Classic höykytti Happeeta Hirviteatterissa – Vänttinen rikkoi 400 syöttöpisteen rajan

Lassi Vänttinen on syöttänyt urallaan yli 400 liigamaalia Salibandyliigan runkosarjassa. Kuva: Juhani Järvenpää

Jyväskylän Happee ja Tampereen Classic mittasivat toisiaan miesten Salibandyliigan ottelussa torstaina. Classicin 22. perättäinen voitto irtosi maalein 9-4.

Classic aloitti maalinteon kun kuutisen peliminuuttia oli takana Eemeli Akolan toimesta. Ajassa 14.49 Sami Johansson lisäsi vieraiden johtoa. Joonas Pylsy tuomittiin jäähyboksiin, kun kolme minuuttia erää oli jäljellä. Happeen ylivoima toimi hyvin, ja Jami Manninen iski kavennusosuman ajassa 17.19. Maalivahdeilla oli iso rooli ensimmäisessä erässä, ja Happeen Miro Tuomala pysäytti kaikkiaan 12 kutia.

Toinen erä ehti vanheta vain 38 sekuntia, kun Classic karvasi pallon Happee-puolustukselta, ja Pylsy iski Classicin kolmannen osuman. Lassi Vänttinen keräsi maalista liigauransa 400. syötön runkosarjassa. Seuraava maali näki päivänvalon vain 29 sekuntia myöhemmin. Happee-puolustus pompotteli jälleen avaustilanteessa pallon kanssa, ja vierasjoukkue iski. Johansson viimeisteli tilanteesta ottelun toisen osumansa.

Classic ei luonnollisesti hellittänyt vielä tuossakaan välissä. Miro Lehtinen toi pallon omalta alueelta ylös, ja laukoi pallon vakuuttavasti Happee-maalin alakulmaan. Ajassa 25.12 Classic johti peliä jo 5-1, ja Mikko Lehto käytti joukkueensa aikalisän.

Happee loi aikalisän jälkeen useita hyviä paikkoja, mutta ei saanut maaleja. Ajassa 26.53 Johanssonin loistokas ”lättysyöttö” löysi Jussi Pihan, joka viimeisteli taidokkaasti pienestä kulmasta. Ajassa 30.59 Happee pääsi kaventamaan, kun Peter Kotilaisen tarkka laukaus upposi Lassi Torisevan selän taakse. Kotijoukkueen kavennusriemua kesti kaikkiaan 45 sekuntia, kun Pylsy lisäsi vierasjohtoa takatolpilta.

Pari minuuttia myöhemmin Classic oli erittäin lähellä iskeä kahdeksannen maalin, mutta kaksikko Joona Rantala-Vänttinen ei saanut palloa maaliin avopaikoista. Eemil Ukkonen iski tuon jälkeen kavennuksen, ja loppuerä mentiin rauhallisemmissa merkeissä, vaikka vierasjoukkue olisi voinut latoa lisäosumiakin. Tuomalalle kertyikin peräti 14 torjuntaa.

Varsinkin toisessa erässä Classic oli selkeästi kuskin paikalla. Joukkue iski komeasti vastaan, ja ryösti pari kertaa pallon Happeen alueelta. Classicin puolustus oli huomattavasti tarkempaa kuin kotijoukkueen, sillä jyväskyläläisillä oli suuria vaikeuksia omassa päässä.

Kolmas erä alkoi samoissa tahdeissa kuin edellinen. Kun erää oli takana noin kaksi minuuttia, niin Classic karvasi pallon Happee-puolustukselta, ja Janne Lamminen iski tamperelaisten kahdeksannen. Happee sai loistopaikan kavennusosumille, kun Albert Koskinen nappasi viiden minuutin jäähyn pelikellon näyttäessä 46.58.

Minuuttia myöhemmin Classic kuitenkin rankaisi alivoimalla Lammisen toimesta ja peli oli jo 9-3. Maalin lisäksi Classic kesti Happeen pitkän pyörityksen ilman takaiskuja, vaikka hyviäkin maalipaikkoja oli. Joel Lahti kaunisteli vielä lukemia kotijoukkueen kannalta, kun peliä oli viitisen minuuttia jäljellä.

Classicin esitys oli jälleen hyvä ja tasapainoinen. Vaikka Happee sai varsinkin viimeisellä kympillä lisää tilaa vieraiden päädyssä, niin kaikkinensa tamperelaisten puolustus oli rautaa. Happeella oli yllättävän paljon vaikeuksia varsinkin avauspelissään, kun Classic tarjosi vähänkin painetta. Tamperelaisten hyökkäyspeli oli jälleen tehokasta, ja joukkueella oli varaa hiukan nautiskellakin maalipaikoissa.

Tamperelaisten ykkösteholinko oli 2+2 naulannut Johansson. Kolmen pisteen tehomiehiä olivat Piha (1+2), Pylsy (2+1), Vänttinen (0+3) ja Happeen Peter Kotilainen (1+2). Vänttisellä on nyt kasassa 401 maalisyöttöä runkosarjassa, ja taituri on seitsemän syötön päässä Happeen Petri Kaukosta joka on kaikkien aikojen syöttöpörssin kärki. Kotijoukkueen Tuomala pysäytti ottelussa lopulta 29 kutia.

Classic varmisti runkosarjan voiton jo viikko sitten, ja tällä hetkellä kakkosena olevaan Nokian KrP:hen on kymmenen pisteen kaula. Happee on hävinnyt kaksi viimeistä kotiotteluaan melko rumin lukemin. Joukkue on neljäntenä ja taistelee edelleen pudotuspelien kotiedusta.