Liigat

Classic avasi murskaavasti, Happee vei hurjan trillerin – erikoinen tilanne johti Oilers-veskarin ulosajoon

17.03.
2018
Liigat

Classic avasi puolivälieräsarjan kotivoitolla Oilersista. Arkistokuva: Esa Takalo

Hallitseva mestari Classic oli askeleen edellä Esport Oilersia, kun joukkueet käynnisivät puolivälieräsarjansa Tampereella. Classic nappasi voiton selvin 10–5-numeroin ja siirtyi sarjassa 1–0-johtoon.

Jo ensimmäiset 40 minuuttia näyttivät, ettei Classic jättänyt mahdollisuuksia lauantaina ”Öljymiehille”. Velä avauserässä Oilers rimpuili mukana, mutta Mikko Leikkanen täräytti hirmupommilla tamperelaisille tärkeän pukukoppimaalin 17 sekuntia ennen taukoa ja siirsi isännät 4–2-johtoon.

Toisessa erässä tilanne repesi. Asser Jääskeläisen rannelaukaus teki tuhoa, kun puolustaja kanttasi kaksi kertaa pallon Oilers-maalin yläkulmaan.

Homma näytti ratkeavan lopullisesti kolmannen erän alussa. ”Familyn” maaliruisku Sami Johansson sai pallon lapaansa laidan lähelle ja viritti hurjan kiertorannarin aivan maalin kattoon, ohi voimattoman Joonas Kaltiaisen.

Oilers nousi viiden maalin päähän vielä kerran Casper Pfitznerin kavennuksella, mutta loppunumerot pääsi iskemään illan toisellaan Leikkanen.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin vielä hyvin erikoinen tilanne. Classic yritti kaunistella numeroita iskemällä pallon tyhjään maaliin. Oilers-veskari Kaltiainen ryntäsi ja liukui viime hetkillä pallon eteen estämällä maalin.

Oilersilla oli kuitenkin sillä hetkellä liikaa pelaajia kentällä, ja Kaltiaiselle tuomittiin punaisella kortilla ulosajo pelin sabotoimisesta. Pöytäkirjaan merkittiin Kaltiaiselle PR2, joka tarkoittaa sitä, että huipputorjuja olisi sivussa myös seuraavasta puolivälieräottelusta.

Vielä myöhemmin illan aikana ottelun tulospalvelu muuttui niin, että PR2 poistettiin Kaltiaiselta, eikä ulosajon saaneeksi merkitty ketään pelaajaa. Pöytäkirjaan merkintä kuitenkin jäi.

Joukkueet kohtaavat Espoossa maanantaina.

Ottelutilastot
Esa Takalon ottelukuvat

Jyväskylän Happee ja Turun Palloseuran välinen puolivälieräsarja käynnistyi juuri niin tasaisissa merkeissä kuin odottaa saattoikin. Trilleri ratkesi vasta lopussa, kun Happee vei voiton 6–5-lukemin.

Oululaislähtöinen TPS-hyökkääjä Juho Sorri oli loistovedossa ottelun avauserässä. Sorri tasoitti kahdesti lukemat, ja viimeistelyt olivat taidokkaita. Avausmaalissaan hän ujutti pallon Happee-veskari Miro Tuomalan kainalosta.

Toisen erän ainoasta osumasta vastasi Happee. Otto Tikka veti liikkuvat taakse ja lämäsi pallon turkulaismaaliin, ja näin hirviryhmä pääsi 3–2-johtoon ennen päätöserän alkua.

Kissa ja hiiri -leikki jatkui kolmannessa erässä. Paul Kotilainen lisäsi isäntien johdon, mutta Jaakko Hautamäki iski pallon kylmänviileällä ratkaisulla etuylänurkkaan ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Joel Lahti siirsi Happeen jälleen kahden maalin päähän juuri kun 50 minuuttia oli ylitetty, mutta vain 14 sekuntia myöhemmin Jani Hyytiäinen napautti kavennuksen. TPS:n kiri palkittiin, kun se nousi pitkästä aikaa rinnalle Olli Kinnusen tulisella laukauksella.

Juuso Heikkinen nousi kotijoukkueen sankariksi ajassa 56.52. Junkkarinen teki esityön ja Heikkinen laukoi pallon Pyry Luukkosen selän taakse. Lopussa TPS haki tasoitusta vimmatusti, mutta Tuomala otti todellisen ”game-saverin” Sorrin laukaukseen, ja Happee siirtyi ottelusarjassa 1–0-johtoon.

Myös TPS ja Happee kohtaavat seuraavan kerran maanantaina.

Ottelutilastot

Muokattu 17.3. klo 21.04: Uutiseen lisätty tieto Classic-Oilers-ottelun tilastomuutoksesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen