Ennakkosuosikki kesti paineet – nämä joukkueet pelaavat Divarin välierissä

NST nappasi maalin voiton. Kuva: Markku Taurama.

NST nappasi maalin voiton. Kuva: Markku Taurama.

Lappeenrannan NST kesti runkosarjan voittajalle sysätyt ennakkosuosikin paineet miesten Divarin playoffeissa. Joukkue eteni välieriin voittamalla ratkaisevan kolmannen puolivälieräkamppailun Josbaa vastaan lukemin 6-5.



Ottelun avauserässä Ere Laitimo vei NST:n 1-0 -johtoon. Erän NST:n loppupuolella Samuli Huppuselle vislattiin 5+20 minuutin rangaistus punaisen kortin ja PR1-merkinnän saattelemana. Ensimmäisenä tuon vitosen aikana onnistui kuitenkin Risto Töllikkö vieden alivoimalla NST:n kahden maalin johtoon.



25 sekuntia ennen erätaukoa Josba kuitenkin kavensi ylivoimalla ja osui vielä toistamiseenkin saman rangaistuksen aikana, kun toista erää oli pelattu 17 sekuntia. Ennen toisen erän puoliväliä Ville Alkki ja Petteri Puustinen osuivat reippaan minuutin sisään ja NST johti jälleen kahdella maalilla.

Josba otti aikalisän, mutta Juuso Kekki jatkoi kotijoukkueen maalitehtailua sen jälkeenkin. Markus Otrosen laukaus etukulmaan toi kuitenkin Josban lähemmäs. Enempää osumia ei enää toisen erän aikana nähty.

Kolmatta erää pelattiin maaleitta pitkään, mutta ajassa 54:44 Eetu Kuittinen kavensi ja reipas kaksi minuuttia myöhemmin Otrosen illan toinen tasoitti pelin lukemiin 5-5. Kylmää vettä tuli niskaan kuitenkin jo 11 sekuntia myöhemmin, kun Konsta Koskimies runnoi NST:n taas johtoon.

Raivokkaasta yrityksestään huolimatta Josba ei onnistunut tasoittamaan kuudella viittä vastaan ja NST eteni välieriin. Välierissä NST kohtaa Porin Karhut.

Tänään ratkesi myös toinen Divarin puolivälieräsarja, kun Loviisan Tor voitti niin ikään äärimmäisen tasaisessa ottelussa SB Vaasan lukemin 2-1 ja näin ollen koko sarjan samoin lukemin. Voittomaalin iski kolmannen erän loppupuolella lähivaparista Jere Jokinen. Tor kohtaa välierässä M-Teamin.

Näin ollen Divarin voittaja tulee kevään mittaan löytymään nelikosta NST, Karhut, M-Team ja Loviisan Tor.

Miesten Divarin puolivälierät:
18:30 NST-Josba 6-5 (NST välieriin voitoin 2-1)
19:00 Loviisan Tor-SB Vaasa 2-1 (Tor välieriin voitoin 2-1)

39 comments

  1. Nst – Josba ja loviisa – vaasa on pakko sanoa että heikommat menivät jatkoon, mutta maalit lasketaan.

  2. Uskon että karhut voittaa. Ainoa nousujohteinen joukkue joka parantaa peli peliltä.

  3. Joensuun suunnalla kesällä olin, mutta värväreitä ei näkynyt. Ehkä yhtä kovaa pelaajaa tuo joukkue olisi vielä kaivannut.

  4. NST-Josba -matsista päällimmäisenä jäi mieleen nämä jutut: 1. Huppusen punainen kortti oli tilanne, josta jonain toisena päivänä olisi voinut selvitä kakkosella. 2. NST:ltä puuttui tappajan vaisto. Kahdesti kahden maalin johdossa päästettiin kavennus puoli-ilmaiseksi. 3. Upeasti pelannut Josba olisi ansainnut enemmän. 4. NST:n on nostettava tasoaan, mikäli haluavat olla mukana vielä viikon kuluttuakin.

  5. Osaako joku sanoa miten Divarin välierien runkopelipäivät menevät? Kiitos etukäteen

  6. Tuleeko vaasa koskaan voittamaan yhtään pudetuspeli sarjaa tällä vuosikymmenellä? 99% todennäköisyydellä ei

  7. On tuo Vaasa kyllä pettynyt. Huippu valmentaja, hyvät pelaajat, mutta ei vaan voita millään tärkeissä paikoissa. Missä vika Leino ?

