Suomen U16-tytöt kaatoivat latvialaiset toistamiseen

Suomen U16-tytöt olivat iskussa tänäänkin. Kuva: Esa Takalo.

Suomen U16-tyttöjen maajoukkue voitti sunnuntainakin selvin lukemin Latvian U19-tytöt. Tampereella pelattu ottelu päättyi numeroin 12-3 Suomen hyväksi.

Avauserän jälkeen Suomi johti jo 4-1 ja Suomen maalivahti Lisette Blomqvistille merkattiin vain kaksi torjuntaa, kun niitä toisen päädyn Barbara Rabcevskalle kertyi 10. Suomen vauhti ei hiipunut toisessakaan erässä, jonka sinivalkoiset voittivat 4-0.

Kolmannessa erässä Suomi lisäsi johtoaan kahdesti, ennenkö Latvia onnistui kaventamaan seuraavan kerran ajassa 52:40. Lisää tuli heti perään, kun vieraat tekivät aamun kolmannen osumansa ajassa 53:22. Tämän jälkeen Suomi otti aikalisän.

Suomi iski vielä kahdesti ottelun lopussa ja näin U16-tyttöjen maajoukkue nappasi historiansa toisessa kamppailussa 12-3 -voiton. Lauantaina Suomi kellisti saman joukkueen 10-4 -lukemin.

Suomen parhaat pistenikkarit olivat Erika Laine ja Saimi Lehto tehoin 2+1 ja Mari Seppänen pistein 1+2.