Divarit

Divarin finalistit selvillä – Loviisan Tor ja Porin Karhut kohtaavat huipennuksessa

18.03.
2018
42 Kommenttia
3
Divarit

Loviisan Tor nähdään Divarin finaaleissa. Kuva: Esa Takalo

Loviisan Tor ja M-Team kohtasivat sunnuntaina Divarin välierien toisessa osaottelussa Loviisassa. Loviisan Tor eteni Divarin finaaliin Peik Salmisen iskettyä jatkoaikaratkaisun ajassa 73.45.

Tor sai otteluun hyvän alun ja johti ensimmäisen erän jälkeen 2-0 Nicolas Malmbergin ja Julle Sumenin osumilla. Toisen erän ainokaisesta vastasi vieraiden Timo Elomaa, joten kolmanteen erään mentiin luvuissa 2-1.

Peik Salminen löi Torin 3-1-johtoon ennen viimeistä kymppiä, mutta Mikko Pasanen kuittasi minuuttia myöhemmin. M-Team iski tasoituksen ajassa 58.32, mutta Salmisen jatkoaikamaali varmisti Torin 4-3-voiton. Salminen oli myös kotijoukkueen ykköshahmo kahdella maalillaan.

Loviisan Tor eteni Divarin finaaleihin kahdella jatkoaikavoitolla.

Karhut isännöi NST:tä sunnuntain toisessa Divarin välieräottelussa. Karhut voitti pelin kotikentällään maalein 7-5 ja eteni Divarin finaaleihin Loviisan Torin vastustajaksi otteluvoitoin 2-0.

Karhut sai kamppailuun unelmastartin, kun Eero Vanhatalo (1.42), Ville Salonen (1.54) ja Petteri Santi (2.06) veivät kotijoukkueen 3-0-johtoon nopeassa tahdissa. NST käytti tuossa tilanteessa aikalisän ja Ville Nilosaari korvasi Jarkko Monthanin maalin suulla.

NST kavensi kertaalleen ensimmäisessä erässä ja tuli maalin päähän toisen erän alussa. Tomi Jerkku vei seuraavaksi kahden maalin johtoon, mutta Joonatan Kovasen ja Risto Töllikön maalit varmistivat, että kolmanteen erään mentiin tasatilanteessa.

Kalle Santanen vei kotijoukkueen 5-4-johtoon kolmoserän alussa. Vähän ennen erän puoliväliä Karhujen Eero Harjula sai punaisen kortin vaarallisesta pelistä ja NST pääsi ylivoimalle. Arto Vainikainen iski vieraiden tasoituksen ajassa 52.16.

Benjamin Lepola laittoi ratkaisijan viitan hartiolleen viimeisellä vitosella. Karhut-hyökkääjä osui ajassa 56.54 ja 57.50, joten kotijoukkue ampaisi kahden maalin johtoon, jota se ei menettänyt. Lepola oli samalla ottelun maaliahnein pelaaja.

Divarin finaalit pelataan paras viidestä -systeemillä. Divarin voittaja nousee Salibandyliigaan ja kakkonen karsii playoutien häviäjää vastaan.

Divarin välierät:
Loviisan Tor-M-Team 4-3 ja. Ottelutilastot Loviisa eteni finaaleihin otteluvoitoin 2-0.
Karhut-NST 7-5 Ottelutilastot Karhut eteni finaaleihin voitoin 2-0.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen