Liigat

Punainen kortti heilui kahdesti Salibandyliiga-ottelussa – maalivahdillekin ulosajo

10.02.
2018
37 Kommenttia
1
Liigat

LASBin maalivahti Kaapo Kettunen lähetettiin punaisella suihkuun Oilersia vastaan. Arkistokuva: Esa Takalo

LASBin ja Esport Oilersin välisestä Salibandyliiga-ottelusta ei tapahtumia puuttunut. Kuuman ja jännittävän kamppailun voittajaksi nousi rangaistuslaukauskisassa lopulta Oilers maalein 6–7.

Hallissa alkoi lämmetä toisen erän alussa. Ensin Jesperi Lindfors sai viiden minuutin väkivaltaisuusrangaistuksen, jonka aikana LASB kavensi ottelun 2–3:een.

Isäntien maalista ehti kulua vain reilu minuutti, kun Jesperi Lindfors ajettiin punaisella kortilla ulos kentältä. Pöytäkirjaan merkittiin PR2 ja väkivaltaisuus.

LASB nousi Tino Nivalan ja Aki Syrjälän maaleilla johtoon, mutta sitten tuomarikaksikko Tomi Lund-Tuomas Hartikainen joutui jälleen kaivamaan korttia taskusta. LASBin maalivahti Kaapo Kettunen lähti aikaiseen suihkuun ulosajon myötä.

Lisäksi Kettuselle merkittiin väkivaltaisuudesta PR3, joka tarkoittaa sitä, että hän on varmuudella sivussa seuraavasta ottelusta ja voi saada vielä lisäsanktioita liigan kurinpidosta. Kettusen rangaistuksesta seuranneella ylivoimalla Oilers nousi tasoihin kolmannen erän aluksi.

Näytti jo sieltä, että espoolaiset marssisivat voittoon, mutta 5–6-johto suli aivan lopussa. Matti Korhonen löi kuudella kenttäpelaajalla pelanneen LASBin tasoihin ajassa 58.02.

Jatkoaika ei tarjonnut maaleja, joten ratkaisu haettiin rangaistuslaukauskilpailusta. Vasta seitsemännessä parissa syntyi vaadittu ero, kun Joonas Kaltiainen torjui Justus Kainulaisen yrityksen, ja Sylvester Raikamo viimeisteli Oilersille voiton.

Voitolla Oilers myös paranteli asemiaan kahdeksan parhaan joukossa. Öljymiehet ovat nyt 24 pisteessä, mikä oikeuttaa kuudenteen sijaan. LASBin mahdollisuudet pudotuspeleihin pienenivät, sillä sen ero viivan yläpuolella olevaan TPS:ään on neljä pistettä.

Rauman SalBa elätteli toiveitaan liigassa säilymisestä kukistamalla jumbokamppailussa Hämeenlinnan Steelersin. Ottelu ratkesi dramaattisesti vain neljä sekuntia ennen kolmannen erän loppua. Niko Kaerla iski Henrik Rossin syötöstä raumalaisvieraat 4–5-johtoon, ja se riitti samalla voittoon.

Viimeistä paikkaa pitävä SalBa on voiton myötä enää pisteen päässä edellä olevista Steelersistä ja Kooveesta. Viikon päästä SalBa isännöi Kooveeta kotonaan.

Miesten Salibandyliiga lauantaina:
LASB–Oilers 6–7 rl. Ottelutilastot
OLS–EräViikingit 2–4 Ottelutilastot
Classic–SB Welhot 12–5 Ottelutilastot
Steelers–SalBa 4–5 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen