Tulevaisuuden salibandytähdet mittelevät viikonloppuna Tampereella

Nuorten huippusalibandya voi tiirailla viikonloppuna Tampereella. Kuva: Mika Hilska

Nuorten huippusalibandya voi tiirailla viikonloppuna Tampereella. Kuva: Mika Hilska

Suomen ja Ruotsin parhaat alle 19-vuotiaat pelimiehet ja -naiset, upouusi alle 16-vuotiaiden tyttömaajoukkue sekä lisämausteena Tampereen paikallisia pikkujunnuja erätaukoskaboissa. Myös salibandynaisemme saapuvat paikalle sunnuntaina.

Suomen alle 19-vuotiaat pojat pelaavat maaottelutapahtumassa kahdesti Ruotsia vastaan. Otteluissa on mukana peräti 13 maajoukkueen ensikertalaista, jotka opettelevat kansainvälisen pelin vaateita. Pojilla on käynnistymässä uusi projekti kohti vuoden 2019 MM-kilpailuja Kanadassa.

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue valmistautuu jo täyttä häkää Sveitsissä toukokuussa pelattaviin MM-kisoihin. Tuplamaaottelu Ruotsia vastaan Tampereella on tärkeä näyttömahdollisuus matkalla kohti viimeistelyleiriä ja lopullisia kisavalintoja. Ennen viikonlopun otteluita joukkue kokoontuu leireilemään Eerikkilään. Sieltä haetaan viimeinen vauhti ja rutistus Tampereen peleihin. Joukkueessa on jo paljon tulevia kisapelaajia, mutta kevät voi muuttaa vielä monia valintoja palapelissä.

Sen lisäksi, että Suomi ja Ruotsi kohtaavat alle 19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien tuplamaaotteluissa, myös alle 16-vuotiaat tytöt pääsevät estradille ensimmäistä kertaa kohtaamalla Latvian alle 19-vuotiaiden tyttöjen joukkueen kahdesti. Joukkueessa pelaa vuonna 2002 syntyneitä tyttöjä. Näin nuorelle ryhmälle ei tulostavoitteita tai -paineita aseteta. Tärkeintä on opetella, mitä maajoukkuetoiminta pitää sisällään.

Tekniikkataiturikisoja erätauoilla
U19-otteluiden erätauoilla kisataan tekniikkaradalla. Tekniikkataiturikisa huipentuu 21.4. Superfinaalin yhteydessä.

Katsojat äänestävät parhaat pelaajat
U19-maaotteluissa katsojat valitsevat otteluiden parhaat pelaajat kummastakain joukkueista. Äänestys tapahtuu netissä osoitteessa salibandy.fi/paraspelaaja.

Rangaistuslaukauskisa lisämausteena
Suomi-Ruotsi-maaotteluissa U19-joukkueet kisaavat tapahtuman kokonaisvoitosta. Otteluvoitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä pisteen ja tappion kokenut jää pisteittä. Hävinneellä joukkueella on kuitenkin mahdollisuus lisäpisteeseen voittamalla pelin jälkeen suoritettava rangaistuslaukauskisa. Maksimissaan maa voi kerätä yhdestä ottelusta siis kolme pistettä.

Sunnuntaina nähdään kumpi vie hegemonian ja pääsee nostamaan pokaalia. Sunnuntaina järjestetään myös naisten maajoukkueen mitalikahvitilaisuus.

Ohjelma

Lauantai 3.2.
11:00 Ovet ja lipunmyynti avautuvat
11:30 FIN TU16 – LAT TU19 (tytöt)
14:15 FIN TU19 – SWE TU19 (tytöt)
17:00 FIN PU19 – SWE PU19 (pojat)

Sunnuntai 4.2.
8:00 Ovet avautuvat
8:30 FIN TU16 – LAT TU19 (ilmainen sisäänpääsy)
10:30 Katsomot tyhjennetään, ovet ja lipunmyynti aukeaa
11:15 FIN TU19 – SWE TU19
14:00 FIN PU19 – SWE PU19

Kaikki ottelut Elisa Viihde Sport 1 -kanavalla ja Fanseat-palvelussa

Maaottelut tulevat EVS 1 -kanavalta, joka on lisämaksuton kaikille Elisa Viihde ja Elisa Kanavakortti -tilaajille. Kanavia voi katsoa myös webissä osoitteessa elisaviihde.fi. Muut katselutavat ovat tutusti Elisa Viihteen digiboksit ja mobiilisovellukset sekä kaapeli-TV. Ottelut näkyvät myös Fanseat.com-palvelussa.

Ottelut selostaa Ville Hokkanen. Kommentaattorina poikien maaotteluissa on Iivo Pantzar. Naisten maajoukkuetähdet Veera ja Oona Kauppi ovat puolestaan lupautuneet mukaan lauantain tyttöjen lähetyksiin.

Linkkejä:
Tapahtumasivu
Tutustu myös käsiohjelmaan
Tulokset ja tilastot täällä (internationals)
Poikien maajoukkue ja lisätietoa löytyy täältä
Tyttöjen maajoukkue ja lisätietoa löytyy täältä
Tyttöjen U16-maajoukkue ja lisätietoa löytyy täältä

One comment

  1. Salibandy.fi sivuilla kooveen -00 pelaajasta. Kertoo kuinka kv-pelit kuin eri laji asm ja bsm kanssa, eli ei voi vaan niiden pistepörsistä katella kuka otetaan mukaan 😉