Divarit

Ennakkosuosikki kesti paineet – nämä joukkueet pelaavat Divarin välierissä

13.03.
2018
39 Kommenttia
1
Divarit

NST nappasi maalin voiton. Kuva: Markku Taurama.

Lappeenrannan NST kesti runkosarjan voittajalle sysätyt ennakkosuosikin paineet miesten Divarin playoffeissa. Joukkue eteni välieriin voittamalla ratkaisevan kolmannen puolivälieräkamppailun Josbaa vastaan lukemin 6-5.



Ottelun avauserässä Ere Laitimo vei NST:n 1-0 -johtoon. Erän NST:n loppupuolella Samuli Huppuselle vislattiin 5+20 minuutin rangaistus punaisen kortin ja PR1-merkinnän saattelemana. Ensimmäisenä tuon vitosen aikana onnistui kuitenkin Risto Töllikkö vieden alivoimalla NST:n kahden maalin johtoon.



25 sekuntia ennen erätaukoa Josba kuitenkin kavensi ylivoimalla ja osui vielä toistamiseenkin saman rangaistuksen aikana, kun toista erää oli pelattu 17 sekuntia. Ennen toisen erän puoliväliä Ville Alkki ja Petteri Puustinen osuivat reippaan minuutin sisään ja NST johti jälleen kahdella maalilla.

Josba otti aikalisän, mutta Juuso Kekki jatkoi kotijoukkueen maalitehtailua sen jälkeenkin. Markus Otrosen laukaus etukulmaan toi kuitenkin Josban lähemmäs. Enempää osumia ei enää toisen erän aikana nähty.

Kolmatta erää pelattiin maaleitta pitkään, mutta ajassa 54:44 Eetu Kuittinen kavensi ja reipas kaksi minuuttia myöhemmin Otrosen illan toinen tasoitti pelin lukemiin 5-5. Kylmää vettä tuli niskaan kuitenkin jo 11 sekuntia myöhemmin, kun Konsta Koskimies runnoi NST:n taas johtoon.

Raivokkaasta yrityksestään huolimatta Josba ei onnistunut tasoittamaan kuudella viittä vastaan ja NST eteni välieriin. Välierissä NST kohtaa Porin Karhut.

Tänään ratkesi myös toinen Divarin puolivälieräsarja, kun Loviisan Tor voitti niin ikään äärimmäisen tasaisessa ottelussa SB Vaasan lukemin 2-1 ja näin ollen koko sarjan samoin lukemin. Voittomaalin iski kolmannen erän loppupuolella lähivaparista Jere Jokinen. Tor kohtaa välierässä M-Teamin.

Näin ollen Divarin voittaja tulee kevään mittaan löytymään nelikosta NST, Karhut, M-Team ja Loviisan Tor.

Miesten Divarin puolivälierät:
18:30 NST-Josba 6-5 (NST välieriin voitoin 2-1)
19:00 Loviisan Tor-SB Vaasa 2-1 (Tor välieriin voitoin 2-1)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila