Liigat

EräViikingit punnersi puolivälieräsarjan Indiansia vastaan seitsemänteen otteluun

28.03.
2018
Liigat

EräViikingit ei päästänyt Indiansia välieriin. Kuva: Juhani Järvenpää.

Miesten Salibandyliigan puolivälierissä Indians ja EräViikingit kohtasivat kuudetta kertaa. EräViikingit voitti Otahallilla pelatun ottelun lukemin 6-4. Näin ollen ratkaisu nähdään vasta seitsemännessä pelissä pitkäperjantaina.

Ottelun avauserässä EräViikingit nappasi kuskin paikan melko vakuuttavasti. Reippaan kolmen minuutin kohdalla Miko Kailiala viimeisteli lähivaparista Jani Kukkolan syötöstä ErVin avausosuman. Nelisen minuuttia myöhemmin Roni Laasonen onnistui yllättämään Indians-vahti Mikko Kirvesniemen toistamiseen.

Vasta ylivoimalla syntyneen, Tuomas Iiskolan viimeistelemän ErVin 3-0 -osuman jälkeen Indians alkoi saada oikeastaan millään tavalla pelin juonesta kiinni. Muun muassa Janne Jaanuksella oli oma tonttinsa vielä ennen erätaukoa. Vieraiden nolla kuitenkin piti ja erä meni selvästi niin pelillisesti kuin numeroiden valossa ErVin nimiin.

Toisessa erässä hienokseltaan niskan päällä oli Indians. Heti erän alussa kevään komeetta Kaarlo Mahlberg löysi Teemu Venäläisen, joka sivalsi 3-1 -kavennuksen. Vaikka Indians oli pallollisempi osapuoli, ei se saanut kuitenkaan huippuvaarallisia paikkoja juurikaan luotua. Se sai kuitenkin myös pidettyä ErVin pidempiä jaksoja irti pallosta ja sitä kautta rakennettua hallintaa itselleen.

Kolmannen erän viidennellä minuutilla Jani Kukkola malttoi kauniisti ja latasi peiton ohi pallon etukulmasta sisään. Heti 4-1 -johto-osuman perään Indians nappasi hyökkäyspäässä riiston ja rakensi kauniin kavennusmaalin, jonka viimeistelijänä toimi Heikki Iiskola. Taas kolisi nopeasti, kun ErVi-puolustaja Ossi Jalosen tiukka kanttilaukaus löysi tiensä Indians-maalin takanurkkaan.

Maalien myötä peli avautui jonkin verran ja sitä kautta myös tilanteita syntyi enemmän. Indiansin Kirvesniemi ja ErVin Santtu Strandberg joutuivatkin venymään seuraavien minuuttien aikana muutamiin erinomaisiin pelastuksiin.

Ajassa 55:10 Heikki Iiskola löysi kuudella neljää vastaan Valtteri Kainulaisen, joka latasi pallon takanurkkaan. Heti seuraavassa vaihdossa ErVi-puolustus sekoili pallon kanssa Indiansin hyvän karvauksen alla. Pallo päätyi Mahlbergille, joka puttasi ”Heimon” maalin päähän.

Minuutti myöhemmin ErVin ykköskenttä iski taas, kun Lauri Kapanen pelattiin läpi. Kokenut laituri näytti syöttävänsä takatolpille, mutta ampuikin pallon etukulmasta sisään. Enempää maaleja ei nähty ja näin ollen sarja on tasan 3-3.

Voittajajoukkueen tehokkaimmat olivat tehoin 1+2 onnistuneet Miko Kailiala ja Tuomas Iiskola. Kaarlo Mahlberg oli Indiansin tehomies pistein 1+1.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila