Ylivoimainen Classic varmisti runkosarjan voiton Salibandyliigan kärkiottelussa

Eemeli Salin maalasi kahdesti Nokian KrP:ta vastaan. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic ja Nokian KrP kohtasivat perjantaina miesten Salibandyliigan ottelussa Lempäälän Ideaparkissa. Classic voitti pelin 6-1 ja varmisti samalla runkosarjan voiton.

Ensimmäisellä kympillä peli aaltoili päästä päähän, ja molemmilla oli paikkansa. KrP pääsi kokeilemaan ylivoimaakin, mutta tolppaa lähemmäksi vierasjoukkue ei päässyt. Juuri ennen ensimmäisen kympin täyttymistä Classic iski vastaan, ja Lassi Vänttinen pelasi Eemeli Salinille, joka viimeisteli maalin edestä avausmaalin.

Toisen kympin alussa Classic pääsi ylivoimalle, mutta myöskään kotijoukkue ei päässyt maalikehikkoa lähemmäksi. Ilkka Mäkipää oli iskeä tasoituksen vastahyökkäyksestä, mutta Lassi Toriseva esitti komean pelastuksen tilanteessa.

Vaikka maaleja nähtiin ensimmäisessä erässä vain yksi, niin erää ei voi kuvailla varovaiseksi, sillä paikkoja siunaantui useampi molemmille joukkueille. KrP-vahti Antti Kortetmaalle merkittiin erässä peräti 18 torjuntaa. Maalitolppiakin kolkuteltiin useamman kerran molemmissa päädyissä.

Classic aloitti toisen erän vahvalla pallollisella otteella. Ajassa 23.41 Sami Johanssonin grogilasin korkuinen rannelaukaus upposi KrP-maalin takakulmaan. Erän puoliväliin mentiin samoissa lukemissa, vaikka Classic pääsi pyörittämään ylivoimaa ja KrP rakensi muutamia vaarallisia tilanteita.

Classicin kolmas osuma syntyi vastahyökkyksestä, jossa Mikko Leikkanen pelasi vaikean syötön taidokkaasti Salinille, joka latasi pallon vieraiden maaliin. Seuraavan maalin tehtaili sinipaitojen kolmosvitja. Joona Rantala laukoi 3 vs.3 -vastahyökkäyksessä, ja Miro Lehtinen iski paluupallon maaliin kolme minuuttia ennen erätaukoa.

Toisessa erässä Classic oli kliinisempi hyökkäyspäässä kuin ensimmäisellä kaksikymppisellä. KrP pääsi ajoittain pyörittämään pallollistakin peliään, mutta Classic puolusti vieraat erinomaisesti pois parhailta tekopaikoilta. Muutamissa hyvissä KrP-tilanteissa Toriseva venyi erinomaisiin torjuntoihin.

Kun kolmatta erää oli pelattu kolme minuuttia Classic otti jäähyn väärästä vaihdosta. Ylivoimalla ei nähty maaleja, ja Classic sai luotua myös maalipaikan jos toisenkin alivoimalla. Ottelun ensimmäisestä ylivoimamaalista vastasi Classic, kun Janne Lamminen laukoi pallon maaliin ajassa 48.33.

Maalista kului vain 13 sekuntia, kun Juha Kivilehto teki komean nousun KrP-päätyyn, kiersi maalin ja tarjoili upean syötön tyhjään maaliin Oskari Heikkilälle, joka naulasi 6-0-osuman. Jarmo Härmä teki maalista päätelmiä, ja käytti vieraiden aikalisän osuman jälkeen.

Minuutti ennen peliajan loppua KrP pääsi ylivoimalle. Peliaikaa oli jäljellä 31 sekuntia, kun Henri Johansson pilasi Torisevan nollapelin tarkalla kudilla. Nokian KrP on yksi sarjan hyökkäysvoimaisimmista joukkueista, mutta Classic sai vierasjoukkueen näyttämään todella tehottomalta, kuten se on tehnyt muissakin tämän kauden ennakoiduissa kärkiotteluissa. Tamperelaisten pelillinen esitys oli kaikkinensa erinomainen.

Sinipaidoista Salin oli ottelun tehopelaaja kahdella maalillaan. Molempia maalivahteja voi suitsuttaa, sillä Kortetmaa torjui 29 kertaa ja Toriseva pysäytti 17 laukausta, joista useampi oli vaarallisia kuteja. Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 970 katsojaa.

Classic on kerännyt 45 pistettä 23 ottelun jälkeen, ja se on jo varmistanut runkosarjan voiton, kun sillä on vielä kolme peliä pelaamatta. Voittoja on tullut yhteen pötköön kaikkiaan 21. KrP hävisi ensimmäisen kerran vuonna 2018, ja joukkueen seitsemän pelin voittoputki katkesi. Nokialaispoppoo on sarjakakkosena, ja eroa Classiciin on kymmenen pistettä. Kolmannella sijalla oleva ErVi ja neljäntenä majaileva Happee ovat viiden pisteen päässä.