla, tuote ei kiinnosta. Classicin tuote on siinä mielessä ”huono”, että muiden heikkous ei tuo kiinnostavia otteluita. Veikkaan, että classicilla on yleisön suhteen laskeva trendi. Nyt puhutaan siis oikeasti maksavista asiakkaista, ei ilmaislippu operaatioista.

  25. Mielenkiintoinen tviitti erik storgårdsilta… Mitä siellä on joku lahtelaisfaija nolannut itseään eilen? osaako joku paikalla ollut kertoa mitä hävyttömyyksiä huuteli ja kenelle?

  26. Classicin peli oli vielä Welhoja vastaan ja Welhot on kauniisti sanottuna aivan sysipaska vierasjoukkue.

  27. Kertokaa joku minulle mitä väliä on sillä onko joku maksava katsoja omasta lompakosta tai ilmaiseksi peliin tullut? En ole ikinä edes käynyt Classicin pelissä, enkä asusta siellä päin Suomea, joten en osaa sanoa paljonko lippuja jaetaan?

    Mutta pliis, kertokaa joku mulle ”varmalla” matikalla että paljonko classic häviää budjetistaan vuosittain rahaa jakamalla ilmaislippuja?

    Ja entä paljonko Classicilta häviää sponsorieuroja mikäli vapaalippuja ei enää jaeta ja katsojakeskiarvo putoaa?

    Mielenkiinnosta kyselen kun vuosien ajan tätä parjausta on jo kuultu C touhuista..

  28. Ja vielä entä jos vapareita ei jaeta niin paljonko lipputulot nousevat suhteessa mahdollisesti menetettyihin sponsorieuroihin..

  29. Lund on kingi ja Hartikainen hänen jumalainen parinsa, kovia pilliveljiä. Ovat nimimerkkien JH ja IP suojeluksessa, pelejä tulee.

  30. Jos kerta oilersia on haukuttu surkeasta mediatoiminnasta niin ei se näytä menevän muillakaan putkeen… ei luulisi nykypäivänä olevan vaikeaa julkaista maalikooste ja pressi 24h sisällä ottelun päättymisestä. Joten nyt vauhtia lasb ja virtanen jengi haluaa nähdä mitä siellä lahdessa oikein tapahtui!! Vai eikö tappiopelejä julkaista?

  31. Hankaloittaa melkoisesti julkaisua jos on esim. laiterikko. Kaikilla seuroilla ei välttämättä ole kovin montaa varakonetta näitä varten käytössä.

    Tämä siis lähinnä sillä, että näihin on joskus oikeasti ihan hyviä syitä, että miksi ei julkaista jotain nopeasti jos koskaan.

  32. mitä tuo kettunen siis tarkalleenottaen tekee punaisen arvoisesti? Kyllä noissa veskat aina voi käydä vähän elehtimässä jos joku tulee päälle, eroaako tämä mitenkään yleisestä linjasta? Ulosajo? Kyllä 2 min riittää jos sanoi jotain todella epäasiallista, mutta että punainen????