Liigat

Classic marssi tylysti välieriin, rytkeen alle jäänyt TPS tukalassa tilanteessa

23.03.
2018
Liigat

Tampereen Classicin matka jatkuu Salibandyliigan välierissä. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Perjantai-iltan tarjosi puolivälieräotteluita sekä miesten että naisten Salibandyliigasta. Espoossa tamperelainen Classic lähetti Oilersin kesälomalle.

Edelleen ilman varsinaisen peliajan tappioita tällä kaudella oleva Classic selvitti puolivälieräsarjan ”Öljymiehiä” vastaan suoraan neljässä pelissä. Perjantaina hallitsevat mestarit hakivat ratkaisevan voiton maalein 6–10.

Classic avasi maalihanat vajaan viiden minuutin pelin jälkeen, kun espoolaisen salibandyn kasvatti Jussi Piha iski lukemat 0–1:een. Alun maalista huolimatta molempien joukkueiden päät pysyivät puhtaina loppuerän ajan.

Toisessa Classic repi jo ratkaisevan tuntuista johtoa. Hurjassa vireessä ollut Sami Johansson toimi ensin arkkitehtinä ja pääsi lopulta itsekin maalintekoon, kun hän viimeisteli 1–5-lukemat tulostaululle.

Joonas Pylsyn muutti vierasjohdon 3–7:ään ajassa 47.39, mutta Oilers sisuuntui vielä taistelemaan. Casper Pfitznerin ja Ilari Talvitien nopeat osumat tekivät viimeisistä minuuteista vielä jännittävät.

Kolmatta erää oli jäljellä kolme minuuttia, kun Onni Piiparinen pääsi nautiskelemaan Severi Korhosen poikittaissyötön Classicin verkkoon ja nosti espoolaiset maalin päähän.

Siihen kiri kuitenkin kuihtui. Mikko Leikkanen pääsi karkaamaan Oilers-puolustukselta ja laukoi pallon tarkasti takaylänurkkaan, ja hetkeä myöhemmin Johansson ja Vänttinen löivät viimeiset naulat arkkuun.

Tehoilla 2+3 juhlinut Johansson oli ottelun tehokkain perjantai-iltana.

Ottelutilastot

Turun Palloseuran ja Jyväskylän Happeen välinen puolivälieräsarja jatkui Turun Kupittaalla. TPS pelaa jatkossa selkä seinää vasten, sillä 3–9-vierasvoiton hakenut Happee siirtyi otteluvoitoissa 3–1-johtoon.

Ottelu sai erittäin vauhdikkaan alun, kun reilussa kahdessa minuutissa tilanne oli 2–1 turkulaisille.

Toisessa erässä Joonas Koskinen laukoi TPS:n 3–2-johtoon nopeasti Happeen tasoituksen jälkeen. Jyväskyläläiset vastasivat sitäkin vauhdikkaammin, kun Eemil Ukkonen käänsi taidokkaasti pallon kantista Jami Manniselle, joka tasoitti puntit.

Erän lopussa Petri Kauko iski osuman, josta käynnistyi Happeen nousu kohti voittoa. Kolmannessa erässä hirviryhmä rytki TPS:ltä jalat alta. Paul Kotilainen avasi päätöserässä maalihanat.

1+2-tehot perjantaina saldonnut Ukkonen pääsi itse viimeistelemään, kun pelikellossa oli jäljellä kuusi minuuttia.

Kauko, Kotilainen ja aivan lopussa vielä Janne Hoikkanen pääsivät kaikki kertaalleen vielä pöytäkirjaan maaliensa myötä. Peter Kotilainen ylsi Kaukon (2+1) ja Ukkosen tapaan kolmeen tehopisteeseen syöttämällä Happeen osumista kolme.

Sarja on ensimmäisen kerran katkolla Happeelle sunnuntaina Jyväskylässä.

Ottelutilastot
Anssi Koskisen ottelukuvat

Jyväskylän Happee juhli vierasryötöä Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

Naisten Salibandyliigan puolivälierät käynnistyivät yhdellä ottelulla perjantaina, kun Tampereen Classic ja Lappeenrannan NST kohtasivat. Runkosarjan voittanut Classic ei antanut vieraille armoa, vaan hoiti avauspelin 10–1-murskalukemin.

Illan tehokkain oli ykkösketjun laidalla viilettänyt Kristiina Kauppila 1+3-tehoillaan. Kauppila syötti joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia avauserässä ja teki itse kolmannen. Katri Luomaniemen maalilla tamperelaiset johtivat jo 5–0 ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen.

Tahti hieman rauhoittui kahdessa jälkimmäisessä erässä, vaikkakin Eliisa Alanko sai hattutempun täyteen jo ajassa 20.31.

NST:n ainoan maalin iski Nita Heino. Lappeenrantalaisten maalivahti Minna Paasulle kirjattiin ottelussa peräti 44 torjuntaa.

Sarja jatkuu niin ikään sunnuntaina.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen