Liigat

Classic voiton päässä välieristä, Steelers säilymisestä – katso keskiviikon tulokset

21.03.
2018
29 Kommenttia
1
Liigat

Juha Kivilehto ja Classic saavat olla tyytyväisiä tässä vaiheessa. Kuva: Juhani Järvenpää.

Miesten Salibandyliigan puolivälierissä Classic voitti Oilersin lukemin 6-3. Playouteissa puolestaan Steelers oli Kooveeta parempi maalein 7-5.

Ottelun avauserässä Classic oli niukasti niskan päällä, joskin pelaaminen oli suhteellisen tarkkaa. Oilers pystyi ajoittain pysymään pitkiäkin jaksoja pallossa luoden 20-minuuttisen aikana muutaman vaarallisen tilanteen. Enemmän tilanteita loi kuitenkin Classic, mutta aivan huippuvaarallisille tonteille sekään ei useasti päässyt. Oilersin kannalta synkkä reipas puoliminuuttinen sattui aikavälillä 8:43-9:16, kun ensin Joonas Pylsy unohdettiin maalin eteen ja sen jälkeen Jussi Piha tuikkasi Sami Johanssonin laukauksen paluupallon maaliin. Näissä 2-0 -lukemissa siirryttiin myös erätauolle.

Toisessa erässä Classic onnistui kahdesti ennen erän puoliväliä, kun ensin Eetu Sikkinen lisäsi johdoksi 3-0 ja sen jälkeen Eemeli Salin suti reboundin verkkoon ylivoimalla. Tämän jälkeen Oilers piristyi hetkellisesti ja saikin luotua maalipaikkoja tamperelaisten päätyyn. Kuparinen rikkoutui kun oli pelattu tasan 31 minuuttia. Casper Pfitznerin taidokas yksilösuoritus toi espoolaiset kolmen maalin päähän.

Päätöserässä maaleja tehtailtiin vuorotahtiin. Ensin Atte Eronen siirsi kotijoukkueen 5-1 -johtoon, mutta minuutin kuluttua Severi Korhonen kavensi. Ajassa 49:03 Lassi Vänttinen pelasi Salinin rauhassa maalintekoon.

Ajassa 53:37 nähtiin erikoinen tilanne, kun toinen ottelun tuomareista pyöräytti lähetyskuvan mukaan nilkkansa. Molempien joukkueiden huoltajat kävivät paikkailemassa häntä ja lopulta peliä pystyttiinkin jatkamaan sen jälkeen, kun nilkka oli tukevasti teipattu.

Oilers yritti kavennusta vielä kuudella viittä vastaan ja onnistuikin kertaalleen Jesperi Lindforsin toimesta. Classic nappasi kuitenkin kolmen maalin erolla puolivälieräsarjan kolmannen voittonsa. Välieräpaikka irtoaa neljällä voitolla.

Hämeenlinnassa Steelers aloitti räväkästi, kun se takoi avauserässä taululle jo 4-0 -johdon. Maaleja syntyi tasaiseen tahtiin. Reippaan kahden minuutin pelin jälkeen Timo Johansson vei isännät 1-0 -johtoon. Kahdeksan minuutin tienoilla Nico Jonaeson jatkoi tästä ja Valtteri Niemi onnistui kahdesti maalaten erän 12. ja 18. peliminuutilla.

Toisessa erässä parempi oli Koovee. Ensin Perttu Koljonen ampui ylivoimalla pelin lukemiin 4-1 ja vielä ennen erän loppua ajassa 39:45 Samuli Salomaa ampui niin sanotun pukukoppimaalin vieraille. Näin kolmanteen erään lähdettiin Steelersin johtolukemissa 4-2.

Päätöserän alkupuolella Steelers menetti johtoasemansa, kun Koovee tuli Riku Reunamäen ja Teemu Suomalaisen maaleilla tasoihin. Ajassa 49:31 Timo Johansson vei kuitenkin hämeenlinnalaiset taas johtoon.

Vapauttavan 6-4 -osuman iski Jonaeson ylivoimalla ajassa 52:26. Steelersin Ville Lastikka osui tyhjään rysään loppuhetkillä ja Kooveen Jasse Kuusisto kavensi ilman maalivahtia, mutta voimasuhteet eivät enää muuttuneet.

Näin Steelers nappasi tärkeän voiton ja johtaa sarjaa nyt 2-1. Sarja pelataan paras viidestä -systeemillä, eli Steelers voi varmistaa liigapaikkansa lauantaina Tampereella.

Miesten Salibandyliigan puolivälierät:
18:30 Classic-Oilers 6-3 (Voitot 3-0)

Miesten Salibandyliigan playout:
18:30 Steelers-Koovee 7-5 (Voitot 2-1)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila