Suomi ja Ruotsi murskaavia – nämä joukkueet selvittivät tiensä salibandyn MM-kisoihin

Kuvakaappaus IFF:n Instagram-tililtä.

Kuvakaappaus IFF:n Instagram-tililtä.

Salibandyn MM-kisojen Euroopan karsinnat miteltiin viime viikon aikana neljässä eri lohkossa. MM-kisapaikan lunasti kaikkiaan 10 joukkuetta.

A-lohko miteltiin Tallinnassa, jossa hallitseva maailmanmestari Suomi tykitteli kisoihin maalierolla 111-3. Lohkon kakkoseksi ylsi Viro, joka saalisti kisapaikan. Kaksi parasta lohkokolmosta pääsi myös kisoihin, ja Puola kuului näihin, joten puolet Tallinnan lohkon joukkueista lunasti kisapaikkansa.

B-lohko väännettiin Slovakian Nitrassa viiden joukkueen voimin. Ruotsi oli lohkon selkeä ykkönen voittamalla kaikki neljä peliä maalierolla 94-5. Lohkokakkoseksi ylsi Slovakia ja kisoihin lähtee myös Saksa, joka oli toinen parhaista lohkokolmosista.

C-lohko pelattiin Latviassa, ja myöskään tuon lohkon voittajasta ei ollut suurempaa epäselvyyttä. Sveitsi eteni MM-kisoihin voittamalla viisi peliään maalierolla 87-12. Kakkoseksi ylsi isäntämaa Latvia, jonka valmennuksesta vastaa suomalaiskaksikko Arto Riihimäki ja Perttu Kytöhonka.

D-karsintalohko oli karsintojen tasaisin, eikä aivan valtaisia murskajaisia nähty. Voiton vei Norja, jonka jälkeen toiseksi ylsi Tanska.

Euroopasta MM-kisoissa pelaavat siis Suomi, Viro, Puola, Ruotsi, Slovakia, Saksa, Sveitsi, Latvia, Norja, Tanska ja tietysti myös isäntämaa Tshekki. Aasiasta kisoihin osallistuvat Australia, Japani, Singapore ja Thaimaa. Amerikan karsinnat pelataan ensi viikonloppuna. Usa ja Kanada kohtaavat tuolloin kahteen otteeseen, ja ainoastaan toinen joukkue lunastaa itselleen kisapaikan.

5 comments

  1. Millä perusteella Saksa 4p meni kisoihin lohko kolmosena, eikä Venäjä 5p?

  2. No nyt tajusinkin. Piste per peli sama, mutta maaliero Saksalla parempi. Pitäisi ehkä miettiä ennenkuin kommentoi 🙂

  3. Juu Espanja oli todellakin maalin päässä MM-kisa paikasta. Johtuu siitä, että karsinta lohkot ei ole tasaveroisia, kun Neljään lohkoon ei riitä supermaita, koska kisojen isäntämaa Tsekki ei osallistunut. Maalierot on heti pienempiä, kun supermaa on poissa lohkosta!

  4. Todella epäreilu systeemi tuo lohkokolmosten maalierovertailu, jolla kisoihin mentiin.

    Kuuden joukkueen lohkoista jätettiin huomioimatta siis lohkojumbojen ottelut vertailtaessa lohkokolmosia.

    Puola 4p 20-22 -2
    Saksa 4p 25-28 -3
    Espanja 4p 20-23 -3

    Espanja siis ylsi todella lähelle kisapaikkaa vain siksi, ettei lohkossa supermaata tuhoamassa maalieroja. Espanjan yhden paremmalla maalierolla oltaisiin nähty jymypaukku Saksan jäädessä ulos kisoista, josta olisikin soppa syntynyt…