EräViikingit punnersi puolivälieräsarjan Indiansia vastaan seitsemänteen otteluun

EräViikingit ei päästänyt Indiansia välieriin. Kuva: Juhani Järvenpää.

EräViikingit ei päästänyt Indiansia välieriin. Kuva: Juhani Järvenpää.

Miesten Salibandyliigan puolivälierissä Indians ja EräViikingit kohtasivat kuudetta kertaa. EräViikingit voitti Otahallilla pelatun ottelun lukemin 6-4. Näin ollen ratkaisu nähdään vasta seitsemännessä pelissä pitkäperjantaina.

Ottelun avauserässä EräViikingit nappasi kuskin paikan melko vakuuttavasti. Reippaan kolmen minuutin kohdalla Miko Kailiala viimeisteli lähivaparista Jani Kukkolan syötöstä ErVin avausosuman. Nelisen minuuttia myöhemmin Roni Laasonen onnistui yllättämään Indians-vahti Mikko Kirvesniemen toistamiseen.

Vasta ylivoimalla syntyneen, Tuomas Iiskolan viimeistelemän ErVin 3-0 -osuman jälkeen Indians alkoi saada oikeastaan millään tavalla pelin juonesta kiinni. Muun muassa Janne Jaanuksella oli oma tonttinsa vielä ennen erätaukoa. Vieraiden nolla kuitenkin piti ja erä meni selvästi niin pelillisesti kuin numeroiden valossa ErVin nimiin.

Toisessa erässä hienokseltaan niskan päällä oli Indians. Heti erän alussa kevään komeetta Kaarlo Mahlberg löysi Teemu Venäläisen, joka sivalsi 3-1 -kavennuksen. Vaikka Indians oli pallollisempi osapuoli, ei se saanut kuitenkaan huippuvaarallisia paikkoja juurikaan luotua. Se sai kuitenkin myös pidettyä ErVin pidempiä jaksoja irti pallosta ja sitä kautta rakennettua hallintaa itselleen.

Kolmannen erän viidennellä minuutilla Jani Kukkola malttoi kauniisti ja latasi peiton ohi pallon etukulmasta sisään. Heti 4-1 -johto-osuman perään Indians nappasi hyökkäyspäässä riiston ja rakensi kauniin kavennusmaalin, jonka viimeistelijänä toimi Heikki Iiskola. Taas kolisi nopeasti, kun ErVi-puolustaja Ossi Jalosen tiukka kanttilaukaus löysi tiensä Indians-maalin takanurkkaan.

Maalien myötä peli avautui jonkin verran ja sitä kautta myös tilanteita syntyi enemmän. Indiansin Kirvesniemi ja ErVin Santtu Strandberg joutuivatkin venymään seuraavien minuuttien aikana muutamiin erinomaisiin pelastuksiin.

Ajassa 55:10 Heikki Iiskola löysi kuudella neljää vastaan Valtteri Kainulaisen, joka latasi pallon takanurkkaan. Heti seuraavassa vaihdossa ErVi-puolustus sekoili pallon kanssa Indiansin hyvän karvauksen alla. Pallo päätyi Mahlbergille, joka puttasi ”Heimon” maalin päähän.

Minuutti myöhemmin ErVin ykköskenttä iski taas, kun Lauri Kapanen pelattiin läpi. Kokenut laituri näytti syöttävänsä takatolpille, mutta ampuikin pallon etukulmasta sisään. Enempää maaleja ei nähty ja näin ollen sarja on tasan 3-3.

Voittajajoukkueen tehokkaimmat olivat tehoin 1+2 onnistuneet Miko Kailiala ja Tuomas Iiskola. Kaarlo Mahlberg oli Indiansin tehomies pistein 1+1.

Ottelutilastot

31 comments

  1. Niin hyvä oli yritys syötellä erviläisillä Espoo jatkoon, ei riittänyt, parempi yritys ens kerralla. Meikäläisen ennustuslahjat todettu heikoksi, no ei voi mitään… seiska pelistä en sano mitään. Ervin kakkonen oli kyllä heikko.

  2. Taas aika pienillä eroilla mentiin, mutta pakko kyllä sanoa että blondilla tuomarilla ei kyllä pitäisi olla asiaa pleijareihin. Nyt kyllä hajosi kantti pelin lopussa molemmilta punasen joukkueen pelaajilta.

    Sääli, mutta pääseepähän katsomaan kuuluisan GameSevenin 🙂

  3. Jäi tuomareilta viheltämättä Kapaselle päivänselvä jäähy lopussa ja pari minsaa myöhemmin sama kaveri ratkaisee pelin. Ei näin.

  4. Toivottavasti kaksikko ei ole seiskapelissä. Varmaan molemmat joukkueet toivois sitä..

  5. Dumarit tasoitti, kun päästivät inkkarit mukaan heppoisella jäähyllä, niin sit selkeä viheltämättä.

  6. Nyt on hieno haaste PK-seudun salibandyväelle. Game 7 Vantaalla jossa vastakkain Helsingin ja Espoon joukkueet. Jos nyt ei saada hallia täyteen, niin saa PK-seudun salibandyväki hävetä.

    Eipä sillä, itse menen perjantaina useampaankin peliin, mutten tuohon peliin.

  7. Yle otti game sevenin näyttääkseen, mikä saattaa laskea yleisömäärää. Itsekin oli jo melkein päättänyt maksaa seutulipun hinnan, mutta taidan katsella kotisohvalta sittenkin.

  8. Sorry skeptisyys, mutta eiköhän mee häpeän puolelle. Jos nyt 7hunttia menis rikki

  9. Salibandyliitto/ETV
    @SSBLETV
    Puolivälieräsarjan Game Sevenin erotuomareina Janne Sjögren ja Thomas Ellis. #salibandy

    ONNEKSI!!!! Tuo heviletti ja härski pitää saada hemmetin kauas liigasählystä!!!!!

  10. Peräviikingit niin muovinen ostofuusiohärpäke, ettei jaksa oikein ketään kiinnostaa. Indians paljon aidompi nippu, joten toivottavasti Inkkarit jatkoon ja peräukot lomille.

  11. Inkkarit on todella aito, pelaajista melkein puolet erästä.

  12. Muistakaa tasoerot, ei inkkarit voi mennä jatkoon koska tasoerot.

  13. Laitetaan tännekin yksi kommentti ettei EV:n ainoa palstafani (OLI MITEN OLI) tunne oloansa syrjityksi kun muut puolivärierä sarjat on päätöksessä eikä sinne voi mennä enää huuteleen kun ”oman” joukkueen pelit ei kiinnosta muita kommentoijia

  14. Jii
    Jos Erä ei ole lahjakkuuksia havainnut, ei osaa niitä jalostaa tai pelipaikkaa Erän edustuksesta ei löydy, niin pitäisikö pelaajan jäädä Akatemiaan vai siirtyä muualle kehittymään. Mieti sitä`-oli miten oli-.

  15. Peräviikingit on A-luokan nippu. joten ei sen pelaajat mitään pelkkiä peräukkoja ole, vaan täydellisiä perä-A-ukkoja.

  16. Onko Artsi suuntaamassa huomenna Tapiolan Urheiluhallille triplaa seuraamaan?

  17. Raha ei tosin haise, mutta Peräviikinkien perä-A-ukot haisee.

  18. Missä kohtaa olen sanonut, että pois lähtemisessä olisi jotain väärää? Ja kai täällä nyt kuka vaan voi kännissä ja läpällä heittää legendaa. Se vaan että toisiin nää kolahtaa ja sitten lähtee nää legendaariset selitykset. Mitä tulee sarjaan, niin luulin inkkareiden tämän hoitavan. Ja niinku tossa yhessä ketjussa, joo todella isot rahat tässä sählyssä haisee, noilla plaijareiden 6huntin katsojilla eletään leveesti vielä pari vuotta.

  19. Kyllä indians kuitenkin liigan mittarilla taitaa olla aika iso omien junnujen nostaja verrattuna moneen muuhun seuraan, mutta toki niitä vahvistuksia on hyvä napsia tarpeen tullen naapuristakin.

    Mahtava uutinen oli tuo tuomariparin vaihto seuraavaan otteluun, olisi karmaisevaa jos Game7 pelin ratkaisu valuisi tuomarille…

    Mahtavaa on myös se että saadaan tälläinen tasainen sarja playoffseissa, onhan tämä nyt parasta mahdollista viihdettä, meni peli nyt sitten kummalle tahansa.

