ErVi jatkoaikamaalilla naisten liigan välieriin – Saarikoski ratkaisi ajassa 70.24

Kuva: Jarmo Koskela

Kuva: Jarmo Koskela

Koovee ja EräViikingit kohtasivat lauantaina neljännen kerran naisten Salibandyliigan puolivälierissä Tampereella. ErVin Milja Saarikoski maalasi 3-2-jatkoaikaratkaisun ajassa 70.24 ja johdatti Helsinkiläisjoukkueen välieriin voitoin 3-1.

Ottelun ensimmäisessä erässä ei maaleja nähty. Avausmaalin iski Kooveen Mia Vallenius 10 sekuntia ennen ottelun puoliväliä. Oona Kauppi lisäsi Kooveen johtoa erän lopun ylivoimamaalilla.

Ajassa 42.35 Sara Piispa kavensi tilanteeksi 2-1. Tasoitus näki päivänvalon kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Aino Tuokkola maalasi ErVin toisen osuman. Lisämaaleja ei nähty varsinaisella peliajalla, joten edessä oli jatkoaika.

Ajassa 70.24 Saarikoski viimeisteli näyttävästi ja ErVi selvitti tiensä välieriin. Maalintekijöiden lisäksi ErVi saa kiitellä voitostaan maalivahti Laura Loisaa, joka pysäytti 26 laukausta.

ErVi kohtaa välierissä runkosarjan voittaneen Tampereen Classicin. Toisena parina nähdään SB-Pro-PSS.

Ottelutilastot

19 comments

  1. Kooveelta suhteessa materiaaliin todellinen floppi. Naisten ja nuorten mj-pelaajia joukkueessa runsaasti, ja tällainen lopputulos. Olisiko analyysin aika ?

  2. Listaan voi lisätä maajoukkuetason valmennuksen josta se analyysi kannattaa aloittaa.

  3. Niinhän se lähti TPS:kin laulukuoroon, vaikka maajoukkuepelaajat vain lisääntyy 😀

  4. tuolla pelaajamateriaalilla olisi Kooveen pitänyt mennä junnujoukkueen ohi jatkoon vaan taisi mummot hyytyä. valmennuksella vakava paikka jatkon suhteen

  5. Päävalmentajan kommentit pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ovat kyllä sen tason selityksiä. Nuori joukkue, joka maksaa oppirahoja ? Koovee pelaajien keski-ikä on suurempi kuin Ervin vastaava. Puhumattakaan näiden ”junnujen” pudotuspeli-, maajoukkue- ja liigakokemuksesta. Mielestäni tässä ei käy selityksenä enää ”oppirahojen maksaminen”. Toinen kommentti ”Tehtiin kaikkemme ja katsottiin mihin se riittää.” Söpö mentaliteetti kilpaurheilussa. Mielestäni tuolla joukkueella olisi oikeasti ollut mahdollisuus taistella jopa mestaruudesta, mikäli siitä olisi saatu täysi potentiaali irti. Lopussa päävalmentaja ei kykene vastaamaan kysymykseen ”Mitä kaudesta jäi käteen?” Voin todeta, että kaudesta heille jäi käteen hukattu mahdollisuus, ja kaikille kivat pörssipäivät putoamiskarsinta joukkueita vastaan.

  6. Harmi kun kausi päättyi näin, koska tämän kauden jälkeen alkaa kooveessa tyhjennys. Tällä kaudella olis valmennuksen pitänyt saada joukkueesta parempaa irti, sillä piti olla selvä mitali joukkue. Mutta valmennuksen taso ei päätä huimannu kun tarvittiin muutoksia tai henkistä kasvua, lopputulos ei voi muuta olla. Kieltämättä kooveen peli on ollu luettavissa koko kauden , eli ei yllätys et putos tässä vaiheessa.

  7. KV:n B-tytöt, A-tytötkin ja nyt edustus putosivat aivan liian aikaisin hyvistä pelaajista huolimatta. Kun muilla joukkueilla sarjakauden aikana joukkueet kehittyvät niin KooVeessa em joukkueet olivat parhaimmillaan karsinnoissa kun kesäkaudella ei oltu niin vielä harjoiteltu.

    Kuka pelaa tälläisessä kehityskaaressa enää ensi kaudella.

  8. Tämä ”meillä on nuori joukkue….plaa, plaa..” on ollut Kooveella patenttiselitys vuodesta toiseen. Eipä tuo nyt niin nuori kokemukseltaan ole jos vertaa moneen muuhun liigajoukkueeseen. Runkopelaajilla vuosien liigakokemus taustalla, joten joku uusi selitys pitäisi keksiä. Tai sitten tehdä asiat niin, ettei selityksiin tarvi turvautua…

  9. Totta kai olisimme halunneet nähdä KooVeen jatkossa. Yhden maalin jatkoaikavoitto – voi harmi!

  10. Pitääkö olla huolissaan tyttöjen maajoukkueesta? O2 ajautui divariin valmennus kuutamolla. KVeen valmennus jäätyi, tyytyi selittelyyn , Topi jätti pestin terveys syistä.

  11. No niin…aivan ympäripyöreät selitykset jälleen Kooveen valmenukselta hävityn sarjan jälkeen.
    Jos tolla materiaalilla häviää A- junnu joukkueelle niin kenkää molemmille valmentajille.
    Jälleenei osattu tehdä mitään järkeviä muutoksia kentällisiin vaan laitetaan joku newöhöört b junnu 2 kenttään ja penkitetään monia vuosia liigaa pelanneita,noh täytyyhän ne oppirahat maksaa vain mitä? Viimeinen sammuttakoon valot perässään! Kaikki kunnia Ervin junnujoukkueelle!

  12. Hassua miten Röning viittaa ”nuoreen joukkueeseen” ja ”oppirahoihin”, kun nimenomaan ottivat takkiinsa nuoremmalta joukkueelta.

    Lisäksi olisi ehkä kannattanut ottaa ne ”oppirahat” viime vuoden pleijareissa,: vaikka panostamalla naisten playoffs:hin – vaikkakin oli Classic vastassa – sen sijaan että seuran pääpanostus oli A-tyttöjen pudotuspeleissä….

  13. Paljonhan Kooveessa on asenne pielessä jos parhaat junnut eivät halua edes harjoitella yhdessä edestuksen kanssa. Tai jos edustuksen valmennus ei käy koskaan junnujen reeneissä eikä peleissä – edes katsomassa. Jos kauden alussa homma on kivaa ja nyt keväällä kenellekään ei enää maistu.

    Aivan uusi alku tarvitaan ja ehjä pelaajapolku mutta onko menty tyttöjä kuulematta jo liian kauan eikä seuraavalla kaudella enää ole mistä valmentaa.

  14. On kai itsestään selvää että Kooveen nykyinen valmennus joutaa vaihtoon. Hienot pelaajat pystyy valmennus nollaamaan. Peluutus aivan järkyttävää. Vähän toivoisi seurajohdolta selkärankaa ja ymmärrystä.

  15. Ainakin Kooveen A-tyttöjen valmennus lähti seurasta ulos kesken kauden. Ei siis taustat ihan kunnossa koko naisten/tyttöjen puolella.

  16. Kiitos KooVeelle huippu mielenkiintoisesta ottelusarjasta. Ennen kaikkea iso kiitos KooVeen mediajoukoille uskomattoman laadukkaista lähetyksistä niin Tampereelta kuin Mosaltakin. Oli nautinto seurata. Etenkin nämä kaksi viimeisintä peliä olivat ehkä parhaat salibandylähetykset joita nähnyt. Todella paljon hyviä hidastuksia joita muut harvemmin näyttävät. Todella ammattimaista toimintaa tuon suhteen.

  17. Hienoa Ervi, hieno voitto. Kova on seuraava vastus, mutta sinne vaan avoimin mielin.

  18. Fasiliteetit Kooveella vihdoin kunnossa ihan kenttiä ja videointeja myöden. Sitten valmennus ja omista pelaajista huolehtiminen unohtuu. Tässä tulos.