Maajoukkueet

Entinen huippupelaaja Tiia Ukkonen nimitettiin Suomen naisten joukkueenjohtajaksi

24.03.
2018
0 Kommenttia
1
Maajoukkueet

Tiia Ukkonen pelasi Suomen paidassa yli sata naisten maaottelua. Arkistokuva: Salibandyliitto

Suomen naisten salibandymaajoukkue saa uuden joukkueenjohtajan, kun Kaarina Salomaa väistyy tehtävästä. Hänet korvaa entinen maajoukkuekapteeni Tiia Ukkonen.

Ukkonen päätti pitkän ja menestyksekkään pelaajauransa kevääseen 2016, jolloin hänen edustamansa Lappeenrannan NST voitti Suomen mestaruuden.

Sen jälkeen Ukkonen on työskennellyt Salibandyliigassa pelaavan PSS:n valmennusryhmässä.

126 maaottelua ja yli 200 Salibandyliiga-ottelua pelannutta Ukkosta haastateltiin Salibandyliiton sivuilla. Hän kertoi ottavansa uuden haasteen vastaan innolla.

– On mielenkiintoiset fiilikset. Kun uutta tehtävää tarjottiin ja hetken mietin, en osannut kieltäytyä. Tiedostan, että kyseessä on vastuullinen rooli, Ukkonen kommentoi Salibandyliiton sivuilla.

Hän kertoi, että Salomaa auttaa alkuun pääsyssä. Joukkueenjohtajalla riittää töitä, mutta Ukkonen uskoo pelaajataustasta olevan hommassa hyötyä.

– Pyrin olemaan järjestelmällinen ja suunnittelemaan asioita mahdollisimman paljon etukäteen. Muuten hiljaisen ja näkymättömän työntekijän. Uskon, että onnistun sitä paremmin, mitä huomaamattomampi minun rooli on ulospäin.

– Varmaan ottelutapahtumiin ja ottelupäiviin liittyviä asioita pelaajan näkökulmasta. Kapteenina toimiessani minulla oli hyvää yhteistyötä joukkueenjohtajien ja valmentajien kanssa. Sekin on tiimityötä, joissa molempien näkemyksiä pitää kuunnella. Kapteeniston ja miksei muidenkin pelaajien näkemykset ovat tärkeitä. Joukkueenjohtaja toimii tässä rajapinnassa.

Linkki:
Tiia Ukkosen haastattelu Salibandyliiton sivuilla

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen