Liigat

ErVi nuiji Indiansin maalein 11-4 – katso torstain puolivälieräpelien tulokset

22.03.
2018
23 Kommenttia
3
Liigat

Tuomas Iiskola osui neljästi Indiansin verkkoon. Kuva: Jarmo Koskela

EräViikingit ja Indians kohtasivat torstaina Vantaan Energia Areenalla pelatussa kolmannessa puolivälieräpelissä. EräViikingit oli ottelussa parempi maalein 11-4.

ErVi rikkoi kuparisen ajassa 5.41, kun Lauri Kapanen iski ylivoimalla hyvän kuvion päätteeksi. Tuomas Iiskola iski 2-0-osuman pari minuuttia myöhemmin. Ajassa 11.29 Iiskola teki ottelun toisen osumansa terävän vastahyökkäyksen päätteeksi.

Aku Aarnio iski vieraiden kavennusmaalin kaksi minuuttia myöhemmin tarkalla kudilla. Indians pääsi 15 minuutin kohdalla ylivoimalle ja 22 sekuntia pyöritystä riitti, kun Teemu Venäläinen toi Indiansin maalin päähän.

Ensimmäinen erä oli pitkälti kotijoukkueen hallinnassa, vaikka peli aaltoilikin ajoittain. Indiansilla oli välillä vaikeuksia syöttöpelissään ja murtautumisessa ErVin alueelle, jonka myötä ErVi pääsi useita kertoja hyville maalipaikoille vastahyökkäyksistä. Maalin tappioasema hiukan jopa mairitteli Indiansia ensimmäisen erän jälkeen. ErVi puolusti pääosin hyvin, mutta muutama nukahdus toi Indiansin maalien valossa mukaan peliin.

Toisen erän alkuminuuteilla Indians hölmöili pallon kanssa ja Miska Mäkinen pääsi avopaikkaan. Laituri naulasi pallon varmasti maaliin ja peli oli 4-2 ajassa 23.05. ErVin viides maali syntyi puolustaja Ossi Jalosen lavasta. Jalonen oli jäänyt nokikkain veskarin kanssa, vaikka kyseessä oli melko hidas hyökkäys.

ErVin kuudes oli jälleen Indiansin heikon pallollisen pelin tuotos. Kapanen nappasi pallon keskialueella ja lasketteli helposti maalintekoon. Vähemmän yllättäen 7-2 -maali syntyi Indiansin pallollisen hölmöilyn myötä. Tuomas Iiskola ampaisi läpiajoon keskialueelta ja viimeisteli tyylikkäästi hattutempun espoolaisten verkkoon.

Ajassa 37.52 Kapanen naulasi oman hattutemppunsa täyteen komean sommitelman kautta. Tarkka laukaus upposi Indiansin maalin takakulmaan. Tuomas Iiskolan neljäs maali oli viimeinen naula Mikko Kirvesniemelle ja Tuukka Vesa vaihdettiin maalin suulle. Indians kavensi vielä viimeisellä minuutilla Kaarlo Mahlbergin toimesta.

ErVi tiivisti toiseen erään kokoonpanon 11 pelaajaan ja se tuotti hyvin tulosta. Indiansin pallollinen peli oli edelleen heikkoa ja ErVi oli armoton maalipaikoissaan. Kääntöpeli oli kotijoukkueen osalta kovassa iskussa. Kahden ensimmäisen erän osalta ErVi oli selkeästi hallitsevampi osa-alue.

Kolmannessa erässä molemmissa leireissä annettiin peliaikaa myös vähemmälle peliajalle jääneille. Indians pelasi rohkeasti ilman maalivahtia heti ensimmäiseltä kympiltä lähtien. Kuudella pelaamalla vierasjoukkue sai luotua paljon maalipaikkoja. Lähivapari tuotti tulosta, kun Valtteri Kainulainen kavensi ajassa 48.34.

Mika Moilanen naulasi 10-4-maalin tyhjään Indians-rysään. Maalista seurasi kalabaliikkia, sillä Jalonen nappasi tilanteesta kahden minuutin jäähyn protestoinnista. Indiansin käytti ylivoimaa edeltäen myös aikalisänsä. Miko Kailiala kuritti vieraita vielä kertaalleen tyhjiin.

Ottelun tehopelaajia olivat neljästi osunut Tuomas Iiskola ja 3+2 taiteillut Kapanen. ErVi johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1. Puolivälieräsarja jatkuu lauantaina ja välieriin pääsy vaatii neljä voittoa.

Salibandyliigan puolivälierien tulokset:
Nokian Krp-SPV 10-5 Ottelutilastot (H. Johansson 5+2) Ottleuvoitot 2-1
EräViikingit-Indians 11-4 Ottelutilastot Otteluvoitot 2-1
Happee-TPS 4-3 JAOttelutilastot Otteluvoitot 2-1

Iiro Karesniemen ottelukuvat ErVi-Indians
Juhani Järvenpään ottelukuvat ErVi-Indians
Esa Jokisen ottelukuvat Happee-TPS
Esa Takalon ottelukuvat KrP-SPV

Lue myös:
Runkosarjassa kuudesti osunut Iiskola kuritti Indiansia neljästi: ”On ollut vähän tuskaista”
Seitsemän tehopisteen ilta – Johansson piti Peliveljiä pilkkanaan
Indiansin pallollinen peli ei miellyttänyt päävalmentajaa: ”Ihan älyttömiä virheitä oli”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen