Video: Tämä huippulupaus kannattaa painaa mieleen – debyytti 16-vuotiaana Ruotsin liigassa

Huippulupaava Filip Langer siirtyi göteborgilaiseen Pixbo Wallenstamiin tammikuussa. Kuva: perwiklund.se

Tshekin maajoukkue on saamassa tulevaisuudessa kovan tekijän. Vasta 16-vuotias tshekkihyökkääjä Filip Langer sai viime sunnuntaina vyölleen ensimmäisen ottelun Ruotsin Superliigassa.

Langerin nimi saattaa olla joillekin tuttu jo reilun vuoden takaa, sillä huippulupaus oli mukana Tshekin MM-joukkuessa Riiassa pelatuissa kisoissa.

Tammikussa Langer päätti ottaa seuraavan askeleen urallaan, kun hän siirtyi kotimaansa Tatran Střešovicesta göteborgilaisen Pixbo Wallenstamin riveihin. Langerin odotettiin pelaavan lähinnä seuran juniorijoukkueen riveissä.

Hyvät esitykset treenikentillä kuitenkin palkittiin viime viikonloppuna, kun hänet päästettiin irti Superliigan kotiottelussa Thorengruppenia vastaan. Heti tiistaina oli vuorossa vierasreissu Uppsalaan, jonne myös Langer lähti joukkueensa kanssa haastamaan Storvretaa.

Kahden liigaottelun jälkeen tshekkijuniori ei ole vielä avannut pistetiliään. Hänen näyttönsä ovat kuitenkin keränneet kehuja. Alla olevassa videossa Langer pohti alkuaan englanniksi ruotsalaiselle Ibnytt.se-sivustolle.

– Minut on otettu todella hyvin vastaan ja joukkuekaverini ovat auttaneet minua alkuun pääsemisessä. Pelit eivät ole menneet huonostikaan. Olen päässyt maalipaikoille, mutten ole saanut viimeisteltyä niistä, joten sitä täytyy parantaa jatkossa, Langer tuumi.

Viime vuosina Ruotsin liigan runkosarjassa kärkipäässä taistellut Pixbo on tälläkin kaudella menossa vahvasti pudotuspeleihin, sillä joukkue on sarjataulukossa neljäntenä.

2 comments

  1. Aivan loistava uutinen! Arvostan todella tätä kaveria, sai mahdollisuuden lähteä ja teki sen. Olen itse sitä mieltä että suomalaisten salibandytähtien pitäisi siirtyä Superligaan pelaamaan. Taso siellä on kovempi kuin täällä ja samalla SSL on maailman tasokkain säbä liiga. Nyt vaan Kailiala Johanssonit, Kainulaiset, ja Savonen Ruotsiin. Ja jos puhutaan lupauksista niin sanoisin että maailman kovin lupaus tällä hetkellä on Malte Lundmark. Nimi muistiin!

  2. Komppaan edellistä. Superliigassa on myös jo useampikin 2000-luvulla syntynyt pelannut tällä kaudella. Odotuksena, että pyyhkivät Suomella lattiaa U19-peleissä. Jää nähtäväks.