  8. Nyt niillä plusmiinustilastojen voitolla jaksaa taas reenata koko pitkän kesän… Kun ei riitä niin ei riitä

  9. Vaasan puolustuskalusto on liian heikko että joukkue voisi pelata korkeimmista sijoista. Loviisalla taas niin kapea ja raskastekoinen materiaali että ei taatusti kestä montaa lyhyessä ajassa pelattavaa sarjaa. Itse uskon että Nst-Karhut sarjan voittaja on vahvoilla nousun suhteen.

  10. Parissa pelissä kävin jos olisi seura löytynyt samalla, ei värväreitä niissäkään näkynyt niin jätin siihen. Arvokkuus olisi mennyt jos liian läpinäkyvästi olisi vielä yrittänyt. Tuosta syystä en ensi kaudelle enää uudelleen yritä. Seurailen nyt tämän kauden kuitenkin lajia miten näissä peleissä käy.

  11. Ei varmaan kestä. Tässäkin sarjassa huomasi että hyytyi loppua kohden😂

  12. Olisit nyt hyvä mies nielaissut ylpeytesi, ottanut yhteyttä ja vienyt joukkueen SM-sarjaan.
    En tajua eikä onneksi tarvitsekaan..

  13. Ketkä hyytyivät loppua kohden? Vaasa, Josba,,,Eiköhän nyt ensin pelata niin katsotaan kuinka käypi. Tuo saba kun on muutakin kuin kovaa rajaamista kenttää ympäri, kun tarkoitus on saada pallo maaliin. Viimeistään viikon päästä ollaan taas pikkuisen viisaampia.

  14. Divarin välierät siis: NST-Karhut, M-Team-Tor
    Todella vaikea sanoa, miten käy. NST-M-Team finaalilla kai pienimmät kertoimet? Ja NST kuitenkin todennäköisin suora nousija. Tosin jos saa kohtuullisen kertoimen; veikkaan Loviisan Toria nousijaksi.

  15. Toisesta semifinaalista on tulossa suht ”lungisti” pelaavan joukkueen kohtaaminen sillä huhujen mukaan kummallakaan ei ole haluja nousta liigaan. Pahimmassa tapauksessa kausi kestää vielä pitkälle 🙂

  16. Kaikki käy. Mutta pääkaupunkiseudulla tarpeeksi liigajoukkueita. Joten M-Teamin nousua en toivo. Loviisa olisi mukava taas nähdä liigassa. Tai jos Karhut nousee. Tulisi ainakin Salbasta muutama pelaaja Poriin. Näin luulisin. Ja joukkue vahvistuisi. Jännät pelit tulossa.

  17. Eiköhän Josba jo silloin viimeisinä liigavuosina luottanut junioreihin tulevaisuuden visioissa ja näihin aikoihin jo liigan finaalit piti edellisen puheenjohtajan tavoitteissa olla jos oikein muistan heidän potentiaalin turvin. Todellisuudessa maalinteko joukkueen ongelma ollut ja tulos jäänyt heikoksi näinä divarivuosina.

  18. Jomalla pesäpallojoukkueella oli urheilulehden vanhan jutun mukaan sama tilanne kuin Josballa eli eräs henkilö seurassa oli ehdottanut nuorennusleikkausta seuraan, mutta se ei heille sopinut ja tämän ehdottaneen henkilön poikakin oli ilmeisesti Kipaan joutunut pelaamaan. Eli Josba toisin valitsi ja tämä voi olla syy miksi joku pelaaja päinvastaisesti kuin pesäpallossa eli vanhempien pelaajien vaikeampi sinne päästä.

  19. Minullekin tuli tunne että minua ajettiin erääseen toiseen seuraan. En selvittänyt oliko näin juuri siitä syystä etten halunnut liian epätoivoinen olla. Jos yhteen tai jos se ei onnistu voi joku toinen olla varalla, jos sekään ei onnistu ja tietää että kolmas on vaihtoehto, niin ehkä pidin itseäni liian ylpeänä että vasta kolmanteen vaihtoehtoon pääsisin.

  20. Meni niinku ennakkoon tiedettiin Loviisa vaasa sarja. Yli vertaiset +/- tilaston haltijat Saaristo, Järvinen ja Nylund vaatimattomat -2 eilen. Ei huonosti.