    Olisi kyllä kiva saada nähdä videolta tuo viimeisen viiden minuutin peli, siitä näkisi kaksi aivan täydellistä sulamista tuomareilta ja olisi mukava nähdä itsekin uusintana että kuinka selkeitä ne oikein oli, mutta ei taida maallikko päästä käsiksi otteluvideoihin mitenkään.

  20. Tuo että inkkarit olisi liigan mittarilla iso omien junnujen nostaja ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Monelta tuntuu unohtuvan että esim joukkueen kasvoiksi noussut kainulainen ja toropainenkin tulivat seuraan Loiskeesta, taisi olla b – ikäisenä. Eli sen puolesta ei heitäkään lasketa inkkarikasvateiksi. Tuohon vielä päälle erästä tulleet.

  21. Ilman tahallista provoa. Se miksi heitän läppää eräjunnuista, täällä palstalla noiden ”huonoudesta” saanut lukea usein. Mutta kummasti kelpaavat silti muihin seuroihin! Ja ihan oikein että kelpaa ja että lähtevät, jos ei omassa seurassa tonttia tarjolla. Kelatkaa ny jotain jere oksasta, ei hesassa mahdu pelaamaa edes kolmisketjuun ja nyt vetää valtakunnan kovimmassa ketjussa!

  22. HM:lle, minulla kun ei ole noin syvällistä tuntemusta historiatietoihin niin miten Indians vertaantuu vaikkapa muihin TOP8 joukkueisiin?

    Väittäisin äkkiseltään ainakin että nykyinen pleijarivastustaja ei pidä pelaavassa liigakokoonpanosas omia junnujaan ainakaan enempää kuin inkkarit.

    Mutta ihan mielenkiinnosta, jos sinulla on tietoa niin oisiko laitta lukuja pöytään että montako omaa junnua (sanotaanko vaikka että vähintään D-junnuista asti) on tämän hetken TOP8 joukkueilla aktiivisessa liigakokoonpanossa. Olisi todella mielenkiintoista tietää, tai jos jostain voi tämän katsoa niin sekin kiinnostaa, voisin tutustua aiheeseen.

  23. Ei nuo nyt mahdottoman paljoa muistakaan jäähyn arvoisista paikoista vislanneet. Oli siellä pari Inkkari tilannetta missä olisi voinut penkille laittaa

  24. Olen menossa huomenna triplaa seuraamaan.

    Minäkin näkisin mielelläni tämän tilaston – vaikka koko liigasta – että ketkä ovat pelanneet vähintään D-junnuista asti nykyisessä joukkueessaan. Jos laitatte jotain lähdettä, niin voin toki laskea nämä itsekin.

  25. SPV:ssä omiksi kasvateiksi laskisin seuraavat:
    Autio, Kiviranta, Urmas, Kivimäki, Malkamäki, Kuusela, Hakala. Myllymäki ja Hankkio ovat tulleet vanhempina junnuina pikkuseuroista, mutta tietyllä tavalla lasken omiksi kasvateiksi.

  26. Familyn lapsia ovat: Saarentola, Toriseva, Tykkyläinen, Koskinen, Heikkilä, Johansson, Sikkinen, Helin, Woivalin, Syvänen, Vänttinen The Family, Pulkkinen, Savonen, Leikkanen, Eronen, Salo, Lindstedt, Jääskeläinen ja Kosunen 19/29. Ei hullummin!

  27. Noista toki Tykkyläinen, Helin, Woivalin, Syvänen, Salo ja Kosunen toistaiseksi aika pienillä minuuteilla edustuksessa, jos ollenkaan. Ei nyt viitsisi ihan kaikkia kesäringissä olleita vielä tähän laskea 🙂

    Koskas Savonen siirtyikään classicciin? Ja familyt nyt voidaan jättää pois listoilta, täysin päälleliimattu muka yhteisö. Kaikkea muuta. Ja tämä kuultuna kahdelta organisaatiossa isohkossa roolissa olevalta valmentajalta.

  28. Savonen ollut Cssä vuodesta 2005. Taitaa olla ihan aito Family peluri.

  29. Vänttinenhän pelasi Gunnersissa aikamieheksi asti. Millä kaavalla siitäkin on saatu Classic kasvatti?