Sopupeliepäilyä koskeva materiaali toimitettu kurinpitoryhmälle – ”Tutkinta tulee kestämään päiviä”

Kuvituskuva: Salibandyliitto

Kuvituskuva: Salibandyliitto

Asiaan liittyvä materiaali on siirtynyt kilpailu- ja kurinpitoryhmän harkittavaksi. Salibandyliitto on kuullut joukkueita sekä erotuomareita liittyen epäilyyn ottelutuloksen sopimisesta sunnuntaisessa Divarin ottelussa O2-Jyväskylä – ÅIF.

– Kaikki ottelun osapuolet ovat jättäneet vastineensa. Kilpailu- ja kurinpitoryhmän käytettävissä on myös videotallenne ottelun loppuhetkistä, kertoo Salibandyliiton pääsarjapäällikkö Jyrki Paajanen.

Suomen Salibandyliitto on ollut tapauksen osalta tiiviisti yhteydessä myös Veikkauksen sekä Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK:n kanssa.

– Tutkinnan ollessa kesken ei tutkinta-aineiston sisältöä voida kommentoida tai arvioita heitellä. Kilpailu- ja kurinpitoryhmän päätöksestä uutisoidaan aikanaan. Tutkinta tulee kestämään päiviä, Paajanen kertoo.

Teksti: Salibandyliitto

Salibandyliitto reagoi päivän tapahtumiin tutkimalla Divarin sopupeliepäilyn

22 comments

  1. Sen materiaalin myös jakaa meille koska ennenkin on ollut pääkallossa videoita että ”tästä tilanteesta nousi kohu” tms. Olisi hyvä homma ku ihmiset, jotka kmmentoi näkis ite tapahtumat, eikä muodostais puheiden perusteella mielipidettään.

  2. Mites sen Åif-M Team pelin tutkinta? Eikö Helsingin herroja kiinnosta tutkia oman kaupungin joukkueita? Kai siitäkin jotain tiedotetaan kun aiemmin mainittiin että sitäkin tutkitaan ja Åif pelaajan twiitti on todisteena tapahtumasta.

  3. Kaikki ilman muuta tänne jakoon. Sitten päätetään huutoäänestyksellä, mitkä jengit suljetaan sarjasta, lakkautetaanko liitto vai Pääkallo vai molemmat. Jokaisella on niin monta ääntä kuin pystyy keksimään nimimerkkejä.

  4. Jos tästä tulee jotain sanktioita joukkueille, niin laji menettää samantein yhden säbäfanin eli minut. Vastaavanlaisia tapauksia on nähty kauden aikana divarissa, liigassa ja myös isoveli jääkiekko liigassa. Olisi kiva tietää kuka tästä on ensimmäisenä vihjannut toimittajalle. Mun arvaus on Jkylän liiga seuran eräs ex-peluri joka on vaan kateellinen naapurille

  5. On se ajattelematonta ja sopimatonta huudella ”kelpaako piste”, mutta ei yksistään riitä näytöksi lopputuloksen sopimusyrityksenä. Se voidaan tulkita ihan miten halutaan esimerkiksi provosointina tai muuna vit*****na.

  6. Molemmat seurat II-divariin ja valmentajat molemmista seuroista vuoden kilpailukieltoon. Sääntöjä pitää noudattaa!

  7. Sarjasta sulkeminen taitais tarkoittaa 6divaria. Tämän tietää riksun pojat, vai lopen nimelläkö silloin pelasivat. Hoitivat tippumiskarsinnat, ku eivät tahallaan halunneet hävitä ja eivät sitten 2div päässeet.

  8. Sopupeliepäilyä tutkitaan…………jaaettäniinkö..että oltais sovittu että Åiffi voittaa ottelun. Lopettakaa nyt jo tuo puuhastelu

  9. Komppaan nimimerkki näkökulmaa. Itsekin epäilen että tällainen huutelu on juuri tuota. En usko että kukaan on niin idiootti että yrittäisi sopia tuollaista kovaan ääneen. Tosin onhan meitä moneksi. En silti usko. Eiköhän ne oikeat sopupelit sovittais pukukopissa.

  10. ”Eiköhän ne oikeat sopupelit sovittais pukukopissa.”

    Onkin erittäin käytännöllistä, että ÅIF:n valmentaja ottaa pari minuuttia ennen loppua sellaisen aikalisän, että lähtee O2:n valmentajan kanssa käymään pukukopissa. Tämähän ei herätä epäilyksiä yhtään.

  11. Samaa mieltä muutamien aikaisempien kommentoijien kanssa, että näytöt taitaa riittää Åiffin valmentajan huuteluun todennäköisesti O2:n penkin suuntaan. Tästä lätkäistä hänelle jonkinlainen sanktio epäurheilijamaisesta käytöksestä ja sen jälkeen kausi jatkuu normaalisti.

  12. Arto: no jos nyt kuitenkin ihan ennen peliä sovittaisiin? Vai onko sählymaailmassa niin likinäköistä porukkaa että sovitaan vasta ku peli on loppumassa. 😀

  13. Minun mielestä tästä voisi kehittää uuden business- / varainhankintamallin: nimittäin tuloksen voisi ratkaista vaikka tekstiviesti yms äänestyksellä. Katsojilla olisi mahdollisuus osallistua salibandy-otteluun interaktiivisesti esimerkiksi applikaation kautta missä voisi äänestää mm milloin maali tehdään ja kenen toimesta, varsinaisen ottelun lopputuloksen äänestämisen lisäksi.

  14. Ei ennen peliä voi, kun veikkauskin mukana tai muutenkaan. Varsinkin jos ennen peliä sovittaisiin niin jotkut tahot voisivat tuota tietoa hyödyntää veikkauksen peleissä. Vai olenko väärässä tästä huolesta?

  15. Eihän tässä muutenkaan kyse ole mistään ennen peliä sopimisesta vaan siitä, että ottelun loppu pelataan tietyllä tavalla.

    Vaikka tästä nyt saataisiinkin vedenpitävä näyttö, että valmentajat ovat mnimenomaan sopineet ja nimenomaan näin on menetelty, niin onhan se nyt kaikille päivänselvää, että se on täysin eri asia kuin se, että ennen ottelua lyötäisiin vetoa isolla rahalla ja pelattaisiin ottelu juuri niinkuin sovittiin.

    Jos tästä jotain sopupeliä vedonlyönnin suuntaan haluaa, niin ainoa mahdollinen tapaus on se, että jotain livevetoa lyötiin juuri tuon sopimuksen jälkeen valtavilla summilla.

  16. Olisikohan vihjaaja ollut ex-O2-peluri ja nykyinen Pääkallon toimittaja, joka oli vieressä, kun keskustelu valmentajien välillä tapahtui.

  17. Ei todellakaan istunut vieressä vaan kentän toisella puolella katsomossa, jonne hän ei ole kuullut sanoja, mitä on kommunikoitu.

  18. Videolta kuuluu kuulemma kyllä erittäin hyvin, erityisesti Freudenthalin puheet.

  19. Freudenthal on huutanut omille pelaajille, piste. Vastine luettavissa Åiffin kotisivuilta.

  20. Olisikohan noita Pääkallon toimittajia olemassa enemmänkin kuin vain yksi…