  21. Ennen Tor- Vaasa ottelua muutamat vaasalaiskommentit sos.mediassa lyttäsivät Torin pelaajia ja olivat takuuvarman Vaasalais voiton kannalla..No nyt sitten voidaan todeta jotta se oli Sb Vaasa joka lähti rantapallojen kera yön pimeyteen kohti lakeuksia jonka jälkeen siintävät Vaasan kirkkaat valot….SB Vaasa on upea joukkue mutta se löysi parempansa eilen ja siihen teidän muutaman kannattajan on nyt vaan tyydyttävä.
    ME Torin kannattajat tulemme nauttimaan loppukaudesta täysin rinnoin sillä joukkueemme on jo voittaja vaikka nyt vasta tosipelit vasta alkavat..Ps. oli muuten hurja tunnelma eilen hallissa ..varsinkin 3:erä pelattiin aikamoisessa huutomyrskyssä..jep..jep

  22. Ei ole muuten Vaasa päässyt vielä kertaakaan ensimmäisestä parista jatkoon. Tarttisko tehä jotain???

  23. Varmaan ihan liigasta divariin ne kolmosvaihtoehdotkin sinulla eli kyseessä hyvä peluri jos arvaukseni menee oikein eikä ihan huonoja liigaseurojakaan vaan sieltä kärjestä?

  24. Kyllä siinä varmaan pari kolme seuraa olisi voinut olla siinäkin vaihtoehdossa, mutta en niitä selvittänyt. Tiedä vaikka Kivilehtokin sai sillä pelipaikan Suomesta kun en noita selvittänyt? Tälläistä tämä välillä joskus se oma ykkönen ei ehkä statukseltaan vaihtoehdoista sillä hetkellä paras ja kakkonen ja kolmonen voi olla parempiakin.

  25. Ei ihme jos ykkösvaihtoehto tuossa tilanteessa epäonnistui, jos sen resurssit vaikka pienet rekrytointeihin? Sikäli vinkiksi että järjestys kannattaa vaihtaa jos vielä jatkaisit. Ensin sen hetken suurseurat ellei kunnon nousuprojekti divariseuralla.

  26. Tosiaan niin kuin kommentoin visiot eräällä divari seuralla olleet suuret eli se saattanut harhaanjohtaa. Jos mediassa ei enää noita uutisoida tuskin se ainakaan enää houkuttaa.

  27. Meinasitko harmi vielä pitkäänkin keskustella itsesi kanssa, kun muut ei lämpene jutulle?

  28. Harmi, että olet ”näkymätön Väänänen” et siis Tatu Väänänen. Eiko ole balsseja ottaa asiaa itse esille, että voisit olla mielestäsi potentiaalinen pelaaja Josballe. Ei sielläkään kristallipalloa löytyne, joten MOLliinko pitäisi pelaajahakemus seurojen laittaa? Shame you!

  29. Että harmi on vaikka Eetu Sorvali ja tulisi Josbaan ja Puska jäisi myös.

  30. Olisiko optimaalisin tilanne ollut Josballe aiemmin ja nytkin hakea liigavuosien ykköskenttää Könönen-Väänänen-Puska. Toinen sitten Sorvalin ympärille nuorista koottu kenttä.

  31. Huhut kertoo, että Josban pajatso olisi valitettavasti jälleen tyhjenemään päin – ja nimenomaan sieltä terävimmästä päästä. Tämä on tietysti ymmärrettävää, koska liiganousua ei tänäkään vuonna tapahtunut, ja osa pelaajista ei halua jäädä enää Divariin pyörimään.

    Milloinkahan Joensuun alueella oikeasti tajuttaisiin, että yhteen hiileen puhaltaminen voisi mahdollistaa yhden joukkueen nousun liigakentille?

  32. Olisiko Kipasta esim. hyviä paikkaajia. Muistan Josban sivuilla voi olla yli kymmenenkin vuotta sitten joku kirjoitti tavoitteeksi että oman alueen parhaat saataisiin koottua yhteen. Todennäköisempää varmaan omia junioreita sinne tulee.

  33. Vahvalta näyttää, että Loviisan konkarit ja nuoret lupaukset nauttivat torbjörnin nimikko olutta pytystä keväällä!